Editura Universitara s-a impus pe piata de carte din Romania prin inalta tinuta academica a aparitiilor sale dedicate invatamantului, stiintei, culturii in ansamblul sau. Unul dintre principiile activitatii noastre a fost reprezentat, inca de la inceput, de orientarea permanenta catre cadrele didactice, catre comunitatea oamenilor de stiinta ce asigura, prin efortul lor, cresterea vizibilitatii cercetarii romanesti in tara si in lume.
Rezultatele de exceptie la care au condus toate aceste preocupari sunt demonstrate, printre altele, de faptul ca editura noastra s-a bucurat in anul 2006 de acreditarea CNCSIS, reconfirmata in anii urmatori, mentinuta apoi in 2012 cand Editura Universitara a fost acreditata de catre Consiliului National al Cercetarii Stiintifice (CNCS). Ulterior, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), in urma evaluarilor facute pe celelalte domenii stiintifice, a inclus editura in randul editurilor cu prestigiu recunoscut.
Editura Universitara este prezenta in zeci de biblioteci universitare, conform catalogului international online WorldCat (www.worldcat.org) si are incheiate parteneriate cu institute de cercetare din Bucuresti si din tara.
In acelasi timp, detinem si calitatea de membru al Asociatiei Editorilor din Romania (A.E.R.), cea mai prestigioasa organizatie de profil nationala.
Amploarea si diversitatea ofertei noastre se reflecta atat in cele aproximativ 200 de titluri publicate anual, cat si in cele 18 colectii corespunzatoare unor domenii dintre cele mai diverse:
Istorie si stiinte politice
Religie si filosofie
Arte si multimedia
Filologie
Sociologie si Stiintele Comunicării
Psihologie
Relatii internationale si diplomatie
Stiinte ale educatiei
Pamantul - casa noastra
Medicina
Stiinte juridice si administrative
Stiinte economice
Stiinte exacte
Educatie fizica si sport
Personalitati si evenimente academice
Publicatii stiintifice
Preuniversitaria
Timp liber
Un interes deosebit acordam si promovarii calitatii stiintifice a lucrarilor publicate la noi, printr-o serie de modalitati dintre care amintim:
- site-lui propriu, www.editurauniversitara.ro, Social media - Facebook, Twitter - si a site-urilor cu care avem incheiate parteneriate
- participarea constanta la principalele Targuri de carte din Bucuresti si din tara: Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura (Bucuresti), Caravana Gaudeamus (Iasi, Brasov, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Targu Mures, Timisoara), Targul International de Carte BOOKFEST, Targul National de Carte LIBREX (Iasi), Targul Educatiei (Bucuresti);
- organizarea de seminarii, colocvii, expozitii de carte, lansari de carte (in cadrul targurilor de carte, in bibliotecile publice sau universitare, precum si in cadrul catedrelor de specialitate, in cazul cursurilor universitare - un segment important si bine reprezentat al editurii);
- participarea la diverse conferinte si congrese, precum si la evenimente organizate de Universitati din Bucuresti si din tara (Ziua Portilor deschise);
- participarea la actiuni civice si culturale de promovare a cartilor prin emisiuni-concurs, unde s-au oferit premii din partea editurii (Se cauta o vedeta – Antena 1 – realizator Ovidiu Cuncea, Lecturi urbane – campanie initiata de voluntarii Civika.ro si sustinuta de Metrorex si Cotidianul, desfasurata la metrou – 3 nov. 2009);
- deschiderea de parteneriate cu biblioteci din tara si din strainatate si pastrarea unor legaturi constante cu acestea, prin trimiterea de cataloage, newslettere, oferte si donatii de carte;
-incheierea de parteneriate cu Institute de cercetare din Romania care publica volume de cercetare si lucrari ale conferintelor sub egida editurii noastre;
- distributia cartilor la cat mai multe librarii si retele de difuzare (a se vedea si rubrica Distribuitori);
- realizarea de recenzii ale cartilor pe care le publicam fie pe site-ul nostru, fie pe pagina de facebook a editurii;
- elaborarea de comunicate de presa pe care le postam pe site-ul nostru si/sau pe paginile partenerilor nostri.
Editura Universitară a instituit, în anul 2017, PREMIUL ”CORNELIU TURIANU”, în memoria prof. univ. dr. Corneliu Turianu. Premiul este decernat, în fiecare an, pentru cea mai bună carte de specialitate apărută în colecția de Științe Juridice și Administrative, la Editura Universitară.
