Lucrarea se adreseaza in egala masura celor care studiaza in invatamantul superior economic si neeconomic (studenti, cursantii in invatamantul postuniversitar) cat si practicienilor si specialistilor din varii domenii de activitate. Astfel, desi urmareste, in principal, initierea in problematica burselor de marfuri, explicand concepte, metode si instrumente de baza utilizate in acest domeniu, lucrarea, prin sugestiile teoretice si practice, prin cazuistica diversa poate suscita si interesul specialistilor amintiti.
Accesul cititorului la informatiile cuprinse in prezenta carte este facilitat prin folosirea unei game variate de modalitati de expunere si argumentare (descrieri, exemplificari, tabele, grafice), ca si prin intocmirea unui index de termeni de specialitate. Lucrarea nu ar fi ajuns la aceasta materializare fara discutii purtate cu specialisti din tara si strainatate, fara dialogul permanent cu studentii, cursantii si tinerii asistenti, si, nu in ultimul rand, fara efortul si daruirea editorilor care au contribuit la finalizarea cartii; si carora le exprimam multumirile noastre.
Recomandam cartea tuturor celor interesati de fenomenul bursier, viitorilor manageri, dar si masei largi de specialisti – mai tineri sau cu experienta – ale caror preocupari se indreapta spre piata bursiera, in general, si spre cea a derivativelor, in special.
De asemenea, speram ca aceasta lucrare sa fie un nou argument privind importanta si atractivitatea domeniului bursier pentru teoreticieni si practicieni si sa fie urmata de alte contributii, atat din partea autorilor cartii de fata, cat si a altor autori, care cred in nevoia de implicare in cercetarea stiintifica si practica de la noi din tara.