Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Pro Universitaria Economia sociala. Organizare. Guvernanta. Inovare - Maria I. Niculescu, Antoniy Galabov, Smaranda Angheni, Valentin Radu, Alina Iuliana Tabirca, Rodica Pamfilie

-15%
85,00 Lei 72,25 Lei

Editura: Pro Universitaria

Autor: Maria I. Niculescu, Antoniy Galabov, Smaranda Angheni, Valentin Radu, Alina Iuliana Tabirca, Rodica Pamfilie

Pagini: 348

Anul publicării: 2022

ISBN: 978-606-26-1631-1

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786062616311 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
In fata schimbarilor rapide si profunde ale erei moderne, regandirea experientei economiei sociale, nascuta la mijlocul secolului al XIX-lea in contextul revolutiei industriale, capata o semnificatie aparte. Nu este vorba doar de o istorie a ideilor economice, de o imagine de ansamblu a modelelor organizationale si de guvernanta ale entitatilor de economie sociala, ci si de o reevaluare a rolului si eficacitatii acestora in rezolvarea problemelor sociale contemporane. O astfel de lucrare se adreseaza profesorilor, cercetatorilor si studentilor interesati de cel „de-al treilea sector”, dar si profesionistilor din domeniul economiei sociale care au nevoie de repere teoretice si de noi grile de reflectie si analiza a activitatii lor.

Principiile cooperarii si solidaritatii, ale activitatii economice colaborative, ale guvernantei democratice si participative care stau la baza economiei sociale capata un nou sens in cautarea de solutii la probleme pe care nu le-am mai intalnit pana acum. Inovatia sociala generata de-a lungul istoriei de modele de cooperare, colaborare si solidaritate poate servi drept exemplu pentru noi solutii de dezvoltare, transformand multe dintre dificultatile noastre actuale in avantaje.

Din aceasta perspectiva, aprofundarea reflectiei contextualizate asupra economiei si antreprenorialului social, constientizarea si consolidarea competentelor in acest domeniu raspund unei nevoi reale. Concretizarea sa intra in sfera de responsabilitate a universitatilor si a centrelor de formare si cercetare, intrucat, in fata provocarilor care se anunta, acestea trebuie sa ofere noii generatii optiuni multiple de reflectie si actiune legate de modelele alternative de dezvoltare, capabile sa ofere solutii adaptate noilor probleme economice, sociale si de mediu.
  • Economia sociala. Organizare. Guvernanta. Inovare - Maria I. Niculescu, Antoniy Galabov, Smaranda Angheni, Valentin Radu, Alina Iuliana Tabirca, Rodica Pamfilie

    Descarca
Maria I. Niculescu

Maria Niculescu, doctor in economie, profesor universitar si conducator de doctorat in Romania la ASE Bucuresti (1977-2002) si la Universitatea Valahia (din 2003). Profesor asociat sau invitat la diverse universitati francofone, printre care Conservatorul National de Arte si Meserii (CNAM) Paris, Universitatea din Liège (HEC), Universitatea din Orléans. Co-initiator si director adjunct al Catedrei UNESCO "Strategia pentru dezvoltarea tarilor in tranzitie" (1996-2002) si Director (1994-2002) al Institutului National de Dezvoltare Economica (INDE) in cadrul ASE Bucuresti. Director al Directiei de cooperare economica a Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF) Paris si Reprezentant Permanent al OIF pe langa Uniunea Europeana la Bruxelles (2002-2010). Director si profesor universitar la Scoala Superioara a Francofoniei pentru Administratie si Management de la Sofia (2013-2019). Autor si co-autor de carti si manuale in limba romana si franceza in economie si management, a numeroase articole si studii stiintifice.

Antoniy Galabov

A fost doctor in sociologie (1996), cercetator principal la Academia Bulgara de Stiinte (pana in 2008), docent abilitat cu conducerea de doctorate in sociologia politicii si a culturii la Noua Universitate Bulgara (NUB) din Sofia (incepand din 2008). Profesor asociat la Institutul de Management Public al Universitatii Versailles-Saint-Quentin-en-Yvelines si la Universitatea din Liège (HEC). Expert general la Centrul National de Cercetare Parlamentara al Adunarii Nationale a Republicii Bulgare (incepand din 2015), Director al Laboratorului de Politici Publice pe langa Departamentul de Stiinte politice al NUB (incepand din 2010). Expert al Transparency International- Bulgaria si membru al Consiliului de experti al Institutului Diplomatic al Bulgariei. Membru al echipei bulgare in cadrul programului European Values Study (EVS) (incepand din 2008) A publicat trei monografii, peste 80 de articole si studii stiintifice in limbile bulgara, engleza, franceza si germana. Preocupat de problema crizelor recurente, s-a investit in cercetari originale in domenii precum guvernanta politica si economica, sociologia politicilor publice, sociologia statului totalitar,diversitatea culturala, inovarea sociala etc.


