Aveti in fata o lucrare impresionanta prin deschiderile oferite in intelegerea unei realitati psihologice si artistice pe care laureatul Nobel Henri Bergson o schitase curajos inca in primii ani de existenta ai cinematografului.
Perioada de peste un secol petrecuta de la formularea din L’Evolution créatrice, (1907) (Evolutia creatoare) a marcat arta filmului printr-o serie de experiente, pe care nici o arta nu le-a suportat intr-o astfel de unitate temporala si intr-o atare desfasurare spectaculoasa. Miliardele de spectatori ignora desigur, in cea mai mare parte, aceste experiente care fixeaza in conceptia lui Bergson: „perceptia, intelectia, limbajul…”
Informatii conformitate produs
Iulia Maria Muresan s-a nascut in Bucuresi, in 26 aprilie 1980. Este monteur si coordonator al clasei Multimedia (montaj), in colaborare cu Dan-Stefan Rucareanu (sunet), actualmente ciclul licenta, anul II, din cadrul departamentului Multimedia: Sunet-Montaj, facultatea de Film, UNATC , „I. L. Caragiale”, Bucuresti. A absolvit in promotia 2002 UNATC, „I. L Caragiale”, Facultatea de Film, Departamentul Multimedia: Sunet-Montaj, clasa profesor Adina Petrescu (montaj)/ Horea Murgu (sunet). Din 2003 lucreaza la UNATC, ca preparator, asistent, lector universitar. Coordoneaza ca profesor titular serii de licenta si masterat incepand cu 2012, colaborand cu diferiti profesori din departamentele: Regie, Imagine, CAV. In septembrie 2009 intra la Scoala Doctorala. Publica in cadrul Scolii Doctorale cu sustinerea si sub indrumarea profesorilor: Alexa Visarion si Titus Vijeu, doua articole din lucrarea de doctorat: Filmul interior - sursa a universului cinematografic 2011: [Universul cinematografic si Sursele filmului interior, Timp si spatiu in filmul interior, (,,Caietele Bibliotecii UNATC” vol. 7/ nr. 4/ 2011)], Fiinta si film, 2012 (revista ,,Concept”). Incepand cu 2004 parcurge Masteratul de Antropologie Sociala si Dezvoltare Comunitara - SNSPA, condus de profesorul Vintila Mihailescu, promotia 2006. Colaboreaza cu diferiti regizori si case de productie sau televiziuni, in disciplinele studiate si in cele conexe, realizand astfel proiecte de scurt-metraj si lung-metraj: documentar, fictiune, experimental, apreciate international. In iunie 2012 sustine examenul de doctorat, cu lucrarea Filmul interior – sursa a universului cinematografic, condusa de profesorul Alexa Visarion, obtinand titlul de Doctor in Cinematografie si Media. Coordoneaza Ateliere de film, sustine workshop-uri si masterclass-uri si la alte institutii de profil din tara, organizeaza Retrospective si Integrale pentru Alexandru Tatos, cu sustinerea UCIN, realizeaza expozitii de fotografie personale si de grup, proiecte de Antropologie sociala si dezvoltare comunitara. In acelasi sens ar fi de amintit si activitatile extra-curriculare din zona pedagogiei artistice desfasurate atat in contextul sus amintit, cat si in cadrul unor programe de studii, cum ar fi Scoala de Duminica din cadrul UNATC sau infiintarea din initiativa proprie a Atelierului - Ecran Experimental desfasurat prin intalniri interdisciplinare care au avut ca rezultat lucrari si proiecte prezente in festivaluri internationale de film. In UNATC a fost si colaborator al Facultatii de Teatru, Departamentul Teatrologie (Jurnalism teatral) – Management cultural, pentru un curs interdisciplinar numit Mijloace de comunicare audio-vizuala. In departamentul din care face parte a infiintat de-a lungul carierei cursuri care fac parte din curricula.