Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Paideia Bucate, vinuri si obiceiuri românesti. Editie rascroita - Radu Anton Roman

-15%
126,00 Lei 107,10 Lei

Editura: Paideia

Autor: Radu Anton Roman

Editia: rascroita

Pagini: 260

Anul publicării: 2020

ISBN: 978-606-748-409-0

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786067484090 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e a scrie. Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei. Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta jubilatia. Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor. Siestea e activitate de cercetare. Ponciful unitatii de grant a expresiei culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera pentru a face loc unei diversitati feerice. Adevarului canonic i se substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda. Suntem in plin postmodernism – vor spune cativa universitari famelici. As! A se slabi! Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant, mai firesc si mai apetisant”, conform lui Gabriel Liiceanu.
  • Bucate, vinuri si obiceiuri românesti. Editie rascroita - Radu Anton Roman

    Descarca
Radu Anton Roman (1948, Fagaras - 2005, Bucuresti) a fost un jurnalist, scriitor si realizator TV, cunoscut mai ales pentru emisiunile pe teme culinare.

 Intr-o viata de 57 de ani, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic.

 In 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrari recente ale gastronomiei romanesti „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).

Intre 2001 si 2005 a realizat pentru Pro TV emisiunea cu profil culinar „Bucataria lui Radu”.

 Printre biologii Mihai C. Bacescu, Alexandru Marinescu si Adrian Gagea, geograful Ion Cepleanu sau fotograful Ovidiu Bogdan, Radu Anton Roman a fost in 1991 unul dintre colaboratorii romani ai lui Jacques Yves Cousteau in decursul turnajului celor patru filme despre Dunare. Impreuna cu Adrian Gagea, a parcurs in echipa lui Cousteau Delta Dunarii, povestind aceste aventuri in 2001 in jurnalul „In Delta cu Jacques-Yves Cousteau" (Editura Paideia).

 Romanul „Zile de pescuit” (reeditat in 2002 de Editura Paideia), pentru care i-a fost decernat Premiul Luceafarul in 1985, a fost publicat in Franta cu titlul „Des poissons sur le sable” (editura Noir sur Blanc). In 2004, datorita lui Radu Anton Roman si a lucrarii sale „Savoureuse Roumanie”, ce include 358 de retete culinare si istoria lor, Franta a (re-) descoperit bucataria romaneasca.

 In afara de aceasta, Radu Anton Roman a fost un cunoscut si competent cronicar teatral, prezent in publicatii ca Romania literara si Luceafarul, prin anii '70-'80.

 Mare iubitor al placerilor vietii, epicurian si hedonist declarat, Radu Anton Roman s-a stins din viata din cauza unui infarct in 2005.

 Este inmormantat in cimitirul Bellu catolic.

Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e a scrie. Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei. Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta jubilatia. Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor. Siestea e activitate de cercetare. Ponciful unitatii de grant a expresiei culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera pentru a face loc unei diversitati feerice. Adevarului canonic i se substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda. Suntem in plin postmodernism – vor spune cativa universitari famelici. As! A se slabi! Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant, mai firesc si mai apetisant”, conform lui Gabriel Liiceanu.
 

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!