Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro: 0745 204 115
Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783
ISBN: 978-606-28-0415-2
DOI: 10.5682/9786062804152
Anul publicării: 2016
Pagini: 164
Editura: Editura Universitara
Autor: Mihaela-Mirela Dogaru
Managementul calitatii
DescarcaMIHAELA-MIRELA DOGARU
Asist. univ. drd., Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir
CAPITOLUL 1 - EVOLUTIA CONCEPTULUI DE CALITATE / 9
1.1. CONSTIENTIZAREA IMPORTANTEI SI ROLUL CALITATII IN LUME / 15
1.2. EVOLUTIA ISTORICA A MANAGEMENTULUI CALITATII TOTALE / 26
1.3. PRINCIPII SI CONCEPTE DE TQM / 31
CAPITOLUL 2 - TEORII REPREZENTATIVE ALE MANAGEMENTULUI CALITATII / 40
2.1. CONTROLUL ECONOMIC AL CALITATII PRODUSELOR FABRICATE / 40
2.2. PROGRAMUL LUI DEMING PRIVIND IMBUNATATIREA CALITATII / 41
2.3. CONTRIBUTIA LUI J.M. JURAN IN DOMENIUL MANAGEMENTULUI CALITATII / 46
2.4. CONTRIBUTIA LUI PHILIP CROSBY PRIVIND TEORIA – ZERO DEFECTE / 56
2.5. ARMAND VALLIN FEIGENBAUM - PARINTELE CONCEPTULUI „TOTAL QUALITY CONTROL” / 57
2.6. KAORU ISHIKAWA – DIAGRAMA CAUZA EFECT / 59
CAPITOLUL 3 - LEADERSHIPUL / 80
3.1. ROLUL LEADERSHIP-ULUI IN MANAGEMENTUL CALITATII / 80
3.2. SR ISO 8402:1995 / 86
CAPITOLUL 4 - COSTURILE CALITATII / 90
4.1. STRUCTURA COSTURILOR CALITATII / 93
4.2. AVANTAJELE UTILIZARII STRATEGIIEI DE CALITATE / 97
CAPITOLUL 5 - STANDARDIZAREA /100
5.1. SITUATIA INITIALA SI PROBLEME IN DOMENIUL CALITATII / 101
5.2. CADRU SISTEMELOR DE MASURARE A CALITATII PENTRU PROCESELE DE AFACERI / 105
5.2.1. MANUALUL SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT / 107
5.2.2. ANGAJAMENTUL SI POLITICA IN DOMENIUL SMI / 108
5.2.3. SCOPUL. DOMENIUL DE APLICARE / 110
5.2.3.1. SCOPUL MSMI / 110
5.3.2.2. DOMENIUL DE APLICARE / 110
5.2.3.2. PREZENTAREA SOCIETATII / 110
5.2.4. DEFINITII SI ABREVIERI / 113
5.2.4.1. DEFINITII / 113
5.2.4.2. ABREVIERI / 118
5.3. SISTEMUL DE MANAGEMENT INTEGRAT / 119
5.3.1. CERINTE GENERALE / 119
5.3.2. CERINTE REFERITOARE LA DOCUMENTATIE / 119
5.3.2.1. GENERALITATI / 119
5.3.2.2. MANUALUL SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT CALITATE-MEDIU-OHSAS / 120
5.3.3. CONTROLUL DOCUMENTELOR / 121
5.4.4. CONTROLUL INREGISTRARILOR / 122
5.4. RESPONSABILITATEA MANAEMENTULUI / 123
5.4.1. ANGAJAMENTUL MANAGEMENTULUI / 123
5.4.1.1. ASPECTE DE MEDIU / 123
5.5.1.2. RISCURI PROFESIONALE / 123
5.5.1.3. CERINTE LEGALE SI ALTE CERINTE / 123
5.5.1.4. OBIECTIVE, TINTE Si PROGRAME / 124
5.5.1.5. PLANIFICARE PENTRU IDENTIFICAREA PERICOLULUI, EVALUAREA SI CONTROLUL RISCULUI / 125
5.5.1.6. PLANIFICAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITATII, MEDIULUI, OHSAS / 125
5.4.2. ORIENTAREA SPRE CLIENT / 126
5.4.3. POLITICA REFERITOARE LA SMI / 126
