Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Managementul proiectelor publice cu finantare internationala - Armenia Androniceanu

62,62 Lei

ISBN: 978-973-749-992-9

Anul publicării: 2010

Editia: I

Pagini: 672

Editura: Editura Universitara

Autor: Mihaela Comănescu, Oana Sabie, Mihaela Sava, Bogdan Năstase, Adriana Pleşca, Daniel Jiroveanu, Armenia Androniceanu

Stoc epuizat
Cod Produs: 9789737499929 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Unde se gaseste
 • Autori
 • Review-uri (0)

Lucrarea „Managementul Proiectelor Publice cu Finanţare Internaţională” se adresează tuturor celor care doresc să se implice în mod direct în elaborarea unei propuneri de proiect cu finanţare externă, dar şi acelora care participă la implementarea unui astfel de proiect ce a trecut de faza de contractare. În plus, lucrarea oferă o bază consistentă de noţiuni utile tuturor celor care sunt implicaţi direct în monitorizarea procesului de implementare, dar şi celor care evaluează rezultatele unui proiect sau doresc să analizeze modul în care a fost finalizat un proiect.

 

În paginile volumului, cititorul poate identifica atât noţiuni şi elemente teoretice de bază, fundamentale pentru managementul proiectelor, metodologiile specifice pentru elaborarea unor propuneri de proiecte finanţate de diferite organizaţii internaţionale, dar şi exemple de proiecte de succes deja implementate.

 

Lucrarea este structurată pe şase capitole urmate de un glossar ce conţine termeni generali şi specifici proiectelor, pentru a oferi celor interesaţi explicaţiile corespunzătoare  pentru diferite concepte dar şi unele acronime sau abrevieri întâlnite în procesul de documentare în vederea pregătirii unei propuneri de proiect cu finanţare externă.

 

Capitolul I integrează de o manieră sintetică şi sistematică fundamentele manage­mentului proiectelor, respectiv noţiunile de bază pe care orice persoană implicată într-un proiect aflat în pregătire, dar şi cele care participă la implementarea şi evaluarea rezultatelor unui proiect, trebuie să le cunoască.

 

Capitolul al II-lea cuprinde o descriere a managementului ciclului proiectului, pornind de la cadrul general, continuând cu descrierea cadrului logic şi factorii de calitate în cadrul unui proiect, dar şi o secţiune aplicativă cu diverse exemplificări ale etapelor şi schemelor logice ale unui proiect.

 

Capitolul al III-lea conţine o prezentare a Programului Naţional de Dezvoltare şi Cadrului Strategic Naţional cu programele operaţionale de interes deosebit până în 2013, atât pentru instituţiile publice cât şi pentru organizaţiile private din România.

 

Capitolul al IV-lea cuprinde o prezentare a principalelor programe internaţionale de interes pentru instituţiile din România, împreună cu sursele de finanţare ale acestora. Astfel sunt prezentate şi explicate programele finanţate de Uniunea Europeană, Banca Europeană de Investiţii, Banca Mondială, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi altele.

 

Capitolul al V-lea cuprinde ghidurile cadru şi procedurile de elaborare a propunerilor de proiecte precum şi documentaţia specifică ce trebuie elaborată de organizaţiile româneşti interesate în accesarea pe bază de proiecte, a fondurilor oferite de organizaţiile internaţionale.

 

Capitolul al VI-lea conţine câteva exemple de proiecte finanţate de organizaţiile internaţionale, care au avut un real succes în urma implementării lor în România şi în alte state din Uniunea Europeană. Astfel cititorul are posibilitatea să cunoască efectiv conţinutul unor proiecte de referinţă în domeniile în care acestea s-au implementat.

 

Sperăm că lucrarea noastră va fi de un real folos, atât practicienilor din instituţiile publice şi organizaţiile private din România, dar şi studenţilor şi funcţionarilor publici care se pregătesc să devină specialişti în managementul proiectelor cu finanţare internaţională, într-o perioadă în care, atragerea resurselor financiare externe în România a devenit o necesitate esenţială.

 

 

 

Profesor universitar doctor ARMENIA ANDRONICEANU

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Armenia Androniceanu

Profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi coordonator de doctorat, specializarea management, atât la Academia de Studii Economice din Bucureşti cât şi la Universitatea Messina din Italia.

Este director al Centrului Internaţional de Management Public şi director editorial al revistei Administraţie şi Management Public.


Este coordonatorul disciplinelor: Management public, Sisteme administrative comparate, Proiecte în sectorul public şi Management public internaţional din cadrul Facultăţii Administraţie şi Management Public

A participat la specializări în domeniul managementului la universităţi din Austria, Anglia, Spania, Canada, Olanda, Belgia, Germania şi Japonia.  

A participat la implementarea a peste 25 de proiecte în organizaţii din sectorul public şi privat, cu finanţare internă şi internaţională, la majoritatea în calitate de director. 

A publicat singură sau în colaborare peste 30 lucrări în domeniile: managementul firmei, management public, administraţie comparată, management public internaţional.

A participat la numeroase conferinţe interne şi internaţionale unde a susţinut peste 60 lucrări care au fost publicate în reviste sau în volumele conferinţelor.

Este consultant independent autorizat, manager de proiect certificat, evaluator de competenţe resurse umane certificat şi formator certificat de către CNFPA.


Mihaela Comănescu
Oana Sabie
Mihaela Sava
Bogdan Năstase
Adriana Pleşca
Daniel Jiroveanu

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!