Studenta in anul doi la Harvard, Selin incearca sa isi descifreze relatia neconsumata cu Ivan. Mirarile si nebuniile tipice vietii studentesti nu-i aduc cele mai mari satisfactii, iar dinamica dintre femei si barbati adesea o exaspereaza.
Dornica sa-si depaseasca dezamagirea amoroasa si sa inteleaga conditia umana, Selin apeleaza la un ghid existential mai putin conventional: operele unor autori precum Proust, Puskin sau Breton. Cel mai seducator model de existenta se dovedeste insa a fi cel propus de Kierkegaard, care opune hedonismul comportamentului responsabil, asteptat de societate. Primele experiente sexuale si o calatorie in tara de origine o determina pe Selin sa iasa din propria carapace. Cu o voce onesta, eroina ne poarta intr-un carusel palpitant al propriei deveniri, presarat cu perspective hilare si induiosatoare asupra vietii.
Informatii conformitate produs
ELIF BATUMAN (n. 1977) este scriitoare americana de origine turca. A copilarit in New Jersey si a urmat cursuri de filologie la Harvard. Si-a luat diploma de doctor in literatura comparata de la Stanford. Jurnalista si cadru didactic, Batuman a scris numeroase eseuri si articole pentru The New Yorker si Harper’s Magazine. Prima ei carte, The Possessed: Adventures with Russian Books and the People Who Read Them, a fost premiata cu Rona Jaffe Foundation Writers’ Award in 2007 si Whiting Award in 2010, iar in 2017 a fost finalista la Premiul Pulitzer. Cel dintai roman al ei, Idioata, a aparut in 2019 la Curtea Veche Publishing.
O continuare a povestii din Idioata, un roman al devenirii si al adaptarii, scris cu umor, autoironie si inteligenta, cu trimiteri la autori importanti; o analiza a vietii intr-un mediu multicultural.