Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Integrare economica prin competitivitate. Paradigma sanatatii intregului viu - Vasile Miltiade Stanciu

23,11 Lei

ISBN: 978-606-591-051-5

Anul publicării: 2010

Editia: I

Pagini: 426

Editura: Editura Universitara

Autor: Vasile Miltiade Stanciu

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786065910515 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Download (1)
 • Unde se gaseste
 • Autori
 • Review-uri (0)

Integrarea economică ca model al dezvoltării umane durabile a purtat cu sine sensul poate uneori dificil de explicat al evoluţiei noastre ca întreg. Niciodată în istorie, omul nu a încetat să se confrunte atât cu el însuşi cât, şi mai ales, cu semenii săi într-o competiţie continuă şi uneori acerbă în lupta cu externalităţile negative ale evoluţiei, „zgârcenia” naturii, nedreptăţile sociale sau neajunsurile înaintării în vârstă. Răspunsurile la aceste frământări şi căutări şi-au găsit rezolvarea în apartenenţa la comunităţi umane stabile, puternice capabile să rezolve împreună multitudinea de probleme de ordin economic, social, spiritual-cultural, politic şi instituţional.

Lipsa încrederii în semeni, dezamăgirile generate de aceştia, sau orice alte obstacole întâlnite şi nedepăşite a condus la crearea unei realităţi iluzorii obţinute prin izolare. Uneori izolarea faţă de comunităţi a fost răspunsul omului la problemele cu care se confrunta. Care însă nu a constituit o soluţie pentru dezvoltare şi progres. Probabil, una dintre singurele soluţii umane de rezolvare a provocărilor socio-umane a reprezentat-o integrarea într-o structură instituţională viabilă. O structură superioară atât numeric cât şi ca nivel de complexitate şi funcţionalitate, care s-a concretizat fie în familie, organizaţie sau comunitate, fie în Uniunea Europeană. 

Procesul integrării europene început acum cincizecişidoi de ani a fost marcat de complexitatea vieţii de atunci fiind caracterizat de interdependenţe directe dar şi de unele incertitudini de sens şi de contrasens, care l-au determinat să evolueze spre ceea ce este astăzi. Procesul integrării europene prin libertăţile instituţionale asumate trebuie să contribuie la dezvoltare dar numai în respect pentru identităţile de sens, prin promovarea diversităţii identităţilor în numele raţionalităţii şi speranţei de mai bine pentru întregul viu comun format din: oameni, mediul înconjurător, comunităţi, organizaţii, instituţii şi familii. Concomitent, evoluţia de sens a acestuia reprezintă baza unei dezvoltări fireşti, corecte şi normale pentru toate statele implicate în procesul integrării, având ca scop final creşterea gradului de bunăstare şi al nivelului de trai pentru populaţiile lor.

Studiind problema integrării în contextul unor realităţi precum dezvoltarea durabilă, globalizarea sau competitivitatea ne propunem să relevăm aspecte care conduc către rolul şi scopul educaţiei în acest proces. Rolul educaţiei, în aceste momente de cumpănă este fundamental pentru a înclina balanţa în partea în care ar trebui să meargă omenirea. Cele afirmate sunt cu atât mai importante dacă ne gândim că roadele educaţiei nu se culeg imediat, ci după un proces mai lung de 20-30 ani sau chiar mai îndelungat.

În acelaşi timp, faptul că educaţia este strâns legată de dezvoltarea economică nu poate fi pus la îndoială, în ţările dezvoltate, şi nu numai, educaţia are un rol economic deosebit. Educaţia însăşi devine esenţială pentru economie, spunea celebrul economist american J. K. Galbraith. Factorul esenţial al evoluţiei individului sau societăţii îl reprezintă educaţia. Ar trebui ca de cea mai bună educaţie să beneficieze toată populaţia inclusiv cei aflaţi cel mai jos pe scara socială, pentru că ei au cea mai mare nevoie de mijloace care să le permită acea mişcare ascendentă, acea evadare din ignoranţe, continua J.K. GalbraithF. Nu ne îndoim de cele spuse de celebrul economist, din contră, susţinem punctul de vedere al acestuia, subliniind cadrul care trebuie creat pentru ca atât educaţia cât şi dezvoltarea, şi de ce nu economia ca întreg, să se îmbine armonios pentru a genera în final prosperitate pentru fiecare cetăţean. Din prisma lucrării noastre acest cadru este asigurat de structura instituţională vie numită Uniunea Europeană care, în opinia noastră, se află într-un proces de tranziţie, de la tranziţia orizontală la cea verticală. Prima etapă a fost generată de un vis, cel european care prin participarea indivizilor, popoarelor, a naţiunilor interpretate ca întreg, a luat naştere şi s-a dezvoltat vreme de mai bine de câteva sute de ani parcurgând treptat etapele: vis utopic –vis realizabil – vis realizat.

