Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Managementul investitiilor imobiliare in contextul dezvoltarii durabile - Costel Serban

-7%
44,00 Lei 40,92 Lei

ISBN: 978-606-28-1488-5

DOI: 10.5682/9786062814885

Anul publicării: 2022

Editia: I

Pagini: 252

Editura: Editura Universitara

Autor: Costel Serban

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786062814885 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuprins
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Ca rezultat al cercetarilor aprofundate efectuate in domeniul imobiliar, al mobilitatii intermodale sustenabile si in alte domenii conexe lor, aceasta carte prezinta o abordare recenta a managementului investitiilor imobiliare in contextul actual al dezvoltarii sustenabile a societatii noastre romanesti. 
Dezvoltatorii imobiliari, societatile de constructii civile si industriale, dar si autoritatile locale din fiecare municipiu, oras sau comuna au oportunitatea de a pune in aplicare idei si proiecte de dezvoltare imobiliara si a infrastucturii de transport intermodal, in scopul crearii unor conditii mai bune de viata, de confort, precum si al unei mobilitati urbane sustenabile. 
Prin aplicarea unei metodologii propuse in prezenta carte se ofera posibile solutii in sistem integrat pentru factorii decidenti in activitatea investitionala si, deopotriva, tuturor celor care pot fi beneficiarii noilor cunostinte si tehnologii de inalt nivel din domeniul imobiliar, al constructiilor si al transportului urban intermodal si care vizeaza respectarea obiectivelor de dezvoltare urbana structurata pe trei piloni - economic, social si de mediu -, in Agenda 2030 de Dezvoltare Durabila a Adunarii Generale a ONU de la New York, din anul 2015, asumat de Uniunea Europeana si, implicit, de Romania. 
Aria de cunoastere pe care o cuprinde aceasta lucrare poate interfera eficient si convingator cu realitatile din societatea contemporana, iar problematica aparuta isi poate gasi solutii viabile, adoptand nu numai tehnologii de inalt nivel, ci si abordari manageriale adecvate.  
  • Managementul investitiilor imobiliare in contextul dezvoltarii durabile

    Descarca
COSTEL SERBAN 

PREFATA / 9
    
CUVANT INAINTE / 11
    
1    STADIUL CUNOASTERII PRIVIND MANAGEMENTUL INVESTITIILOR IMOBILIARE IN CONTEXTUL DEZVOLTARII DURABILE / 19
1.1    Investitiile imobiliare: abordare conceptuala si aspectele economico-sociale ale acestora / 19
1.2    Ciclul de viata al investitiei imobiliare durabile / 22
1.3    Modele si indicatori pentru analiza dezvoltarii sectorului imobiliar durabil / 29
1.3.1    Modele si metode pentru analiza dezvoltarii sectorului imobiliar durabil / 29
1.3.2    Indicatori de analiza a eficientei economice a investitiilor imobiliare durabile / 34
1.4    Actori implicati in investitiile imobiliare si rolul acestora / 41
        
2    ANALIZA EVOLUTIEI PIETEI IMOBILIARE SI PERSPECTIVELE DE DEZVOLTARE IN CONTEXTUL DEZVOLTARII DURABILE / 53
2.1    Caracteristici si mecanisme ale pietei imobiliare durabile / 53
2.2    Rolul pietei imobiliare in stimularea investitiilor imobiliare durabile / 55
2.3    Dezvoltarea durabila, economia circulara si influenta acestora asupra sectorului imobiliar durabil / 55
2.4    Evolutia pietei imobiliare in contextul dezvoltarii durabile la nivel european / 74
2.5    Investitiile imobiliare din Romania prin prisma raportarii la dezvoltarea durabila (economia circulara) / 78
2.6    Piata imobiliara in regiunea Bucuresti‑Ilfov / 83
2.6.1    Factori care influenteaza evolutia (pietei) investitiilor imobiliare in Bucuresti / 83
2.6.2    Relatia dintre investitiile imobiliare si dezvoltarea urbana sustenabila / 86
2.7    Analiza SWOT a dezvoltarii (pietei) investitiilor imobiliare si a mobilitatii in Bucuresti / 87
2.7.1    Puncte tari  / 89
2.7.2    Puncte slabe / 89
2.7.3    Oportunitati / 90
2.7.4    Amenintari / 93
            
3    SCOPUL, OBIECTIVELE SI METODOLOGIA CERCETARII  / 99
3.1    Subiectul cercetarii / 99
3.2    Stabilirea premiselor de cercetare / 100
3.3    Alegerea metodelor de cercetare / 104
        
4    FUNDAMENTAREA DECIZIEI DE REALIZARE A UNEI INVESTITII IMOBILIARE DURABILE IN CONDITII DE MULTICRITERIALITATE / 107
4.1    Metodologia de lucru / 110
4.2    Identificarea criteriilor decizionale pe baza studiilor edificatoare in domeniu / 111
4.2.1    Colectarea datelor pentru analiza / 121
4.3    Utilizarea metodologiei de cercetare / 126
4.4    Interpretarea rezultatelor si concluzii / 153
        
