Vrabioara la cuptor & budinci Yorkshire? Sigur, dar sa guste si Luke Skywalker – adica Mark Hamill. Pui la cuptor din Grenada? Poftiti la masa, dar impartiti cu Craig David! Kibbeh libanez? Cum sa nu, dar prima muscatura este a Salmei Hayek!
Conceptul noii carti a lui Jamie Oliver este construit in jurul fantasticelor intalniri cu celebritati de pe pitorescul ponton Southend-on-Sea, cel mai lung din lume, in cadrul emisiunii TV de succes Jamie & Jimmy's Friday Night Feast: bucurie cat cuprinde, dialog spumos si inspiratie pentru cele mai variate, laborioase si spectaculoase farfurii, cu ingrediente de pe intregul mapamond. Atmosfera electrizanta a emisiunii se resimte din plin in paginile cartii, iar ideile care se regasesc in ea sunt tot ce aveti nevoie pentru o petrecere de weekend pe cinste!
Jamie Oliver este un fenomen global in domeniul culinar si al campaniilor pe aceasta tema. In cele doua decenii de cariera ca vedeta de televiziune si autor de carti de bucate, a convins milioane de oameni sa indrageasca gatitul, alegand mancaruri delicioase, proaspete, preparate integral acasa. Prin intermediul organizatiei lui, Jamie conduce o adevarata revolutie gastronomica pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii si de a mentine sanatatea si bunastarea tuturor prin intermediul unei alimentatii corecte.
Jamie a inceput sa gateasca in localul parintilor sai, The Cricketers, din Clavering, in Essex, pe cand avea opt ani. Dupa absolvirea scolii, si‑a inceput cariera de chef, ajungand la River Café, unde a fost remarcat de o companie de productie TV, astfel nascandu‑se seria de notorietate Bucatarul se dezbraca... de secrete.
In 2001, Jamie a parasit televiziunea pentru a‑si deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat inceputul unui vast experiment, desfasurat de doua decenii, consacrat formarii tinerilor fara un loc de munca in meserii din industria cateringului. Cativa ani mai tarziu, a initiat o ampla miscare in vederea imbunatatirii meniurilor in cantinele scolare din Marea Britanie, rezultatul constand intr‑o schimbare uriasa – si durabila – in intregul sistem alimentar din invatamant. De atunci, campaniile nationale si internationale ale lui Jamie au continuat sa revolutioneze modul de a se hrani al oamenilor – mai mult, sa stimuleze forurile guvernamentale si industria de profil in introducerea de masuri salutare privind educatia alimentara si sanatatea publica. Toate activitatile lui comerciale incearca sa defineasca si sa promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, in sfera nutritiei.
Restaurantele lui de succes includ Barbecoa si lantul Jamie’s Italian, situate atat in Marea Britanie, cat si in alte tari. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucatarie au devenit faimoase pretutindeni in lume.
Jamie se afla in contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creand lucruri originale si oferind indrumari pe site‑ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube si pe tot mai multe si variate platforme sociale. A publicat pana in prezent 20 de carti de bucate, toate bestselleruri, insotite de emisiuni TV.
Jamie locuieste la Londra si in Essex, impreuna cu sotia sa, Jools, si copiii lor.
Vrabioara la cuptor & budinci Yorkshire? Sigur, dar sa guste si Luke Skywalker – adica Mark Hamill. Pui la cuptor din Grenada? Poftiti la masa, dar impartiti cu Craig David! Kibbeh libanez? Cum sa nu, dar prima muscatura este a Salmei Hayek!
Conceptul noii carti a lui Jamie Oliver este construit in jurul fantasticelor intalniri cu celebritati de pe pitorescul ponton Southend-on-Sea, cel mai lung din lume, in cadrul emisiunii TV de succes Jamie & Jimmy's Friday Night Feast: bucurie cat cuprinde, dialog spumos si inspiratie pentru cele mai variate, laborioase si spectaculoase farfurii, cu ingrediente de pe intregul mapamond. Atmosfera electrizanta a emisiunii se resimte din plin in paginile cartii, iar ideile care se regasesc in ea sunt tot ce aveti nevoie pentru o petrecere de weekend pe cinste!
www.editurauniversitara.ro