5.4.4. RESPONSABILITATE, AUTORITATE SI COMUNICARE / 126
5.4.4.1. RESPONSABILITATE SI AUTORITATE / 126
5.4.4.2. REPREZENTANTUL MANAGEMENTULUI / 127
5.4.4.3. COMUNICAREA INTERNA SI EXTERNA / 127
5.4.5. ANALIZA EFECTUATA DE MANAGEMENT / 128
5.4.5.1. GENERALITATI / 128
5.4.5.2. ELEMENTE DE INTRARE ALE ANALIZEI / 129
5.4.5.3 ELEMENTELE DE IESIRE ALE ANALIZEI / 129
5.5. MANAGEMENTUL RESURSELOR / 130
5.5.1. ASIGURAREA RESURSELOR / 130
5.5.2. RESURSE UMANE / 130
5.5.2.1. GENERALITATI / 130
5.5.2.2. COMPETENTA, CONSTIENTIZARE, INSTRUIRE / 130
5.5.3. INFRASTRUCTURA / 131
5.5.4. MEDIU DE LUCRU / 132
5.6. PLANIFICAREA REALIZARII PRODUSULUI/ SERVICIULUI / 132
5.6.2. PROCESE REFERITOARE LA RELATIA CU CLIENTUL / 133
5.6.2.1. DETERMINAREA CERINTELOR REFERITOARE LA ACTIVITATILE CE TREBUIE DERULATE / 133
5.6.2.2. ANALIZA CERINTELOR REFERITOARE LA ACTIVITATILE DERULATE / 134
5.6.2.3. COMUNICAREA CU CLIENTUL / COMUNICAREA EXTERNA / 134
5.6.3. PROIECTARE SI DEZVOLTARE / 134
5.6.3.2. ELEMENTE DE INTRARE ALE PROIECTARII SI DEZVOLTARII / 135
5.6.3.3. ELEMENTE DE IESIRE ALE PROIECTARII SI DEZVOLTARII / 135
5.6.3.4. ANALIZA PROIECTARII SI DEZVOLTARII / 135
5.6.3.5. VERIFICAREA PROIECTARII SI DEZVOLTARII / 136
5.6.3.6. VALIDAREA PROIECTARII SI DEZVOLTARII / 136
5.6.3.7. CONTROLUL MODIFICARILOR IN PROIECTARE Si DEZVOLTARE / 136
5.6.4. APROVIZIONARE / 136
5.6.4.1. PROCESUL DE APROVIZIONARE / 136
5.6.4.2. INFORMATII REFERITOARE LA APROVIZIONARE / 137
5.6.4.3. VERIFICAREA PRODUSULUI APROVIZIONAT / 137
5.6.5. PRODUCTIE SI FURNIZARE DE SERVICII / 138
5.6.5.1. CONTROLUL PRODUCTIEI SI FURNIZARII DE SERVICII / 138
5.6.5.2. VALIDAREA PROCESELOR / 138
5.6.5.3. IDENTIFICARE SI TRASABILITATE / 139
5.6.5.4. PROPRIETATEA CLIENTULUI / 139
5.6.5.5. CONSERVAREA PRODUSULUI / 139
5.6.6. CONTROLUL ECHIPAMANTELOR DE MASURARE SI MONITORIZARE / 140
5.6.7. CONTROLUL OPERATIONAL / 141
5.6.8. PREGATIREA PENTRU SITUATII DE URGENTA SI CAPACITATE DE RASPUNS / 142
5.7. MASURARE, ANALIZA SI IMBUNATATIRE / 143
5.7.1. GENERALITATI / 143
5.7.2. MONITORIZARE SI MASURARE / 143
5.7.2.1. SATISFACTIA CLIENTULUI / 143
5.7.2.2. AUDITUL INTERN / 144
5.7.2.3. MASURAREA SI MONITORIZAREA PROCESELOR / 145
5.7.2.4. Monitorizarea Si mAsurarea produsului / 146
5.7.2.5. MONITORIZAREA ASPECTELOR DE MEDIU / 147
5.7.2.6. MONITORIZAREA SI MASURAREA PERFORMANTEI SSM / 147
5.7.2.7. EVALUAREA CONFORMARII / 147
5.7.3. CONTROLUL PRODUSULUI NECONFORM / 148
5.7.4. ANALIZA DATELOR / 149
5.7.5.1. IMBUNATATIREA CONTINUA / 149
5.7.5.2. ACTIUNI CORECTIVE / 150
5.7.5.3. ACTIUNI PREVENTIVE / 150
BIBLIOGRAFIE / 153
Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00
0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro