Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library
In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier César Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc.
Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Époque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy – hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt –, Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume.
Luke Barr a copilarit in San Francisco Bay Area, din California, Statele Unite ale Americii, si in Elvetia. A studiat la Harvard College, lucrand apoi multa vreme ca editor la revista Travel + Leisure. Este autorul volumului Provence, 1970: M.F.K. Fisher, Julia Child, James Beard, and the Reinvention of American Taste (2013), bestseller New York Times. Este unul dintre urmasii scriitoarei americane Mary Frances Kennedy Fisher, autoare specializata in lucrari de gastronomie. Locuieste in Brooklyn, impreuna cu sotia sa, arhitecta Yumi Moriwaki, si cele doua fiice ale lor.
O calatorie in timp, la cumpana secolelor XIX–XX, cand ilustrul hotelier César Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al bine-cunoscutului hotel londonez.
Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library