Societatea Academica de Management din Romania (SAMRO), organizatia nationala stiintifica de elita in domeniul managementului, publica in cel de al doisprezecelea an al existentei sale, volumul ,,Abordari si studii de caz relevante privind managementul organizatiilor din Romania, in contextul socio- economic complex, influentat de pandemia Covid 19, digitalizare si trecerea la economia bazata pe cunostinte.” In cadrul sau sunt reunite 18 studii elaborate de membrii SAMRO si de manageri reprezentativi din cele 5 filiale ale organizatiei, care au ca obiect situatii manageriale relevante din organizatii care isi desfasoara activitatea in Romania. Prezentul volum se alatura precedentelor 49 de carti – rapoarte de cercetare stiintifica, dictionare, studii teoretico-metodologice, culegeri de studii de caz si anuare stiintifice-publicate de SAMRO in Romania si in strainatate. Studiile de caz destinate pregatirii manageriale a studentilor si masteranzilor, reprezinta un instrument valoros menit sa contribuie la profesionalizarea in continuare a managementului din Romania – obiectiv strategic al SAMRO
Informatii conformitate produs
Ovidiu Nicolescu
Este profesor universitar doctor emerit la Academia de Studii Economice Bucuresti, presedinte al Societatii Academice de Management din Romania (SAMRO), presedinte de onoare la Consiliu National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si vicepresedinte al Asociatiei de Studii si Prognoze Economice si Sociale (ASPES). De-a lungul a peste 50 de ani, ca cercetator si cadru didactic universitar, a desfasurat cercetari stiintifice intense in mai multe domenii: managementul organizatiei, intreprenoriat si managementul IMM-urilor, management comparat international, economia, organizatia si managementul bazate pe cunostinte, simulari si jocuri manageriale si economice computerizate, stakeholderii organizatiei si responsabilitatea sociala. Pe baza acestor cercetari a elaborat si publicat 187 de carti (inclusiv variante de carti in limbi straine, carti in 2-4 editii si rapoarte de cercetare anuale) si mai mult de 520 de studii si articole, in 23 de tari. Ultima carte, “Stakeholder Management and Social Responsibility – Concepts, Approaches and Tools in the Covid Context”, elaborata impreuna cu profesor universitar doctor Ciprian Nicolescu, a fost publicata in ianuarie 2022, in Routledge Advances in Management and Business Studies, New York, London, Routledge, Taylor & Francis Group.
Ion Popa
Este doctor in domeniul Management din anul 2002, in prezent fiind profesor universitar, conducator de doctorat si decan al Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. In prodigioasa sa activitate didactica si de cercetare, desfasurata de-a lungul a peste 20 de ani, a abordat si aprofundat o paleta larga de teme din domeniul managementului, dintre care se remarca managementului strategic, managementului serviciilor de sanatate, managementul universitar si managementul IMM-urilor. Ca si recunoastere a activitatii de cercetare i-au fost acordate mai multe premii nationale si internationale, dintre care se remarca: Diploma Georgescu Roengen pentru cercetarea stiintifica de excelenta, Distinctia „Cea mai Buna Carte din Domeniul Economic” acordata de Asociatia Facultatilor de economie din Romania; Premiul „Anghel Rugina” acordat de Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.
Danut Dumitru Dumitrascu
Este profesor universitar in cadrul Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginerie. Este de profesie inginer, absolvent al Universitatii Tehnice din Cluj Napoca in anul 1986. A obtinut titlul de doctor in management in anul 2003, iar din anul 2007 este conducator de doctorat in domeniul Management. Domeniile sale de competenta sunt Managementul proiectului, Management operational, Managementul intreprinderilor mici si mijlocii, Antreprenoriat social. Este autorul a peste 30 de carti in domeniu si a peste 160 de lucrari stiintifice, are o experienta bogata in managementul proiectelor de cercetare dezvoltare inovare si in proiecte educationale. Profesorul Dumitrascu a participat in diverse comitete stiintifice ale conferintelor nationale si internationale, este membru in Asociatia Managerilor si Inginerilor Economisti din Romania (AMIER), Asociatia Generala a Inginerilor din Romania (AGIR) si detine functia de Secretar General al Societatii Academice de Management din Romania (SAMRO).