Editura Universitara detine o tipografie ultramoderna, capabila sa editeze in conditii grafice excelente o carte la fiecare 5 minute. Aeste demers este sprijinit de redactori, corectori, graficieni ce-si desfasoara activitatea aici. Tiparim doar lucrari ce apar sub egida Editurii Universitare si o facem cu seriozitate si responsabilitate.
DISTRIBUTIE
In tara
Lucrarile noastre sunt distribuite prin librarii online proprii, www.editurauniversitara.ro, precum si alte librarii administrate tot de noi, dar gazduite pe platforma Emag, Cel.ro, Okazii.ro.
Avem incheiate parteneriate cu 28 de librarii virtuale: Librariaonline.ro (788 carti), librariadelfin.ro (496 carti), carturesti.ro, elefant.ro, eMag.ro, ujmag.ro, librarie.net, esteto.ro, libris.ro, carteata.ro, depozit-de-carti.ro, libhumanitas.ro, hamangiu.ro, portokal.ro, librarie.co, procarti.ro, cartiminunate.ro, 5carti.ro, librarultau.ro, carteamea.ro, universulcartii.ro, 7carti.ro, librariaboema.ro, libraronline.ro, librarie-cartionline.net, carti-bune.ro, cartifrumoase.ro.
Distribuim carti si in librarii fizice, practic lucram cu toti distribuitorii relevanti din tara, precum Compania de Librarii Bucuresti, Elefant, Carturesti, Librariile Humanitas, Librariile Hamangiu, Librarium Grup
Suntem participanti constanti la targurile de carte si, deci, realizam si vanzare directa.
In strainatate
Distribuim carti prin intermediul buchuria.de, precum si de pe site-ul propriu (a se vedea https://www.editurauniversitara.ro/livrare).
De curand, am raspuns invitatie eMag de a ne lista cartile si suntem foarte aproape sa incepem distributia pe platformele eprice.it (Italia), cdiscount (Franta), real.de (Germania).
Cartile noastre sunt distribuite in strainatate si de Librariile Humanitas, Libris SA, Elefant, Carturesti, prin departamentele de livrari in strainatate.
De-a lungul anilor, pentru valoarea modului de prezentare si a activitatilor desfasurate, editura a fost distinsa cu numeroase premii:
Diploma pentru participarea de inalta tinuta (Targul National de Carte, Arta si Muzica Librex, editia a XXIII-a, Iasi, 11-15 martie 2015)
Diploma de excelenta - pentru calitatea exceptionala a activitatilor (Targul Educatiei 2014, Universitatea din Bucuresti)
Premiul „Mihail Kogalniceanu” pentru editarea cartii stiintifice si de specialitate (Targul International de Carte Librex, editia a XIX-a, Iasi, 11-15 mai 2011)
Diploma de excelenta - pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a XII-a, 2011, Universitatea din Bucuresti)
Premiul de excelenta - pentru sustinerea si promovarea medierii in Romania (Gala Premiilor Revistei Medierea, editia I, 19 ianuarie 2011, Bucuresti)
Diploma de excelenta – pentru implicare, contributie, daruire si devotament in slujba apararii drepturilor copiilor aflati in dificultate, in cei 20 de ani de activitate ai organizatiei FICE Romania. (A 20-a aniversare FICE Romania, octombrie 2010)
Diploma de Excelenta - pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a XI-a, Universitatea din Bucuresti, 16-17 aprilie 2010)
Premiul Special Centenar al Institutului Cultural Roman, pentru cartea "Anul de gratie. Teatru panoptic", autor Cristian Tiberiu Popescu, 2019
Premiul „Alexandru D. Radulescu” pentru lucrarea ”Tratat de tehnica a masajului terapeutic si kinetoterapia complementara”, autor Anghel Diaconu, decernat in data de 29 martie 2018, in cadrul Galei Premiilor Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.
Premiul Societății Academice de Management din România (SAMRO) pentru lucrarea Cum conducem? Între amatorism și profesionalism, autor Ion Verboncu, desemnata cea mai bună carte de management din România apărută în 2018.
