Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universul Juridic Modificari aduse de DOOM3. Sinteze si exercitii pentru admiterea in invatamantul superior. Partea a II-a - Corina Popa, Bianca Hategan, Oana Mihai Simona, Ionela Zegrean

-15%
59,90 Lei 50,92 Lei

Editura: Universul Juridic

Autor: Corina Popa, Bianca Hategan, Oana Mihai Simona, Ionela Zegrean

Pagini: 240

Anul publicării: 2023

ISBN: 978-606-39-1187-3

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786063911873 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)
 Prezentul volum propune o serie de sinteze realizate pe baza Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane (editia a treia) – DOOM3, cu scopul de a-i familiariza pe cei care vor sustine probe de gramatica pentru admiterea in invatamantul superior (si nu numai) cu actualizarile recente ale normelor limbii romane. In acest sens, in prima parte a lucrarii, au fost excerptate, din DOOM3, cele aproximativ 3.500 de cuvinte nou-introduse. Cea de-a doua sectiune a volumului propune o serie de teste si de exercitii utile pregatirii examenelor de admitere in invatamantul superior care includ notiuni de gramatica normativa.

   Consideram ca prezenta lucrare de sinteza poate fi utila nu doar elevilor care vor sustine examene de admitere in invatamantul superior, ci si tuturor celor interesati sa vorbeasca si sa scrie corect in limba romana.
  • Modificari aduse de DOOM3. Sinteze si exercitii pentru admiterea in invatamantul superior. Partea a II-a - Corina Popa, Bianca Hategan, Oana Mihai Simona, Ionela Zegrean

    Descarca

Corina Popa

Educatie si formare: doctor in Filologie, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, si doctorand in Studii culturale, Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii, Universitatea din Bucuresti; studii universitare de masterat – Studii avansate in lingvistica, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, si Tehnici diplomatice, Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti; studii postuniversitare – Scoala Diplomatica din Madrid, Institutul Diplomatic Roman; studii de licenta – Limba si literatura romana – limba si literatura spaniola, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti.

Experienta profesionala: lector dr. asociat – Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti; consilier – Departamentul Educatie si Cercetare al Administratiei Prezidentiale (2021-prezent); fondatoare, manager – Scoala de Gramatica (2019-prezent); expert – etica universitara – UEFISCDI (2021-2022); realizatoare a emisiunii „Next: educatia viitorului” (2019-2021); consilier pe probleme de educatie – Parlamentul Romaniei (2017-2020); profesor de limba, cultura si civilizatie romana pentru studentii straini (in regim „plata cu ora”), Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti (2014); stagiar – Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Romane, Departamentul de lexicografie (2013-2014).

Carti: Despre educatie si donquijotisme, Ed. Coresi, Bucuresti, 2019; Jurnalul calatoriei lui Gramolino. COOLegere de gramatica pentru clasa a V-a, Ed. Nomina, Pitesti, 2020 (coautor); Jurnalul calatoriei lui Gramolino. COOLegere de gramatica pentru clasa a VI-a, Ed. Nomina, Pitesti, 2021 (coautor). Carti traduse: Diptic poetic, de Rodrigo Guzmán Barros, Ed. Tracus Arte, Bucuresti, 2019; Cazier poetic, de Rodrigo Guzmán Barros, Ed. Tracus Arte, Bucuresti, 2016.

Activitate de cercetare stiintifica. Selectie de articole: „Identitate nationala si identitate europeana in discursul diplomatic romanesc actual”, in Lucrarile prezentate la Congresul international al Culturii Romane, Ed. Academiei Romane, Bucuresti, 2018; „Rolul strategiilor de legitimare a identitatii europene in discursul diplomatic romanesc”, in Lucrarile Simpozionului International de Lingvistica, editia a VI-a, Institutul de Lingvistica al Academiei Romane „Iorgu Iordan - Al. Rosetti”, Bucuresti, 29-30 mai 2015, Ed. Univers Enciclopedic Gold, 2017; „European Identity – Between Critical Discourse Analysis and The Constructivism Paradigm”, in Volumul celei de-a doua editii a conferintei GIDNI: Globalization, Intercultural Dialogue and National Identity, Targu Mures; „Algunas reflexiones sobre el análisis del proyecto europeo como espacio discursivo”, in Espéculo nr. 56 – Europa: identidad, migración y exilio, Madrid, 2016; „Constructia discursiva a identitatii europene – analiza marcatorilor identitari in discursul liderilor europeni”, in Romanian Review of Young Researchers, Bucuresti, 2015.

Grupuri de cercetare: Educational Role of Language (Polonia); Asociatia Spaniola de Lingvistica Cognitiva, GATESOL (Atlanta, SUA).

Alte afilieri si activitati: membra a Academiei Romano-Americane de Arta si Stiinta; initiatoare – „GramMania” – Festivalul tinerilor care vorbesc corect, desfasurat in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania (2020); expert in proiectul educational „Cuvinte romanesti”, finantat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (2020-2022).

Premii si burse: Activist al anului in Educatie (premiu acordat de CNE, 2019); Bursa de cercetare – Departamentul de Stiinte ale Comunicarii si Documentarii, Universitatea Complutense din Madrid (2015).
Bianca Hategan

Educatie si formare: masteranda – Limba romana in context romanic, Facultatea de Litere, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca; studii de licenta – Limba si literatura romana – limba si literatura engleza, Facultatea de Litere, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca; Program de pregatire psihopedagogica, Nivelul I, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Experienta profesionala: stagiara – Scoala de Gramatica (2021-prezent).

Carti: Modificari aduse de DOOM3. Sinteze si exercitii pentru admiterea in invatamantul superior. Partea I, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2022 (in coautorat).Ionela Zegrean

Educatie si formare: studenta-doctoranda in Stiinte filologice, Facultatea de Litere, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca; studii universitare de masterat – Studii literare romanesti, Facultatea de Litere, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca; Program de pregatire psihopedagogica, Nivelul II, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca; studii de licenta �� Limba si literatura romana – limba si literatura franceza, Facultatea de Litere, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca; Program de pregatire psihopedagogica, Nivelul I, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Experienta profesionala: profesor de limba si literatura romana, Centrul Educational „Unirea” din Bucuresti (2019-prezent); content writer (in regim de colaborare) la Editura Delfin si la Grupul DZC din Bucuresti (2020-prezent); stagiar – Scoala de Gramatica, Bucuresti (2021-2022).

Carti: Modificari aduse de DOOM3. Sinteze si exercitii pentru admiterea in invatamantul superior. Partea I, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2022 (in coautorat).

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!