A doua etapă, a tranziţiei verticale este cea în care Uniunea trebuie să intre în perioada următoare: când schimbările trebuie să se producă din interior spre exterior. Casa comună a cetăţenilor Europei trebuie să îi adăpostească sub acelaşi acoperiş pe toţi cetăţenii ei, fie că se numesc, germani, francezi, englezi, români, bulgari, luxemburghezi etc. Trebuie să le asigure accesul în egală măsură la bunăstare şi prosperitate, la condiţii de muncă şi viaţă, prin oportunităţile oferite. În lipsa acestora sau în creşterea diferenţelor dintre locuitorii casei comune visul european se poate spune că nu s-a îndeplinit pe deplin.

Pe de altă parte, plecând de la premisa că am intrat în secolul XXI-lea, care ar trebui să fie Secolul Responsabilităţii credem că integrarea economică trebuie să ţină cont în aceeaşi măsură şi de realităţile, de nevoile, de interesele celor integraţi, astfel încât integrarea să se fundamenteze pe principiul câştig-câştig pentru toate părţile cuprinse în proces şi nu doar pe cel numit câştig-pierdere, în care, din păcate, doar o singură parte câştigă, de regulă cea mai puternică.

În acest context, considerăm că tema lucrării este de actualitate, iar prin concentrarea analizei pe două direcţii, aceea a integrării prin competitivitate pe de o parte, dar şi a rolului pe care îl ocupă educaţia în cadrul competitivităţii, pe de altă parte concomitent cu propunerea unei noi paradigme de înţelegere şi interpretare a lucrurilor, cea a sănătăţii întregului viu, încearcă deschiderea unor dezbateri ştiinţifice profunde în societatea românească, şi nu numai, care să aducă în discuţie rolul important al educaţiei în creşterea competitivităţii, în cadrul procesului mai larg al integrării europene.

Demersul nostru, traversat uneori de accente mai mult sau mai puţin acide, şi-a propus să încerce să demonstreze importanţa procesului educaţional din perspectiva împlinirii vieţii umane. Proiecţia integrării economice având ca principiu competitivitatea de sens la baza căruia se află educaţia reprezintă o provocare intelectuală extrem de incitantă dar şi dificilă. Certitudinea speranţei într-o lume europeană guvernată de competitivitatea bazată pe responsabilitatea folosirii cunoaşterii, ce are ca fundament educaţia, ne-a susţinut pe parcursul abordării acestei teme.
 

 

 • Integrare economică prin competitivitate. Paradigma sănătăţii întregului viu

  Descarca
Vasile Miltiade Stanciu

Miltiade Stanciu este lector universitar la Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale si cadru didactic asociat la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice. Este doctor in economie la Academia de Studii Economice Bucuresti. A absolvit un master in Comunicare Politica, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, Bucuresti si cursuri postuniversitare în Comunicare si relatii publice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice. Este licentiat la Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, specializarea finante-banci.

