Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Social media si comunicarea politica personalizata

25,00 Lei

ISBN: 978-606-28-0978-2

DOI: 10.5682/9786062809782

Anul publicării: 2019

Editia: I

Pagini: 108

Editura: Editura Universitara

Autor: Tanase Tasente

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786062809782 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Cuprins
  • Autori
  • Review-uri (0)

De la an la an, de la campanie electorala la alta, rolul Social Media in procesul mobilizator al votanților a devenit tot mai important. Daca in primii ani, Facebook si Twitter erau unelte destinate mai mult socializarii, la ora actuala acestea au devenit unelte indispensabile pentru orice partid sau actor politic, atat in cursa electorala, cat si in afara ei. Mai mult decat atat, in ceea ce priveste acoperirea, dar si impactul asupra publicului, canalele de comunicare online au devansat mijloacele tradiționale de comunicare in masa, precum televiziunea, radio-ul sau presa scrisa.

In comunicare politica, Social Media (in special, Facebook si Twitter) au adus noi metode de centralizare si analiza a emoțiilor publicului, aspecte despre care nu puteam vorbi acum cateva decenii, iar in funcție de reacțiile predominante generate de utilizatori, strategii de comunicare pot construi mesajele-cheie care sa deserveasca nevoile reale sau superficiale ale publicului. In Social Media, nu mai vorbim de publicitate electorala (transmiterea informației catre un public numeros, dar nesegmentat), ci vorbim despre comunicare personalizata, adica acel proces prin intermediul caruia tendințele de consum sunt atent analizate, indicatorii-cheie de performanța sunt corelați cu acestia, iar segmentele de public primesc mesajele ambalate conform interesului manifestat.

Lucrarea de fața a fost structurata pe doua capitole, care abordeaza comunicarea politica personalizata in mediul online, in doua regiuni si culturi diferite, si anume: Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii.

In primul capitol, intitulat “Social Media si instituțiile Uniunii Europene”, am realizat 3 cercetari privind: (1) strategia de comunicare pe Facebook a Comisiei Europene, (2) modul in care cele 3 instituții fundamentale ale Uniunii Europene – Comisia Europeana, Parlamentul Europeana si Consiliul Uniunii Europene trateaza tema #Brexit pe rețelele lor sociale si, nu in ultimul rand, (3) o analiza privind campania electorala din Romania pentru alegerile europarlamentare din 2019, in care principalele 3 partide – Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal si Uniunea “Salvați Romania” s-au ajutat de forța mobilizatoare a Facebook pentru a genera emoții si pentru a castiga voturi.

In capitolul al doilea, am realizat o analiza a discursului presedintelui Statele Unite ale Americii, Donald Trump, pe cele doua canale principale de comunicare online, Facebook si Twitter, pentru a scoate in evidența atat temele folosite in timpul mandatului pe aceste rețele, cat si felul in care a reusit sa genereze reacții pozitive sau negative in randul publicului online.

Autorul

  • SOCIAL MEDIA SI COMUNICAREA POLITICA PERSONALIZATA

    Descarca

INTRODUCERE/ 7

I. SOCIAL MEDIA SI INSTITUȚIILE UNIUNII EUROPENE/ 11

1.1. Strategia de comunicare a Comisiei Europene pe Facebook (01 ianuarie 2019 – 01 iulie 2019)/12

1.2. Tema #Brexit prin vocea online a instituțiilor Uniunii Europene (24 iunie 2016 – 24 iunie 2019) /28

1.3. Puterea mobilizatoare a Facebook in campania pentru alegerile europarlamentare 2019 din Romania /50

II. COMUNICAREA SOCIAL MEDIA A PRESEDINTELUI SUA DONALD TRUMP / 71

2.1. Analiza discursului pe Facebook al Presedintelui Donald Trump/ 72

2.2. Analiza discursului pe Twitter al Presedintelui Donald Trump / 88

BIBLIOGRAFIE/ 104

Tanase Tasente

Doctor in Stiintele Comunicarii al Universitatii Bucuresti si Managerul General al Agentiei de relatii publice Plus Communication. Este licentiat in Jurnalism, master in „Comunicare Mediatica, Opinie Publica si Management Informational” si master in „Administratie Europeana. Institutii si Politice Publice”. In calitate de cadru didactic universitar, a sustinut disciplinele Jurnalism politic, Jurnalism online, Jurnalism european, Introducere in tehnologiile Internetului, Multimedia, Relatii publice si publicitate si Tedinte si orientari in presa straina.

A publicat peste 25 de cercetari stiintifice in reviste de specialitate si volume indexate in baze de date internationale recunoscute din România, Statele Unite, Polonia, Rusia, China si Pakistan. Este co-autor al cartii “Jurnalismul si comunicarea in epoca Noilor Media” (România) si al cartii “Convergence: Media in Future” (Polonia). Este evaluator al prestigioasei reviste stiintifice Journalism and Mass Communication din California, SUA.

A coordonat relatiile cu presa pentru AIESEC România, Asociatia „Salveaza o inima”, Armata Salvarii, Asociatia “Impreuna Pas cu Pas”, ONG Mare Nostrum, Asociatia Tinerilor pentru România, Asociatia “SanaSport”, ON Clinic, Centrul Gifted Education, conferintele sustinute in România de Jordon Belford, Neale Donald Walsch, Richard Rudd, Andrew Barnes si Andrew Fretwell etc.

Este nominalizat al Galei “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” – sectiunea Mass-Media, editiile 2014 si 2015.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!