In dictionar scrie ca ELOCVENTA este arta de a vorbi frumos, emotionant si convingator. Nimic nu este mai elocvent precum o poveste bine spusa, iar Cristi Brancu ne ghideaza prin aceasta carte spre elocventa, competenta pe care orice om ce doreste sa faca o diferenta in lume trebuie sa o dobandeasca. Este o carte ce trebuie citita macar o data si, evident, practicata apoi zilnic.
Cristian ONETIU
„Memorabil” este o carte motivationala si inspirationala despre cautarea perfectiunii in ceea ce inseamna prezenta scenica, arta discursului si acele ingrediente care trebuie sa se regaseasca incluse in reteta unui mesaj pentru ca acesta sa fie unul de succes. Un volum scris cu multa pasiune si daruire care armonizeaza de o maniera memorabila experientele unor personalitati mondiale recunoscute ca repere pentru sfera relatiilor publice si experienta de o viata a autorului in prima linie a jurnalismului monden de calitate de la noi din tara.
O carte revelatoare si deschizatoare de drumuri si perspective pentru toti cei pasionati de lumea showbizului si domeniul relatiilor publice.
Mihai-Bogdan MARIAN
Cristian Brancu
Cuprins
Capitolul I. Cele patru legi primordiale pentru un moment memorabil / 7
Capitolul II. Construc}ia incepe cu povestea / 19
Capitolul III. Desavarseste totul. Concepe mesajul perfect / 38
Capitolul IV. Cinci tehnici de discurs pentru momentul-cheie / 109
Capitolul V. Fii concis! Fii simplu! Fii invingator! / 143
Capitolul VI. Ai trac? E foarte bine! / 161
Capitolul VII. Finalul tau / 182
Capitolul I
CELE PATRU LEGI PRIMORDIALE PENTRU UN MOMENT MEMORABIL
Geniul si munca de salahor
Ochii bunicii debordau de speranta. Dar èi de fermitatea spe- cifica sasoaicei care credea, aproape neverosimil, ca acolo, in anonimul dar atat de bine-randuitul Semlac aradean, din bezna comunista a anilor ’60 se poate naète o minune. Pensia de 115 lei mergea catre nepotul preferat, un baiat vanos èi inalt, care fugea seara de seara sa joace fotbal. Dar neaparat dupa ce hranea èi curata cotetele porcilor familiei. Adolescentul avea curaj èi acel perfect dram de nebunie necesar portarilor de fotbal. Ravna sa, inco- mensurabila, l-a dus peste cativa ani tot mai sus. Steaua debutului anilor ’80 era insa o corabie mai degraba in deriva, unde neamtul era in umbra unei legende, titularul Vasile Iordache. Ar fi putut fi rezerva neadaptata, eèuatul catre mediocritate, pana cand a aparut clipa astrala. Rasturnarea de situatie. Banuit de blat la un meci, titularul avea sa fie eliminat din echipa - cu deciziile taioase ale politrucilor vremii -, èi iata-l pe Helmuth, baiatul serios, pazitorul portii.
Momentele de trac ale inceputului n-au fost simple, dar cumva, alaturi de coechipieri de mare valoare, Helmuth s-a ridicat, ajutat de echilibrul èi maturitatea antrenorilor care au crezut in vitalitatea sa. Este el, Duckadam, èi pentru nimeni nu mai este un secret ca portarul care parea „o parte din echipa” unor stele care vor face istorie a avut, pe 7 mai, momentul de gratie care l-a facut unic. Munca nebuneasca, ambitia, tenacitatea, iubirea devoratoare pentru sport au dat roade la superlativ, fiind DECISIV in cel mai frumos moment al fotbalului romanesc. Pentru totdeauna.
www.editurauniversitara.ro
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.