 

LUCRARI:

 1. a.   Teza de doctorat

Integrarea economică prin competitivitate. Studiu de caz: relaţia educaţie-competitivitate din perspectiva sănătăţii întregului viu comun a fost susţinută public în data de 06 iulie 2009 în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Economie, Catedra de Economie şi Politici Economice.  

http://www.biblioteca.ase.ro/resurse/resurse_electronice/teza_capitole.php?tid=1315&qs=domeniu%3DEconomie%26sort%3Dtitlu%26dir%3Dup%26pagina%3D8

 

 

 1. b.   Cărţi şi capitole în cărţi

b.1. cărţi unic autor

d.1.1 Vasile Miltiade Stanciu, Economie mondială. Probleme globale, Ed. Universitară, Bucuresti, 2010, ISBN 978-606-591-052-2, 203 p.

https://www.editurauniversitara.ro/carte/economie-mondiala-probleme-globale--i908

 

b.1.2.Vasile Miltiade Stanciu, Integrare economică prin competitivitate. Paradigma sănătăţii întregului viu, Ed. Universitară, Bucuresti, 2010, ISBN 978-606-591-051-5, 255 p.

https://www.editurauniversitara.ro/carte/integrare-economica-prin-competitivitate-paradigma-sanatatii-intregului-viu--i846

 

b.2. capitole în cărţi

b.2.1. Carmen Costea, Andreea Săseanu, Andrei Angheluţă, Irina Mărunţelu, Miltiade Stanciu, Anca Vârgă-Ungureanu, Economia comerţului intern şi internaţional. Probleme aplicative, Ed. Uranus, Bucuresti, 2009, ISBN 978-973-7765-73-4, 391 p.

http://www.procarti.ro/carte/economia-comertului-intern-si-international-aplicatii-si-probleme-aplicative--i23200

 

b.2.2. Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Cristina Popescu, Irina Zgreabăn, Dorina Mocuţa, Silvia Popescu, Miltiade Stanciu, Doina Valerica Muntean, Adrian Havrincea, Angela Andreica, Liana Badea, Spre o nouă cultură a vieţii sociale, Ed. Renaissance, Bucureşti, 2009, ISBN 978-973-8922-56-3, 292 p.

http://www.editurarenaissance.ro/spre-o-noua-cultura-a-vietii-sociale-09092009.html

 

b.2.3. Miltiade Stanciu, De la concurenţa dintre oameni la competiţia cu noi înşine în Carmen Costea, Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi (coord.), Criza e în NOI, Ed. ASE, Bucuresti, 2010, ISBN 978-606-505-383-0, 500 p.

http://books.google.com/books?id=gfNrIStohnYC&pg=PA4&lpg=PA4&dq=Criza+e+%C3%AEn+NOI,+editura+ASE&source=bl&ots=eXYLpcKfic&sig=YOtUxi2jjxjFdTXl3RNMFoW6dOc&hl=rm&ei=3vo6TuuYEoqSswaci9En&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBEQ6AEwAA#v=onepage&q=Criza%20e%20%C3%AEn%20NOI%2C%20editura%20ASE&f=false

 

b.2.4. Miltiade Stanciu, Identitatea procesului de integrare europeana în Coralia Angelescu, Dumitru Ciucur (coord.), Economia României şi Uniunea Europeană, vol.V, Ed. ASE, 2007, pp. 167-172, ISBN 978-973-594-902-0,

http://www.editura.ase.ro/custom_images/produse/95ea.pdf

 

b.3 cărţi editate

b.3.1. Manuela Epure, Cristina Barna, Raluca Zorzoliu, Miltiade Stanciu, Dreptul la bunăstare – viitorul economiei româneşti (carte publicată pe CD ROM), 2011, ISBN 978-973-163-609-2, 845 p.

http://csme.spiruharet.ro/simpozion2011/Invitatie.pdf

 

b.3.2. Miltiade Stanciu, Luminiţa Pistol, Respiritualizare şi holistică în interpretarea comportamentului uman în condiţiile crizei economico-financiare mondiale (vol. bilingv român-englez), Ed. Fundaţia România de Mâine, Bucureşti, 2011, ISBN 978-973-163-590-3, 324 p.

http://www.opinianationala.ro/Arhiva/514.pdf

 

 

 1. c.    Publicaţii în extenso, apărute în lucrări ale principalelor conferinţe interne şi internaţionale de specialitate

c.1. manifestări ştiinţifice derulate în străinătate şi indexate ISI

c.1.1.Miltiade Stanciu, Carmen Costea, The Economic Development between Trap and Globalisation Mirage, Innovation and Knowledge Management:a Global Competitive Advantage, ISI Conference Proceedings of the 16th International Business Information Management Association Conference, June 29-30th, 2011, Kuala Lumpur, Malaysia, ISBN: 978-0-9821489-5-2, pp. 1328-1337.