Smaranda Angheni

Este profesor universitar doctor in cadrul Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti, Facultatea de Drept. A colaborat, ca profesor asociat, cu institutii de invatamant si de cercetare de renume din tara si din strainatate (in principal din Franta). A realizat, ca unic autor sau in colaborare, peste 40 de lucrari de specialitate (monografii, tratate, cursuri si alte lucrari) precum si peste 60 articole si studii, publicate in edituri de prestigiu din tara si strain��tate, in reviste de renume romane si straine, Este conducator de doctorat, coordonator stiintific si director de programe de studii de master. Este membru al Academiei de Stiinte Juridice din Romania si cercetator stiintific onorific - Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, membru in colegiul de redactie sau comitetul stiintific al unor publicatii (reviste) cunoscute in domeniu dreptului, din tara si strainatate. A participat la numeroase manifestari stiintifice internationale si nationale (congrese, conferinte, colocvii etc.), la elaborarea si realizarea de contracte de cercetare obtinute prin competitie, in calitate de director de proiect, membru sau expert-evaluator. Ca o incununare a activitatii de cercetare stiintifica, evidentiem Premiul Uniunii juristilor din Romania pentru lucrarea - Enciclopedia juridica romana. Volumul I (A-C), Editura Academiei Romane & Editura Universul Juridic Bucuresti, 2018, coordonator general al volumului I si coautor, precum si Premiul Uniunii Juristilor din Romania pentru lucrarea Tratat de Drept comercial, Ed. CH Beck, 2019.

Valentin Radu

Conf. univ. dr, cadru didactic titular la Universitatea Valahia din Targoviste, doctor in Cibernetica si Statistica Economica, habilitat in Contabilitate, cu o experienta in invatamantul superior economic de peste 25 de ani. In cadrul Facultatii de Stiinte Economice este titular al disciplinelor de Metodologia cercetarii, Sisteme informatice de gestiune, Digitalizarea serviciilor publice. Autor sau coautor a peste 10 carti in domeniul economic si a peste 40 de articole publicate in reviste de specialitate. Este conducator de doctorat in cadrul IOSUD Valahia si coordonator de lucrari stiintifice de finalizare a studiilor. Membru in comitetul stiintific a mai multor manifestari stiintifice recunoscute international, membru in consiliile editoriale a 5 reviste indexate, recenzor la mai multe reviste din tara si strainatate. Presedinte al Asociatiei Valahe pentru Educatie si Stiinta (AVES) si membru in alte 3 organizatii stiintifice. Domeniile de expertiza sunt: contabilitate, baze de date, informatica de gestiune, proiecte economice.


Alina Iuliana Tabirca

Asist. univ. dr.titular la Universitatea Valahia din Targoviste, Facultatea de Stiinte Economice, Departamentul Management – Marketing. Doctor in Contabilitate, absolventa de studii postdoctorale la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia cu o tema in domeniul responsabilitatii sociale corporative. Cu o experienta in invatamantul superior economic de aproape 10 de ani, este asistent pentru disciplinele Microeconomie, Macroeconomie, Statistica si Contabilitate. Autoare a unei carti de specialitate si coautoare a peste 20 de articole publicate in reviste recunoscute. Expert in mai multe proiecte cu finantare privata sau publica, nationale sau internationale. Membra fondatoare a Asociatiei AVES. Domeniile de expertiza sunt: contabilitate, baze de date, informatica de gestiune, proiecte economice.


Rodica Pamfilie

Prof. univ. dr.isi desfasoara activitatea didactica si stiintifica in cadrul Academiei de Studii Economice din Bcuresti, Facultatea de Business si Turism, Departamentul de Business, Stiintele Consumatorului, Managementul Calitatii. Este titular al disciplinelor Inovare si Design, Design si Estetica marfurilor. A elaborat, ca prim autor sau in colaborare, materiale didactice precum: carti, studii, cursuri universitare si se remarca printr-o consistenta activitate publicistica, reprezentata de articole in reviste de specialitate. Este conducator de doctorat si coordonator stiintific pentru dizertatii-master si lucrari de licenta. Participa ca membru al Consiliilor stiintifice ale unor manifestari internationale, face parte din consiliile editoriale ale unor reviste nationale si internationale, a indeplinit pozitia de presedinte si vicepresedinte al Societatii Internationale de Merceologie si Tehnologie, IGWT. Se evidentiaza si prin participarea la elaborarea si realizarea de contracte de cercetare obtinute prin competitie, in calitate de director de proiect, membru sau expert-evaluator.

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!