Razboiul a insotit rasa umana din negura timpului, evoluand impreuna cu omul si impletindu-si istoria cu cea a celui mai eficient pradator al planetei. Odata cu cresterea nivelului tehnologic al civilizatiei umane, razboiul nu doar ca a devenit mai sofisticat si mai distrugator, ci de multe ori a fost si un adevarat motor al dezvoltarii tehnico-industriale.
Atat din perspectiva razboinicului, cat si a cercetatorului in teoria razboiului, autorul foloseste nivelul tehnicii si tehnologiei militare atins in prezent pentru un salt in viitor, un viitor in care metalul armei va fi „insufletit” de inteligenta rece si cruda a masinariilor cognitive.
Informatii conformitate produs
aul Scharre a fost soldat de elita al Armatei Statelor Unite si expert in aparare in cadrul Pentagonului, este, in prezent, vicepresedintele executiv si directorul Programului „Tehnologiesi Securitate Nationala” al Center for a New American Security. Detine un doctorat in polemologie de la King’s College din Londra, un master in economie politica si politici publice si o licenta in fizica. A scris pentru Wall Street Journal, The New York Times, Time etc. si are frecvente aparitii TV. Volumul de fata este considerat de The Economist drept una dintre cele cinci carti esentiale pentru intelegerea razboiului modern, iar in 2019 a castigat Premiul Colby.
Razboiul este fluid – care va fi impactul introducerii inteligentei artificiale in sistemele de armament pe campul de lupta al viitorului?
„O perspectiva pertinenta si obiectiva asupra campurilor de lupta automatizate, care vor ajunge foarte curand sa caracterizeze conflictul militar.” Science