http://www.ibima.org/MY2011/index.html

 

c.1.2. Camelia Stejar, Miltiade Stanciu, Re-spiritualization of education – a key to healthly development, Business Transformation through Innovation and Knowledge Management An Academic Perspective, ISI Conference Proceedings of the 15th International Business Information Management Association Conference, November 6-7th, 2010, Cairo, Egypt, ISBN: 978-0-9821489-4-5, pp. 847-852.

http://www.ibima.org/ISI.pdf

 

c.2. manifestări ştiinţifice derulate în străinătate

c.2.1 Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Nilgun Ismail, Miltiade Stanciu, Towards a new culture of lasting development, Conference Proceeding of the 2009 International Conference on Turism, Faculty of Economics, Messina, Italy, ISBN 978-88-96116-20-3,

http://www.sfsic.org/services/telechargements/cat_view/57-appels-a-communication

 

c.2.2.Miltiade Stanciu, Liana Badea, Identitatea şi diversitatea în noua complexitate a vieţii sociale, Conferinţa ştiinţifică internaţională “Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii:probleme şi soluţii pentru România şi Republica Moldova, Chişinău, 26-27 septembrie 2008, ISBN 978-9975-75-440-8; 978-9975-75-443-9,

http://87.248.191.120/sibimol/opac/bibliographic_view/295017;jsessionid=95CE657F53AC8EC306BB4352A750D995

 

c.3. manifestări ştiinţifice derulate în România

c.3.1.Miltiade Stanciu, Dezvoltarea sănătoasă a societăţii umane, în vol. Respiritualizare şi holistică în interpretarea comportamentului uman în condiţiile crizei economico-financiare mondiale, editori Miltiade Stanciu, Luminiţa Pistol, Ed. Fundaţiei România de Mâine, Bucureşti, 2011, ISBN 978-973-163-590-3, pp.97-104.

http://www.cefs.info/2011/01/workshop-respiritualizare-%C8%99i-holistica-in-interpretarea-comportamentului-uman/

 

c.3.2. Miltiade Stanciu, Ramona Ştefănescu, Prin educaţie către o competitivitate de sens, în vol. Creşterea eficienţei economice – cale a redresării economiei româneşti, editor coord. Ion Corbu, Ed. Fundaţiei România de Mâine, Bucureşti, 2011, ISBN 978-973-163-624-5, pp.58-64.

 

c.3.3. Miltiade Stanciu, Redresarea economică a României şi îmbunătăţirea nivelului de trai al poporului, Simpozionul naţional, Dreptul la bunăstare – viitorul economiei româneşti, 20 ianuarie 2011, Universitatea Spiru Haret, ISBN 978-973-163-609-2, pp.121-124.

http://csme.spiruharet.ro/simpozion2011/program.pdf

 

c.3.4. Carmen Costea, Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Miltiade Stanciu, The Re-Spiritualization of Economic Education from the Point of View of Fulfillment of Life, Proceedings of International Scientific Conference Globalization and Higher Education in Economics and Business Administration Iaşi, 2007, University Alexandru Ioan Cuza, pp. 193-202, published in 2009, ISBN: 978-973-703-411-3,

http://www.editura.uaic.ro/default.php?t=site&pgid=29

 

c.3.5. Miltiade Stanciu, Mihaela Păun, From the Horizontal to the Vertical Transition of the European Union, Proceedings of the International Conference on Education, Research and Innovation: Policies and Strategies in the Age of Globalization, Bucharest, 2008, pp.423-430, ISBN 978-973-711-161-6,

http://www.conference-snspa.comunicare.ro/

 

c.3.6. Liana Badea, Miltiade Stanciu, O noua viziune asupra educatiei economice, Sesiunea stiintifica internationala Cercetarea ştiinţifică educaţională: Domenii, priorităţi, efecte, Academia de Studii Economice, Bucuresti, 9-10 mai 2008, ISBN 978-606-505-059-4,