Premiul "Gheorghe Ionescu Sisesti" pentru lucrarea "Biomasa. Sursa alternativa de energie", autori Gheorghe Roman, Viorel Ion, Lenuta Epure, Adrian Balasa, decernat joi, 13 decembrie 2018 in cadrul Ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Romane pentru anul 2016
Premiul „Grigore Moisil” pentru lucrarea „Many-sorted languages”, autor Radu Gramatovici, decernat Joi, 17 decembrie 2009, in cadrul Ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Romane pentru anul 2007
Premiul „Dimitrie Gusti” pentru lucrarea „Industria publicitatii. O abordare organizationala”, autor Cristina Leovaridis, decernat Joi, 17 decembrie 2009, in cadrul Ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Romane pentru anul 2007
Premiul „Victor Slavescu” pentru lucrarea „Tratat de management comercial”, coordonator Dumitru Patriche, decernat Joi, 17 decembrie 2009, in cadrul Ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Romane pentru anul 2007
Diploma pentru participarea de inalta tinuta (Targul National de Carte Librex, editia a XVII-a, Iasi, 6-10 mai 2009)
Diploma de Excelenta - pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a X-a, Universitatea din Bucuresti, 3-5 aprilie 2009)
Diploma de Excelenta - pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a IX-a, Universitatea din Bucuresti, 2008)
Diploma pentru participarea de inalta tinuta (Targul National de Carte Librex, editia a XVI-a, Iasi, 20-24 februarie 2008)
Diploma pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a VIII-a, Universitatea din Bucuresti, 16-18 martie 2007)
Premiul „Mihail Kogalniceanu” pentru editarea cartii stiintifice si de specialitate (Targul National de Carte Librex, editia a XIV-a, Iasi, 5-9 aprilie 2006)
Diploma de excelenta pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a VII-a, Universitatea din Bucuresti, 14-16 aprilie 2006)
Diploma de fidelitate pentru contributia constanta la prestigiul Caravanei Gaudeamus
Diploma pentru participarea de inalta tinuta (Targul National de Carte Librex, editia a XIV-a, Iasi, 5-9 aprilie 2006)
Editura Universitara are incheiat un parteneriat cu CROSSREF, prin care are dreptul de a acorda lucrarilor editate DOI, fiind prima editura din tara care obtine aceasta recunoastere, si-si propune sa serveasca in continuare stiinta romaneasca, publicand lucrari stiintifice de calitate.
BIBLIOTECI CARE INDEXEAZA CARTE STIINTIFICA APARUTA LA EDITURA UNIVERSITARA
Editura Universitara respecta obligatia de depozit legal a cartilor, revistelor publicate de noi, acestea gasindu-se listate pe platforma online a Bibliotecii Nationale a Romaniei.
Editura Universitara respecta si obligația de depozit legal pentru Biblioteca Metropolitana si recomandarea de a trimite exemplare la Biblioteca Nationala din Republica Moldova.
Cartile si jurnalele stiintifice sunt prezente in sute de biblioteci nationale si internationale.
In Romania sunt prezente in:
- Biblioteca Academiei Romane;
- Bibliotecile Centrale Universitare;
- Biblioteca Metropolitana;
- Biblioteci universitare;
- Biblioteci judetene.
In strainatate, lucrarile noastre se regasesc indexate in baze de date KVK si WorldCat, fiind prezente in bibliotecile:
Bayerische Staatsbibliothek (Biblioteca de stat bavareză)
Austrian Library Network (Reteaua austriaca de biblioteci)
University of Bern (Universitatea din Berna)
Universite Sorbonne Nouvelle Paris3, Franta
La contemporaine. Bibliotheque, archives, muse des mondes contemporaines -Nanterre, FRANTA
National Library of the Czech Republic, Cehia
National Library of Portugal, Portugalia
German National Library, Germania
National and University Library, Slovenia
Hungarian Academy of Sciences, Ungaria
British Library, Marea Britanie
Cambridge University Library
Harvard College Library, SUA
Harvard University Library, SUA
Cornell University Library, SUA
Stanford University Libraries, SUA
Library of Congress, SUA
Columbia University Libraries, SUA
University of Chicago Library, Statele Unite, Ilinois
Indiana University, Statele Unite, Indiana
University of Washington Libraries, Seattle, Statele Unite
University of California, Los Angeles, Statele Unite
University of Pittsburgh (Universitatea din Pittsburgh)
Biblioteca romaneasca din Canada (http://bibliotecaromaneasca.org/) - Editura Universitara este membru fondator.
Alte biblioteci, precum:
- Biblioteca Stiintifica a Universitatii de stat Alecu Ruso – Balti
- Biblioteca Stiintifica Centrala Andrei Lupan a Academiei de Stiinte a Moldovei
- Comunitatea romaneasca din Vidin.
Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00
0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro