Lucrarea se adreseaza profesionistilor implicati atat in zonele de productie precum si celor ce desfasoara activitati de verificare si control al alimentelor, pastrand insa in egala masura si caracterul informal specializat, dedicat cititorului interesat de cunoasterea riscului microbiologic asociat alimentelor, domeniu ce genereaza un interes tot mai larg la nivelul consumatorului.
Competitia alimentara a omului nu se desfasoara numai la nivel macro ci si micro, astfel incat efectele agresiunii microbiologice asupra alimentelor pot deveni devastatoare atat sub aspect cantitativ cat si calitativ. In acest context studiul contaminantilor microbiologici coroborat cu impactul generat de acestia asupra sigurantei alimentare este unul de maxima actualitate.
Este medic veterinar la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. A absolvit Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti. Totodata, este membru in colectivele redactionale ale unor periodice de prestigiu profesional din tara si strainatate, ale unor colective editoriale internationale/europene, este membru in organizatii si asociatii nationale, internationale/europene profesionale.
Specializari: Controlul bolilor veziculoase – real time training course on FMD, FAO, Nakuru, Kenya; Curs de specializare in procedura de investigare a toxiinfectiilor alimentare Lisabona; Curs de control al importurilor alimentelor si furajelor de origine non-animala Genoa; Curs de control al aditivilor alimentari si de utilizare a acestora in productie Lisabona; Curs de igiena alimentara si controlul pestelui si produselor din peste Hirtshals si Aalborg, Danemarca; Curs de specializare in principiile si auditul tehnic al HACCP Stratford-Upon-Avon, U.K.; Curs de management al calitatii produselor si serviciilor Bruxelles – B.E.U.C. (Biroul European Al Uniunii Consumatorilor); Curs de expertiza in domeniul sigurantei alimentelor Bruxelles © Uniunea Europeana; Controlul organismelor modificate genetic Dublin; Curs de siguranta alimentelor in spatiul comunitar Bruxelles; Controlul alimentelor in unitati de procesare a carnii Dusseldorf; Transplant de embrion la iapa Dammartin-Sur-Meuse – Franta.
Lucrari publicate, autor si coautor: Ghidul columbofilului; Aspecte practice ale implementarii legislatiei din domeniul sigurantei alimentelor in unitatile producatoare; Corelatii intre nivelul sanitar al factorilor de mediu si nivelul sanitar al pestelui de apa dulce destinat consumului public; Implicarea tehnologica necesara aplicarii corespunzatoare a Directivei 92/116 in conditiile abatoarelor de pasari din Romania, Evaluarea si comunicarea riscului de contaminare microbiologica in alimente etc.
Lucrarea se adreseaza profesionistilor implicati atat in zonele de productie precum si celor ce desfasoara activitati de verificare si control al alimentelor, pastrand insa in egala masura si caracterul informal specializat, dedicat cititorului interesat de cunoasterea riscului microbiologic asociat alimentelor, domeniu ce genereaza un interes tot mai larg la nivelul consumatorului.
Competitia alimentara a omului nu se desfasoara numai la nivel macro ci si micro, astfel incat efectele agresiunii microbiologice asupra alimentelor pot deveni devastatoare atat sub aspect cantitativ cat si calitativ. In acest context studiul contaminantilor microbiologici coroborat cu impactul generat de acestia asupra sigurantei alimentare este unul de maxima actualitate.
www.editurauniversitara.ro