 

c.3.7. Carmen Costea, Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Miltiade Stanciu, Complexitatea întregului viu. Studiu de caz: sănătatea organizaţiei universitare - Cadru metodologic, Proceedings of the International Workshop Identity versus Diversity: Essays on the complexity of living entity, Bucharest, 2007, ISBN 978-973-737-408-0,

http://www.science.ase.ro/Real/PN_II_Anexa_2_CNCSIS_2.pdf

 

c.3.8. Miltiade Stanciu, The Organizational Health as a premise of human development,     Proceedings of the International Symposium Economy, Society, Civilisation, Bucharest, 06-07th July 2007, ISBN 973-87329-7-2,1.

http://www.ase.ro/upcpr/profesori/152/THE_PROGRAM_OF_THE_INTERNATIONAL_SCIENTIFIC_CONFERENCE.pdf

 

c.3.9. Popescu Cristian, Miltiade Stanciu, Strategii posibile in contextul crizei energetice mondiale, Proceedings of the 3rd International Scientific Conference Eco-Trend, Economics and Globalization, University of  Targu Jiu, 24-25th November 2006, ISBN 978-973-742-321-1,

http://www.utgjiu.ro/docs/conf/program-conferinta-economie-si-globalizare.pdf

 

 1. d.   Articole/studii în extenso, publicate în reviste din fluxul ştiinţific intern şi internaţional principal

d.1. ISI

d.1.1 Constantin Popescu, Carmen Costea, Alexandru Taşnadi, Elvira Nica, Liana Badea, Miltiade Stanciu, Academic Organisation in the service of human autogoverning, Metalurgia International, ISI Journal, no. 9/2008, pp.87-94, ISSN 1582-2214,

http://www.metalurgia.ro/Metalurgia_International_9_2008.pdf

 

d.1.2. Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Elvira Nica, Gheorghe Lepădatu, Gheorghe H. Popescu, Miltiade Stanciu, Social Stress in the Complexity of New Economy, Metalurgia International, ISI Journal, vol. XIII, no. 2 Special Issue, 2008, pp.92-104, ISSN 1582-2214,  

http://www.metalurgia.ro/Mi_nr2.pdf

 

d.2. publicate în reviste din străinătate indexate BDI

d.2.1. Miltiade Stanciu, Laura Vlăduca, The Development –Trojan Horse, European Research Studies Journal, Volume XIII, Issue (2), 2010, pp. 125-136, ISSN 1108-2976, revista indexată SSRN, EconLit, EBSCO, RePec,

http://www.ersj.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=361&Itemid=177

 

d.2.2. Carmen Costea, Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Miltiade Stanciu, As a Pattern of a Healthy University Organization, European Research Studies Journal, Volume XII, Issue (3), 2009, pp. 101-118, ISSN 1108-2976, revista indexată SSRN, EconLit, EBSCO,

http://www.ersj.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=306

 

d.2.3.Constantin Popescu, Ion Gh. Roşca, Viorel Lefter, Carmen Costea, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Miltiade Stanciu, The Complexity Of The Living Entity - A New Paradigm, European Research Studies Journal, Volume XI, Issue (3-4), 2007, pp. 3-18, ISSN 1108-2976, revista indexată SSRN, EconLit, EBSCO, RePec,

http://www.ersj.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=196

 

d.3. reviste româneşti clasificate CNCSIS: B+, indexate în baze de date internaţionale şi B

d.3.1. Miltiade Stanciu, From Global Crisis to the Human One, Analele Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, Seria Litere şi Ştiinţe Sociale nr. 4/2010, pp. 133-144, ISSN: 1844-6051, publicaţie cotată CNCSIS B+ şi indexată în bazele de date internaţionale DOAJ, Genamics, Index Copernicus.

http://www.utgjiu.ro/revista/lit/pdf/2010-04/9_MILTIADE_STANCIU.pdf

 

d.3.2. Miltiade Stanciu, The Crisis Development and human respiritualization, Ovidius University Annals Economic Sciences Series, 2010, Vol X, Issue 2, Year 2010, pp.774-751, ISSN 1582-9383, publicaţie cotată CNCSIS B+ şi indexată în bazele de date internaţionale RePec, DOAJ.

