Sisteme de culturi alimentare-furajere in Dobrogea

ISBN: 978-606-28-0453-4

DOI: 10.5682/9786062804534

Anul publicării: 2016

Pagini: 120

Editura: Editura Universitară

Autor: Violeta-Maria Simionescu

Cod Produs: SKU-11351 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
  • Download
  • Cuprins
  • Autori
  • Review-uri (0)
  • Sisteme de culturi alimentare-furajere in Dobrogea

    Descarca

CAPITOLUL 1. CONSIDERAŢII PRIVIND CONCEPTUL DE ,,SISTEM DE CULTURA”/ 9

1.1. Sisteme de culturi - noţiuni generale /9

1.2. Abordarea sistemica a proceselor si fenomenelor din agricultura /11

CAPITOLUL 2. CONDIŢIILE PEDOCLIMATICE IN CARE SAU EFECTUAT CERCETARILE/ 24

2.1. Asezare geografica, relieful, vegetaţia spontana/ 24

2.2. Solul /25

2.2.1. Caractere morfologice /25

2.2.2. Caracteristici fizico-chimice/ 26

CAPITOLUL 3. CLIMA /29

3.1. Precipitaţiile /29

3.2. Temperatura/ 30

CAPITOLUL 4. OBIECTIVELE SI METODA DE CERCETARE/ 33

4.1. Material si metoda de cercetare/33

4.2. Rotaţia culturilor/ 35

4.3. Soiuri si hibrizi utilizaţi /35

4.4. Ingrasamintele si modul de folosire/ 37

4.5. Determinari si analize /37

CAPITOLUL 5. INFLUENŢA INGRASAMINTELOR CHIMICE SI ORGANICE ASUPRA PRODUCŢIEI SI CALITAŢII LA GRAUL DE TOAMNA/ 39

5.1. Influenţa fertilizarii asupra randamentului la graul de toamna / 39

5.1.1. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot asupra randamentului/ 39

5.1.2. Influenţa ingrasamintelor chimice cu fosfor asupra randamentului / 40

5.1.3. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra randamentului /41

5.1.4. Influenţa ingrasamintelor chimice cu potasiu asupra randamentului la graul de toamna/ 43

5.1.5. Evoluţia randamentului la graul de toamna sub influenţa efectului remanent al gunoiului de grajd/44

5.2. Evoluţia unor elemente de productivitate si de calitate la grau sub influenţa ingrasamintelor chimice si organice/ 46

5.2.1. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra numarului de spice recoltabile/m2 /46

5.2.2. Efectul ingrasamintelor chimice cu potasiu asupra numarului de spice recoltabile/ 47

5.2.3. Influenţa gunoiului de grajd asupra numarului de spice recoltabile/ 48

5.2.4. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra numarului de boabe in spic /50

5.2.5. Influenţa ingrasamintelor chimice cu potasiu asupra numarului de boabe in spic/ 52

5.2.6. Efectul remanenţei gunoiului de grajd asupra numarului de boabe in spic/ 53

5.2.7. Evoluţia conţinutului in proteina bruta la graul de toamna sub influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor/ 54

5.2.8. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra producţiei de proteina bruta la graul de toamna / 55

5.2.9. Evoluţia conţinutului si producţiei de proteina bruta la graul de toamna sub influenţa ingrasamintelor chimice cu potasiu / 57

5.2.10. Evoluţia conţinutului si producţiei de proteina bruta la grau sub influenţa gunoiului de grajd/ 58

5.2.11. Evoluţia conţinutului in celuloza bruta la grau sub influenţa ingrasamintelor chimice cu azot, fosfor, potasiu si gunoi de grajd/ 59

CAPITOLUL 6. INFLUENŢA INGRASAMINTELOR CHIMICE SI ORGANICE ASUPRA RANDAMENTULUI SI A UNOR ELEMENTE DE CALITATE LA PORUMB /62

6.1. Influenţa ingrasamintelor chimice si organice asupra randamentului la porumb /62

6.1.1. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra randamentului / 62

6.1.2. Influenţa ingrasamintelor chimice cu potasiu asupra randamentului la porumb /65

6.1.3. Evoluţia randamentului la porumb sub influenţa gunoiului de grajd/ 66

6.2. Influenţa ingrasamintelor chimice si organice asupra unor elemente de calitate la porumb/ 68

6.2.1. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra conţinutului in proteina bruta la porumb/ 68

6.2.2. Efectul fertilizarii cu azot si fosfor asupra producţiei de proteina la porumb /69

6.2.3. Influenţa ingrasamintelor chimice cu potasiu asupra conţinutului si producţiei de proteina bruta la porumbul pentru boabe /71

6.2.4. Efectul gunoiului de grajd asupra conţinutului si producţiei in proteina bruta la porumb/ 72

6.2.5. Influenţa aplicarii ingrasamintelor chimice si organice asupra conţinutului in celuloza bruta la porumb/ 73

CAPITOLUL 7. INFLUENŢA INGRASAMINTELOR CHIMICE SI ORGANICE ASUPRA RANDAMENTULUI SI CALITAŢII LA SOIA/ 76

7.1. Influenţa ingrasamintelor chimice si organice asupra randamentului si calitaţii la soia / 76

7.1.1. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra randamentului la soia /76

7.1.2. Influenţa ingrasamintelor chimice cu potasiu asupra randamentului la soia/ 78

7.1.3. Influenţa gunoiului de grajd asupra randamentului la soia/ 79

7.2. Influenţa ingrasamintelor chimice si organice asupra unor elemente de calitate la soia /80

7.2.1. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra conţinutului in proteina bruta la soia /80

7.2.2. Influenţa ingrasamintelor chimice cu azot si fosfor asupra producţiei de proteina bruta la soia /82

7.2.3. Influenţa aplicarii ingrasamintelor chimice cu potasiu asupra conţinutului si producţiei de proteina bruta la soia/ 83

7.2.4. Efectul remanenţei gunoiului de grajd asupra conţinutului si producţiei de proteina bruta la soia/ 85

CAPITOLUL 8. EFECTELE INGRASAMINTELOR APLICATE IN SISTEMUL DE CULTURA ASUPRA INSUSIRILOR AGROCHIMICE ALE SOLULUI / 88

8.1. Evoluţia reacţiei solului / 88

8.2. Evoluţia conţinutului solului in azot, fosfor si potasiu/ 91

8.3. Evoluţia conţinutului in humus /95

CAPITOLUL 9. EFECTUL ECONOMIC AL FERTILIZARII CHIMICE SI ORGANICE IN CADRUL SISTEMULUI DE CULTURA EXPERIMENTAT/ 97

9.1. Eficienţa aplicarii ingrasamintelor chimice si organice la graul de toamna/ 87

9.2. Eficienţa aplicarii ingrasamintelor chimice si organice la porumb / 101

9.3. Eficienţa aplicarii ingrasamintelor chimice si organice la soia /104

CAPITOLUL 10. CONCLUZII GENERALE SI RECOMANDARI / 108

10.1. Cu privire la fertilizarea graului /109

10.2. Cu privire la fertilizarea porumbului / 110

10.3. Cu privire la fertilizarea soiei /112

10.4. Cu privire la efectele ingrasamintelor asupra insusirilor agrochimice ale solului /113

10.5. Cu privire la eficienţa economica / 114

BIBLIOGRAFIE / 117

Violeta-Maria Simionescu

Scrie un review


Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!