5    ANALIZA IMPLEMENTARII CONCEPTULUI DE ACCESIBILITATE IMOBILIARA SI DE MOBILITATE URBANA INTERMODALA IN CONTEXTUL DEZVOLTARII SUSTENABILE / 157
5.1    Definirea obiectivelor metodei de evaluare / 157
5.2    Metodologia cercetarii / 157
5.3    Obiectivele si premisele cercetarii / 159
5.4    Beneficiile de mediu / 161
5.5    Relatia dintre beneficiile DDI si investitiile in cladiri „verzi” / 162
5.6    Aspecte privind sustenabilitatea dezvoltarii imobiliare, a constructiilor si a infrastructurii de transport: studiu de caz in regiunea Bucuresti‑Ilfov / 163
5.6.1    Metodologii folosite in lume pentru evaluarea investitiilor imobiliare si a mobilitatii urbane intermodale bazata pe aspecte de dezvoltare durabila / 165
5.6.2    Dezvoltarea sistemului de criterii pentru evaluarea sustenabilitatii locuintei si a mobilitatii urbane intermodale / 168
5.6.3    Sistemul de criterii de evaluare a investitiilor in domeniul imobiliar / 173
5.6.4    Sistemul de criterii de evaluare a investitiilor in domeniul mobilitatii urbane intermodale / 178
5.6.5    Analiza cost‑beneficiu in cadrul accesibilitatii urbane / 200
            
CONCLUZII / 203
    
REFERINTE BIBLIOGRAFICE / 219
    
ANEXE / 233
    
LISTA ABREVIERILOR SI ACRONIMELOR / 249

Prezenta lucrare abordeaza un subiect de mare importanta pentru societatea contemporana, respectiv dezvoltarea sectorului imobiliar in contextul dezvoltarii durabile, relevand situatia din regiunea Bucuresti‑Ilfov prin prisma corelatiei investitiile imobiliare si sectoarele de transport urban intermodal. Lucrarea reprezinta rezultatul cercetarilor obtinute in activitatea desfasurata prin programul de doctorat organizat de Scoala Doctorala de Management din Academia de Stiinte Economice din Bucuresti.
Importanta cercetarii realizate de autor consta in aceea ca pana la momentul prezent nu a fost elaborata o analiza fundamentata a managementului investitiilor imobiliare in contextul dezvoltarii durabile. Prin cercetarile efectuate s‑a urmarit identificarea modului in care sunt promovate investitiile imobiliare in contextul dezvoltarii durabile, astfel incat sa creasca gradul de accesibilitate, mobilitate urbana sustenabila si de confort pentru oameni. 
Lucrarea supune atentiei aspect legate de eficienta economica a investitiilor in domeniul managementului investitiilor imobiliare in contextual dezvoltarii durabile, propunand noi indicatori de evaluare a performantei economice, utili in analiza economico‑financiara a investitiilor din domeniul specific abordat.
Principalul obiectiv urmarit in cadrul acestor cercetari a fost acela de realizare a unui model decizional managerial integrat, in stabilirea, evaluarea si analizarea unor factori care influenteaza decizia si, pe baza rezultatelor obtinute, alegerea celei mai bune solutii in finalizarea unui proiect. Modelul decizional realizat permite ca alocarea resurselor financiare pentru proiect sa ia in considerare cele mai mici riscuri in procesul investitional, sa ofere un randament cat mai bun si sa fie adaptat la cerintele unei dezvoltari sustenabile. 
Lucrarea se constituie ca un demers stiintific care evidentiaza importanta factorului de mediu in luarea deciziei de a investi, in contextul dezvoltarii durabile. Aceasta se evidentiaza prin calitatea stiintifica si importanta analizei efectuate, prin caracterul interdisciplinar al acesteia, dar si prin contributia autorului de a utiliza modele matematico‑statistice si instrumente informatice moderne.
Lucrarea de fata a fost structurata pe o parte teoretica, de documentare, tratand subiecte precum managementul investitiilor imobiliare, dezvoltarea sustenabila, indicatori specifici sectorului imobiliar, legislatie, atat intr‑o abordare istorica, cat si dintr‑o perspectiva contemporana, iar in partea a doua, practica, de cercetare, au fost utilizate cu maiestrie metode de tipul: Analytic Hierarchy Process (AHP); analizei cantitative si calitative; analizei drumului critic pentru optimizarea rutelor de transport, in cadrul unor studii de caz, pentru verificarea ipotezelor de cercetare. 
Scopul cercetarii este acela de a justifica managementul investitiilor imobiliare in contextual dezvoltarii durabile fata de eficienta economica a abordarilor clasice bazate pe un impact mare asupra mediului a investitiilor imobiliare corelate cu sistemele de transport optime intermodale, prin aplicarea cerintelor economiei circulare si a obiectivelor dezvoltarii durabile avand in vedere reducerea poluarii si a consumului de energie si resurse in domeniul investitiilor imobiliare si de a identifica ponderea importantei acestora in abordarea curenta de catre expertii in domeniu.
Cercetarea rezida in promovarea conceptului de dezvoltare durabila in societatea romaneasca, lucrarea contribuind la dezvoltarea stadiului actual al cunoasterii in domeniul managementului investitiilor imobiliare, ca factor de progres consolidat si sustenabilitate, iar concluziile desprinse din studiile / cercetarile efectuate in perioada derularii proiectului doctoral constituie o baza pentru directiile viitoare de cercetare in acest domeniu. 
Cercetarea a vizat realizarea unui model prin care dezvoltatorii imobiliari si beneficiarii finali sa poata evalua o solutie de investitie, prin prisma unor serii de factori interni, externi si de componente ale solutiei de investitie (alternative). 
Au fost prezentate beneficiile de mediu curat in comparatie cu o dezvoltare economica clasica.

Prof.univ.dr. Cristian‑Silviu Banacu

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!