,,Fundamente si strategii pentru promovarea dezvoltarii durabile. O analiza a economiei circulare si a educatiei pentru sustenabilitate” este o invitatie la o calatorie prin complexitatea si interconectivitatea lumii noastre, o explorare a modului in care societatea, mediul si economia pot coexista armonios, in beneficiul prezentului si al viitorului. A fost elaborata cu grija si dedicare, reprezinta nu doar o sinteza impresionanta a cercetarilor si studiilor de caz relevante in domeniu, ci si o harta ghid pentru oricine doreste sa contribuie la o lume mai durabila. La intersectia dintre provocarile globale si solutiile locale, lucrarea navigheaza prin concepte cheie precum dezvoltarea durabila, economia circulara si rolul esential al educatiei in modelarea comportamentelor sustenabile. Abordarea multidisciplinara a autorului scoate in evidenta importanta integrarii eforturilor din diverse domenii, de la tehnologie si stiinta, la politici publice si initiative comunitare, subliniind faptul ca sustenabilitatea este o responsabilitate comuna, ce depaseste barierele geografice si sectoriale.
Manualul se adreseaza nu doar specialistilor si cercetatorilor, ci si studentilor, profesorilor, decidentilor politici si, nu in ultimul rand, fiecarui cetatean preocupat de viitorul planetei noastre. Prin expunerea principiilor durabilitatii aplicate in diferite contexte, de la urbanism si agricultura la industrie si servicii, cartea ofera o perspectiva holistica asupra modului in care putem reconfigura relatia cu mediul inconjurator, economia si societatea.
In esenta, cartea este un apel la actiune, un semnal de alarma ce ne indeamna sa reflectam la impactul actiunilor noastre asupra lumii si sa adoptam un mod de viata mai responsabil. Este o lucrare care ne invata despre importanta pastrarii resurselor pentru generatiile viitoare si ne inspira sa fim parte a solutiei pentru provocarile cu care se confrunta planeta noastra.
Am dorit sa ofer nu doar informatii si cunostinte, ci si speranta si inspiratie pentru a construi impreuna o lume in care dezvoltarea durabila nu este doar un ideal, ci o realitate palpabila, accesibila tuturor.” (Autorul)
Informatii conformitate produs
Dr. ing. ec. este lector universitar doctor in cadrul Facultatii de Inginerie Alimentara, Turism si Protectia Mediului la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Romania. Ocupa functia de Sef Lucrari, avand o activitate didactica si de cercetare in domenii precum tehnologiile avansate in agricultura, managementul sustenabil al resurselor naturale, si dezvoltarea agroturismului, managementul mentenantei masinilor si utilajelor agricole, si legislatia si protectia consumatorului. Dr. ing. ec. Chis Sabin a contribuit la numeroase proiecte de cercetare, la numeroase studii de cercetare, manuale si carti, printre care se numara lucrari semnificative in managementul cercetarii si dezvoltarii si agroturism. Este autor si coautor al mai multor articole publicate in reviste si conferinte internationale. Dr. ing. ec. Chis Sabin pune un accent deosebit pe sustenabilitate si inovare in domeniul agricol, alimentar, turism si educatie. Interesele sale de cercetare includ tehnologiile avansate in agricultura, managementul sustenabil al resurselor naturale, dezvoltarea agroturismului si educatia comportamentelor sustenabile. Este membru in diverse organizatii profesionale si a contribuit la promovarea educatiei pentru dezvoltare sustenabila.