Management comercial - Structuri instrumentale, tematici de referate si dezbaterii, studii de caz, lucrari practice, lucrari de licenta

38,53 Lei

ISBN: 978-973-749-379-8

Anul publicării: 2009

Editia: I

Pagini: 404

Editura: Universitară

Autor: Elisabeta Andreea Budacia, Iulian Patriche, Dan Alexandru Smedescu

Stoc epuizat
Cod Produs: SKU-451 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Unde se gaseste
 • Autori
 • Review-uri (0)

Prin structura sa, această lucrare a fost gândită ca un auxiliar util în munca de pregătire a studenţilor din universităţile şi academiile cu profil economic, cât şi ca un instrument de lucru – un ghid de profesionalizare a specialiştilor şi managerilor care desfăşoară diverse activităţi manageriale specifice tranzacţiilor comerciale şi comerţului în general. În realizarea respectivei lucrări s a pornit de la conştientizarea câtorva fenomene a căror evoluţie are un suport deosebit asupra societăţii contemporane şi, în consecinţă, constituindu se drept premise în abordarea ştiinţifică a dezvoltării diverselor componente a respectivei societăţi. Într o asemenea accepţiune integrăm şi cazul comerţului – sector ce constituie obiectivul nostru de studiu – domeniu în cadrul căruia abordările manageriale trebuie să aibă în vedere asemenea premise. Pornind de la un asemenea cadru de abordare, lucrarea de faţă şi a statuat drept premise trei importante aspecte.  Dubla tranziţie spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltarea durabilă necesită noi paradigme ale producţiei şi consumului, trebuind să se treacă de la abordarea bazată pe resurse, spre cea bazată pe cunoaştere, de la cantitate spre calitate, de la produsele de masă spre noi concepte ale valorii adăugate superioare, coeficienţa şi produse, procese şi servicii durabile. Or, asemenea elemente au un impact deosebit asupra pieţei, generând o serie de implicaţii în ceea ce priveşte producţia comercială, impunându i acesteia eforturi continue de adaptare la noile tehnologii informatice şi de comunicaţii, impunându i de fapt o convergenţă şi integrare continuă.  Evoluţia societăţii contemporane, în ansamblul său, a dus la o dezvoltare puternică a activităţii comerciale – interne şi internaţionale – pe baze şi forme noi, caracteristice unei economii de piaţă, sporind astfel, în mod considerabil, complexitatea produselor de conducere macro şi microeconomie şi impunând continuu necesitatea perfecţionării întregii activităţi economice.  Actuala etapă de dezvoltare a societăţii, prin complexitatea sa, face ca problematica privind producţia şi produsele sale, pe de o parte şi comerţul şi consumul, pe de altă parte, să fie abordate din perspectiva exigenţelor conturate de asigurarea unei corelaţii armonioase între om, societate şi natură, ceea ce impune ca o serie de concepte legate de produs – ca obiect al comerţului – produs ca bun social cultural etc, să contureze o nouă abordare şi o metodologie de lucru în consens cu perceptele noilor concepte.

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Iulian Patriche
Elisabeta Andreea Budacia Doctor în economie, specializarea economia comerţului şi serviciilor, în cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Comerţ. Lector universitar la Universitatea Româno – Americană. Are contribuţii importante în domeniul cercetării ştiinţifice, prin realizarea şi prezentarea unor comunicări la simpozioane şi conferinţe ştiinţifice cu participare naţională şi internaţională, precum şi prin publicarea acestora în volume sau reviste de mare prestigiu; printre cele mai semnificative se regăsesc: Marketingul serviciilor audiovizuale; Aspecte manageriale privind activităţile de comerţ exterior, Locul şi rolul serviciilor informative, culturale, educaţionale şi de divertisment în cadrul pieţei serviciilor din România, Price risk management in international commercial transactions with industrial goods, The specifics of Marketing mix strategies in television, Tehnici promoţionale în domeniul audiovizualului, Marketing research coordinates in the television field etc. În literatura de specialitate s-a afirmat prin contribuţii la realizarea Tratatului de management comercial, a culegerii de Management Comercial – structuri instrumentale, tematici de dezbateri şi referate, studii de caz, lucrări practice, lucrări de licenţă, teste, a Dicţionarului Explicativ de Management Comercial şi a lucrării Marketing – aspecte teoretice, studii de caz, aplicaţii, teste. De-a lungul carierei sale academice a predat cursuri şi a ţinut seminarii la discipline precum: Managementul Afacerilor Comerciale, Bazele Marketingului, Politici şi Strategii de Marketing. Domeniul său de competenţă include: managementul comercial, marketingul şi tehnicile de studiere a pieţei.
Dan Alexandru Smedescu

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!