Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Rolul art-terapiei in obtinerea si consolidarea starii de bine - Ioana Ruxandra Udrescu

-7%
33,00 Lei 30,69 Lei

ISBN: 978-606-28-1439-7

DOI: https://doi.org/10.5682/9786062814397

Anul publicării: 2022

Editia: I

Pagini: 124

Editura: Editura Universitara

Autor: Ioana Ruxandra Udrescu

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786062814397 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuprins
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Starea de bine este o preocupare majora a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intrucat omul cu o sanatate mintala corespunzatoare poate face fata stresului de zi cu zi, este adaptabil si poate lucra productiv, cu un randament bun, in beneficiul comunitatii sale si al societatii, in general. 
Autoarea reuseste sa demonstreze faptul ca aplicarea tehnicilor art-terapeutice are un beneficiu major si direct asupra echilibrarii psiho-fizice a individului si a starii lui de bine. Astfel, prin participarea persoanei la interventiile de art-terapie se poate obtine o optimizare comportamentala, in sensul dezvoltarii unor comportamente sanogene, realiste si cu rol adaptativ. Castigul subiectilor in ceea ce priveste dobandirea starii de bine este cuantificabil prin scorurile obtinute la scale si chestionare. 

Conf. Univ, Dr. Mihaela Camelia Popa 
  • Rolul art-terapiei in obtinerea si consolidarea starii de bine

    Descarca
IOANA RUXANDRA UDRESCU a invatat timp de 11 ani pentru a deveni medic stomatolog specialist in Stomatologie generala, fiind absolventa, apoi rezidenta in cadrul Facultatii UMF Carol Davila din Bucuresti. Lucrand timp de 22 de ani in domeniul medicinii dentare private, jumatate din aceasta perioada in propriul cabinet medical individual, a promovat educatia si preventia stomatologica, oferindu-le pacientilor sai o alta perspectiva referitoare la aceasta profesie. Cu multa rabdare si dedicare a ajutat la invingerea blocajelor emotionale, a creat o alianta terapeutica medic-pacient bazata pe incredere si pe comunicare, a combinat in mod armonios latura psihologica cu cea medicala, aspecte caracteristice acestei specialitati. 
Cu trecerea timpului si din dorinta de autoactualizare, a aparut nevoia unei schimbari in cariera. Aspirand la dezvoltarea cunoasterii si e experientei acumulate in lucrul cu oamenii, a absolvit in anul 2021 masterul de Art Terapie prin Teatru si Artele Spectacolului, cursul de Consilier pentru dezvoltare personala si cursul de Consilier vocational. 
Aflata la inceput de drum in noua bransa, autoarea isi propune ca, prin publicarea lucrarii de disertatie, sa ofere atat profesionistilor in consiliere si psihoterapie, persoanelor care ofera sprijin, cat si publicului larg informatii, repere si resurse practice necesare ”obtinerii si consolidarii starii de bine folosind instrumentele art terapiei”.  

  

CUVANT INAINTE  /  7

MULTUMIRI   /  9

CUPRINS   /  13

CAPITOLUL 1. CONCEPTUL DE STARE DE BINE  /  15
1.1. Istoricul si filozofia starii de bine  /  15
1.2. Importanta sanatatii si a echilibrului in viata individului  /  17
1.3. Cognitii‑emotii‑comportament‑sanatate  /  24
1.3.1. Cognitiile si sanatatea  /  24
1.3.2. Emotiile si sanatatea  /  25
1.3.3. Comportamentul si sanatatea  /  27

CAPITOLUL 2. ART TERAPIA  /  29
2.1. Despre Art terapie  /  29
2.2. Art terapia si psihoterapia clasica  /  35
2.3. Art terapia si starea de bine  /  44

CAPITOLUL 3. METODOLOGIA CERCETARII  /  47
3.1. Obiectiv  /  47
3.2. Ipoteze si subiecti  /  47
3.3. Metoda studiului de caz  /  48
3.3.1. Instrumente  /  48
3.3.2.  Interventia art terapeutica – structura sedintelor  /  50

CAPITOLUL 4. INTERVENTIA ART TERAPEUTICA  /  57
4.1. Conceptualizarea cazului  /  57
4.2.  Sedintele de lucru – protocoale   /  67

CAPITOLUL 5. CONCLUZII SI IMPLICATII ART TERAPEUTICE   /  93

ANEXE  /  97

CONSIDERATII FINALE  /  117

BIBLIOGRAFIE  /  120

Inca din copilarie mi-am dorit sa pot asculta, intelege si ajuta oamenii. O buna parte din viata am crezut ca medicina este singura profesie prin care imi pot indeplini acest vis. Ca medic stomatolog specialist am reusit timp de 22 de ani sa alung „teama de dentist” din cabinetul meu. Am realizat acest lucru atunci cand pacientele imi spuneau ca vin „sa se relaxeze” in timpul sedintelor de tratament, iar copiii intrau razand si se asezau bucurosi pe scaun uimindu-si parintii, care imi povesteau ca ei cerusera sa vina la doamna doctor!
A venit apoi un moment in care mi-am dorit o schimbare. Stomatologia fusese alegerea parintilor mei; latura ei chirurgicala intotdeauna actionase ca o frana in dezvoltarea mea profesionala. Am inceput sa ma intreb: daca as porni de la zero, ce as pastra din acea meserie? Raspunsul evident era: ce imi dorisem inca de mica.
Ziua de 1 mai 2015 mi-a adus o surpriza... Sotul meu Mihai mi-a facut un cadou neobisnuit cu ocazia implinirii a 16 ani de casatorie. Cursul de antrenament mental cu instructorii Anca Juganaru si Cristi Lazar (profesori si hipnoterapeuti), la care am participat impreuna cu fiii nostri, ne-a schimbat tuturor viata in „din ce in ce mai bine”. Tot aici am cunoscut si persoana care mi-a deschis usa catre masterul de Art Terapie prin Teatru si Artele Spectacolului, pe care l-am absolvit dupa doi ani de bucurii neasteptate in cadrul UNATC „I. L. Caragiale” din Bucuresti.
Am descoperit o noua lume foarte diferita de cea a stomatologiei, care m-a fascinat. Cursul de Terapii artistice complementare mi-a atras atentia in mod deosebit. Am dorit sa aprofundez acest domeniu si am inceput formarea in „Magic Art Therapy“ sub indrumarea profesorului coordonator Dr. Andrei Teasca. Ca parte a acestei formari, am inceput sa lucrez si cu diferite categorii de beneficiari. In realizarea partii practice a interventiilor de art terapie desfasurate la sediul Centrului „Magic Art Therapy“, am primit sprijinul si supervizarea necesare finalizarii lucrarii mele de disertatie.
Cand am auzit pentru prima data termenul de „art terapie” m-am intrebat: oare ce ar putea fi dincolo de aceste cuvinte? Am cautat si am aflat cat de vast este acest domeniu si cat de creativa si plina de constientizari este cararea care il strabate.
Va invit sa pasim impreuna pe acest drum catre autoactualizare continua, magia unei vieti implinite!

Autoarea

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!