http://www.ovidius-stec.ro/html/anale/ENG/cuprins%20rezumate/cuprins2010p2.pdf

 

d.3.3. Miltiade Stanciu, Cristina Dinu, Competitiveness through Environmental Health, Analele Universităţii din Oradea, Şiinţe Economice, Tom XIX 2010, 2nd Issue/December 2010 vol II-Economy and Business Administration, ISSN 122569, pp.166-170, revista cotata CNCSIS B+ si indexata in BDI: RePec, DOAJ,EBSCO,

http://anale.steconomiceuoradea.ro/volume/2010/n2/Volum-2010-anale-nr-2-decembrie-2010.pdf

 

d.3.4.Alexandru Taşnadi, Constantin Popescu, Carmen Costea, Liana Badea, Miltiade Stanciu, Educaţia economică din perspectiva împlinirii vieţii umane, Analele Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, Seria Litere şi Ştiinţe Sociale nr. 1/2010, pp. 51-66, ISSN: 1844-6051, publicaţie cotată CNCSIS B+ şi indexată în bazele de date internaţionale DOAJ, Genamics, Index Copernicus,

http://www.utgjiu.ro/revista/lit/pdf/2010-01/4_ALEXANDRU_TASNADI.pdf

 

d.3.5.Miltiade Stanciu, Ana Maria Stoica, The European Integration Process between Divergent and Convergent Points of View, Ovidius University Annals Economic Sciences Series, 2010, Vol X, Issue 1, Year 2010, pp.372-375, ISSN 1582-9383, publicaţie cotată CNCSIS B+ şi indexată în bazele de date internaţionale RePec, DOAJ,

http://www.ovidius-stec.ro/html/anale/ENG/cuprins%20rezumate/cuprins2010p1.pdf

 

d.3.6.Carmen Costea, Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Miltiade Stanciu, Being proactive versus reactive- the solution of self-government, Analele Universităţii din Oradea, Şiinţe Economice, Tom XVII 2008, vol II-Economy and Business Administration, ISSN 582–5450, pp.72-77, revista cotata CNCSIS B+ si indexata in bazele de date internaţionale: RePec, DOAJ,EBSCO,

http://anale.steconomiceuoradea.ro/2010/05/05/tom-2008-volumul-ii/

 

d.3.7.Mihaela Păun, Miltiade Stanciu, Omul si rolul acestuia in relaţia performanţă-competitivitate, Revista Calitatea-acces la succes, nr.7-8/2008, pp.12-15, ISSN 1582-2559, revista cotata CNCSIS B+ şi indexată în bazele de date internaţionale SCOPUS, EBSCO,

http://calitatea.srac.ro/arhiva_revista.html

 

d.3.8. Mihaela Păun, Miltiade Stanciu, Interaction among components of a University System,Revista Mangement&Marketing, nr. 4(12)/2008, pp.93-100, ISSN 1842-0206 publicaţie cotată CNCSIS B+ şi indexată în Cabell’s, CEEOL, Index Copernicus şi EBSCO, RePec,

http://managementmarketing.ro/arhiva.php?var[22]=en&var[1]=4&var[3]=2008

 

d.3.9.Carmen Costea, Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Miltiade Stanciu, The Health of the Academic Organization from the Point of View of the Common Living Entity, Theoretical and Applied Economics nr. 10/2007(515) pp. 11-26, ISSN 1841-8678, revista cotata CNCSIS B+, publicaţie indexata în bazele de date internaţionale – RePEc, DOAJ, EBSCO, ICAAP,

http://www.ectap.ro/revista.php?id=30

 

d.3.10.Mihaela Păun, Miltiade Stanciu, Competitiveness and performance – can we find a new measuring method?, Review of Management and Economical Engineering, Special issue, vol. 6, 2007, pp. 108-113, ISSN 1583-624x, revista cotata CNCSIS B+, publicaţie indexata în bazele de date internaţionale – Ulrich´s, EBSCO, Index Copernicus,

http://www.rmee.org/20074Bengleza.htm

 

d.3.11.Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Miltiade Stanciu, The dualism of the real economy, Analele Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, fascicula II, studii economice, Supliment dedicat conferinţei internaţionale Politici sociale şi administraţie publică în context european, Reşiţa,2009, pp.176-182, ISSN 1584-0972, publicaţie cotată CNCSIS B.

