Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Hazarde si riscuri naturale in Romania - Iulian Sandulache, Catalina Sandulache

14,45 Lei

ISBN: 978-606-591-262-5

Anul publicării: 2011

Editia: I

Pagini: 143

Editura: Editura Universitara

Autor: Catalina Sandulache, Iulian Sandulache

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786065912625 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Cuprins
  • Autori
  • Review-uri (0)

Trăim într-o lume supusă hazardului…Fie că este vorba de dezastre/catastrofe sau simple accidente/evenimente, ele reprezintă o ameninţare în primul rând pentru om şi activităţile sale şi apoi pentru cadrul natural în ansamblul său. Este cunoscut faptul că mediul înconjurător şi societatea umană suportă adesea acţiunea unor fenomene extreme periculoase cu origine diferită, naturală sau antropică, ce pot produce dereglări distructive şi brutale în anumite sisteme sau situaţii prestabilite. Aceste evenimente (cutremure, erupţii vulcanice, tsunami, alunecări de teren, furtuni, inundaţii, secete, incendii, accidente tehnologice, situaţii conflictuale etc.) se produc de regulă pe neaşteptate şi pot provoca numeroase victime în rândul oamenilor şi animalelor, un volum mare de pagube materiale, dezechilibre ecologice şi chiar grave tulburări ale stării psihice şi morale a populaţiei ce intră sub incidenţa fenomenului respectiv.
În antichitate totul era pus pe seama mâniei zeilor. În prezent se fac studii importante asupra cauzelor, modului de manifestare, se investesc sume imense în protecţie, dar cu toate acestea an de an se înregistrează numeroase victime şi pagube materiale. Ar trebui să gândim puţin înainte de a aproba construirea unei case în lunca unui râu sau de a realiza o excursie la munte după căderi abundente de zăpadă. Puterea stă în noi de a ne opune riscului, de a educa noua generaţie să fie mai prudentă, să nu se mai ghideze după considerente economice şi să manifeste o atitudine demnă în faţa pericolului.
În ultimii ani, România s-a confruntat cu dezastre majore care aduc în actualitate, într-un mod dramatic, problema riscurilor naturale.De aceea instruirea şi  educaţia populaţiei privind percepţia hazardelor şi riscurilor devine o prioritate, având ca scop diminuarea efectului psihologic, de alarmare şi panică în timpul producerii lor, acest lucru realizându-se foarte bine începând de la vârstele şcolare.  
Abordări complexe ale fenomenelor de risc au realizat numeroşi cercetători din ţara noastră, care au constituit suportul realizării acestui curs opţional. Între paginile acestei cărţi sunt mulţumiri pentru toţi cei implicaţi în studierea acestui domeniu al hazardelor şi riscurilor. Gânduri sincere se îndreaptă către Doamna Profesor Universitar Doctor Florina Grecu, transmise cu deosebită consideraţie!
Acestă carte se recomandă tuturor profesorilor din învăţământul preuniversitar, elevilor în mod special, dar şi altor categorii de persoane interesate de această tematică.
Este doar un început…Nu-l considerăm un suport de curs perfect, de aceea pentru observaţii, sugestii şi recomandări aşteptăm părerile dumneavoastră.

 

Autorii

  • Hazarde şi riscuri naturale în România

    Descarca

 

Iulian Sandulache
Catalina Sandulache

e-mail: catalinaraboj@yahoo.com

Data si locul nasterii: 8 iunie 1974, Ghimpati, jud. Giurgiu

Starea civila: casatorita 

Studii:
- Liceul economic nr.3 „A.D.Xenopol”, Bucuresti (1992);
- Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti (1997);

Master: „Geomorfologie dinamica si protectia mediului terestru„ (2000);

Doctor în Geografie, Universitatea din Bucuresti (2009), cu teza „ Hazarde si riscuri naturale in Muntii Parang

Locuri de munca: Colegiul Tehnic Feroviar „MIHAI I” (din 1997 pana in prezent)

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!