Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Paideia Precum fumul - Radu Anton Roman

-15%
133,00 Lei 113,05 Lei

Editura: Paideia

Autor: Radu Anton Roman

Pagini: 350

Anul publicării: 2023

ISBN: 978-606-748-810-4

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786067488104 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)
In fine, daca cititi randurile acestea inseamna ca Precum fumul a aparut (cu toate naivitatile „de epoca” intacte) si urmeaza sa aflu daca am scris o carte numai pentru timpurile de atunci sau am avut sansa „sa vad” si mai departe.

Se mai aud doua-trei aplauze stinghere, insotite de chicote. Se lasa linistea grea, nefireasca. Privirile raman atintite cateva clipe pe cortina, ca si cum ar mai astepta ceva. „Liber cu un nou renume”, ingana batjocoritor un glas pitigaiat cantand, fals, sala izbucneste usurata in hohote de ras. Zgomotul scaunelor trantite si al vocilor inlocuieste tacerea apasatoare. Multimea se indreapta spre iesire. Copii alearga in jurul sirurilor compacte de oraseni ca niste sateliti rataciti. Ghita ramane asezat cu capul in piept, privind dungile negre de pe parchetul murdar. „Hai, nu vii?”, isi imbraca Gabi jerseul subtire. „Stai sa iasa! De ce sa ma-nghesui?” „O fi frig?” „Tu ce crezi? E unu noaptea!” „Dar sunt subtire imbracata!” bate ea din picior. „Si ce-s eu de vina?! N-ai vrut tu cenaclu?!”
Radu Anton Roman (1948, Fagaras - 2005, Bucuresti) a fost un jurnalist, scriitor si realizator TV, cunoscut mai ales pentru emisiunile pe teme culinare.

 Intr-o viata de 57 de ani, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic.

 In 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrari recente ale gastronomiei romanesti „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).

Intre 2001 si 2005 a realizat pentru Pro TV emisiunea cu profil culinar „Bucataria lui Radu”.

 Printre biologii Mihai C. Bacescu, Alexandru Marinescu si Adrian Gagea, geograful Ion Cepleanu sau fotograful Ovidiu Bogdan, Radu Anton Roman a fost in 1991 unul dintre colaboratorii romani ai lui Jacques Yves Cousteau in decursul turnajului celor patru filme despre Dunare. Impreuna cu Adrian Gagea, a parcurs in echipa lui Cousteau Delta Dunarii, povestind aceste aventuri in 2001 in jurnalul „In Delta cu Jacques-Yves Cousteau" (Editura Paideia).

 Romanul „Zile de pescuit” (reeditat in 2002 de Editura Paideia), pentru care i-a fost decernat Premiul Luceafarul in 1985, a fost publicat in Franta cu titlul „Des poissons sur le sable” (editura Noir sur Blanc). In 2004, datorita lui Radu Anton Roman si a lucrarii sale „Savoureuse Roumanie”, ce include 358 de retete culinare si istoria lor, Franta a (re-) descoperit bucataria romaneasca.

 In afara de aceasta, Radu Anton Roman a fost un cunoscut si competent cronicar teatral, prezent in publicatii ca Romania literara si Luceafarul, prin anii '70-'80.

 Mare iubitor al placerilor vietii, epicurian si hedonist declarat, Radu Anton Roman s-a stins din viata din cauza unui infarct in 2005.

 Este inmormantat in cimitirul Bellu catolic.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!