http://www.analefseauem.ro/arhiva-revista/

 

    e.Alte lucrări şi contribuţii ştiinţifice

e.1. Proceedings ISI –abstracte

e.1.1.Carmen Costea, Miltiade Stanciu, Managing Politics Under Crisis Times: from revealed problems to complex solutions, ISI Conference Proceedings of the 3rd Annual EuroMed Conference of the Academy of Business, November 4-5th, 2010, University of Nicosia, Cyprus, ISBN 978-9963-634-83-5, pp.1135-1336.

http://www.emrbi.com/main.asp?id_sel=63&cat=news&sCat=news_content&sel_nav1=145

 

e.2. Proceedings abstracte

e.2.1. Miltiade Stanciu, Carmen Costea, Constantin Popescu, Laura Libardea, Towards a New Model of a Healthy Academic Institution, TWCS 2010, Turunc Workshop on Complex Systems, 30 August – 01 September 2010, Turunc, Marmaris, Turkey, Book of Abstracts, V20100827, p.10.

http://www.science.ase.ro/Real/twcs2010-abstracts.pdf

 

e.2.2.Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Carmen Costea, Miltiade Stanciu, The Soundness of the living entity under the Social Stress Aproach, Proceedings of International Conference on Applied Business&Economics, Kavala Institute of Technology, Greece, 01-03th October 2009, p. 158, ISSN 1108-2976,

http://www.icabe.gr/downloads/ICABE_2009_PROC.pdf

 

e.3. Rapoarte publicate în cadrul proiectelor de cercetare

e.3.1. Carmen Costea, Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Miltiade Stanciu, Anca Varga, Complexitatea întregului viu. Studiu de caz: sănătatea organizaţiei universitare, raport de cercetare, an III, Ed. ASE, Bucureşti, 2010, ISBN 978-606-505-288-8, pp.40-54.

http://www.dce.ase.ro/

 

e.3.2. Carmen Costea, Constantin Popescu, Alexandru Taşnadi, Liana Badea, Miltiade Stanciu Complexitatea întregului viu. Studiu de caz: sănătatea organizaţiei universitare, raport de cercetare, an II, Ed. ASE, Bucureşti, 2009, ISBN 978-606-505-161-4, ISBN 978-606-505-230-7, pp.25-34,

http://www.dce.ase.ro/

 

e.4.Participări cu comunicări la conferinţe naţionale sau internaţionale desfăşurate în ţară şi străinătate, nepublicate

e.4.1. susţinute în străinătate

e.4.1.1. Miltiade Stanciu, Outcomes on Complex Development of Education, Econophysics Colloquium, 13rd Course International School on Complexity Erice, October 25-31, 2009,

http://pil.phys.uniroma1.it/~gcalda/EC2009/docs/EconophysicsColloquium.pdf

 

e.4.1.2.Miltiade Stanciu, Managing identity and diversity under the sign of complexity, PhD Seminar, EMRBI, Marseille, November 19-20, 2008

http://www.emrbi.com/main.asp?sel_nav1=145&sel_nav2=76&cat=site

 

e.4.1.3. Miltiade Stanciu, Liana Badea, For the whole living: identity and diversity, Sixt Australian Society of Heterodox  Economist Conference, Sydney, 10-11th December, 2007.

http://www.asb.unsw.edu.au/research/Documents/SHE%20Conference%20Program%202007.pdf

 

e.4.2. susţinute în România 

e.4.2.1.Miltiade Stanciu, Spre un model al organizaţiilor universitare în perspectivă istorică, 23 iunie 2010, Academia Română, Bucureşti,

 

e.4.2.2. Miltiade Stanciu, Mihaela Păun, Total living whole paradigm, advantages and disadvantages in the increase of Romanian products competitiveness, Forth International Scientific Conference, Targu Jiu, 23-24th November, 2007.

http://www.utgjiu.ro/fse_new/eco-trend%202007%20en.pdf

 

e.4.2.3.Miltiade Stanciu, Competitivitatea economica vs intregul viu comun, o alta abordare – Sesiunea stiintifica pentru doctoranzi, Facultatea de Economie Generala, Bucuresti, 02 aprilie 2007,

 

e.4.2.4. Miltiade Stanciu, Competitivitatea prin prisma intregului viu comun, Conferinta stiintifica internationala, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca,17-19 mai 2007,

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!