Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmărire comenzi Persoane fizice / Vânzări: 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Neverland Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia - Catalin Vrabie

Editura Neverland
-15%
49,90 Lei 42,42 Lei

Editura: Neverland

Autor: Catalin Vrabie

Pagini: 264

Anul publicării: 2024

ISBN: 978-630-307-027-8

Stoc limitat
Cod Produs: 9786303070278 Ai nevoie de ajutor? 021 315 32 47 / 0745 200 357
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)
Pierdut prin Lume a devenit deja un brand. Un brand creat de Catalin Vrabie pe o filosofie foarte simpla, care ar putea sa se defineasca prin cunoasterea directa a unor noi geografii si culturi, traita in incertitudinea zilei de maine, dar in frumusetea clipei de acum. Noul sau jurnal – Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia – este o invitatie convingatoare la invingerea inertiei create de zona de confort si la descoperirea necunoscutului, prin a calatori in locuri visate sau dorite, lasand o serie de detalii ale calatoriei la intamplare.

Autorul spune: „Stan‑urile – asa cum li se zice tarilor din Asia Centrala – m‑au fascinat dintotdeauna, desi niciodata, pana de curand, nu ma gandisem sa le vizitez intr‑o calatorie dedicata lor. Cautand bilete de avion pentru Astana – capitala Kazahstanului –, am vazut ca mai toate zborurile aveau tranzit in Aktau. Curiozitatea m‑a facut sa caut pe net unde, pe harta lumii, este situat acest Aktau si astfel am aflat ca e tot in Kazahstan, pe malul rasaritean al Marii Caspice. (…) Intentia initiala era sa pornesc din Astana spre vest, dar mi‑am spus ca e la fel de bine si daca o iau din Aktau spre est… asa ca mi‑am si cumparat biletul. (…) Simt emotia unei noi aventuri care, de data asta, se anunta a fi plina de necunoscut, pentru ca regiunea este slab acoperita de internet sau de servicii de telefonie mobile.”

Kazahstanul este o tara transcontinentala care se afla in Asia Centrala, avand doar un petic de teritoriu la vest de raul Ural, in Europa; teritoriul sau este mai mare decat Europa  de Vest. Are hotar cu Rusia, China, Kirgistan, Uzbekistan si Turkmenistan si iesire la Marea Caspica. Kazahstan dispune de stepa, taiga, defileuri, dealuri, delta, munti acoperiti de zapada si deserturi. Capitala tarii este Astana, care a inlocuit in 1997 fosta capitala, Almati.

Kargazstan este o tara din Asia Centrala, care se invecineaza la nord cu Kazahstanul, la vest cu Uzbekistanul, la est cu China, iar in sud-vest cu Tadjikistanul. Kargazstanul este un stat fara iesire la mare si muntos, cu capitala la  Biskek. Kargazstanul facea parte din Uniunea Sovietica pana in 1991, cand a devenit independent.

Uzbekistanul este o tara din Asia Centrala, care se invecineaza cu Kazahstanul la vest si la nord, cu Kargazstanul si Tadjikistanul la est si cu Afganistanul si Turkmenistanul la sud. Arabii au stapanit actualul teritoriu al Uzbekistanului inca din sec al VII-lea. In Evul Mediu, Uzbekistanul a fost unul dintre bastioanele Islamului, fapt vizibil mai ales in Buhara, oras faimos inca din secolul al IV-lea i.C. In Buhara s-au pastrat moschei vechi, minarete si medrese (scoli islamice de invatamant superior). In ambele orase domnea o atmosfera liberala; aici traiau invatati si poeti marcanti, precum Avicenna sau Muhammad Al-Khwarizmi, unul dintre parintii algebrei.

Mongolia este o tara din Asia Centrala,  care se invecineaza la nord cu Rusia, la sud si est cu Republica Populara Chineza, iar granita de vest se afla la o mica distanta de Kazahstan. A fost centrul Imperiului mongol in secolul al XIII-lea, dar a fost condusa de dinastia manciuriana Qing din secolul al VII-lea si pana la formarea, cu asistenta sovietica, a unui guvern independent (in 1921). Ca urmare a prabusirii Uniunii Sovietice, Mongolia a adoptat o forma de guvernare democratica. A optsprezecea tara din lume ca suprafata, in Mongolia predomina stepa, alaturi de munti (in nord si vest) si Desertul Gobi in sudul tarii. Circa 30% din populatia tarii este alcatuita din nomazi sau seminomazi, budisti de rit tibetan si de etnie mongola. Capitala Ulaanbaatar concentreaza peste 50% din populatie. Limba mongola apartine familiei de limbi altaice. Este o limba aglutinanta, vorbita de catre circa 5,7 milioane de persoane in intreaga lume.
Informatii conformitate produs
  • Pierdut in Kazahstan, Kargazstan, Uzbekistan & Mongolia - Catalin Vrabie

    Descarcă
Conf. univ. dr. Catalin Vrabie este membru al corpului didactic al Facultatii de Administratie Publica din SNSPA, predand cursuri specializate precum Programarea Bazelor de Date, Operare si Programare Software, E-administratie, Smart Cities si Applied Artificial Intelligence. Dedicat conexiunii dintre cunoasterea academica si competentele practice esentiale, Catalin Vrabie se concentreaza pe dezvoltarea profesionala a angajatilor actuali si viitori din administratia public�� romaneasca in aceste domenii.
Catalin Vrabie este absolvent al prestigiosului Masterat Executiv "Strategy and Innovation" organizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT), axat pe studiul Inteligentei Artificiale si impactul tehnologiilor asociate acesteia in societate fiind totodata membru al Association for Computing Machinery (ACM) - organizatie de renume mondial in domeniul informaticii si tehnologiei informatiei. Detine, de asemenea, un doctorat in Stiinte Administrative, cu teza “Cresterea transparentei in Sectorul Public prin E-guvernare”, subliniind rolul crucial al IT-ului in progresul Sectorului Public din Romania.
Participarile sale numeroase si semnificative la conferinte nationale si internationale, unde a prezentat lucrari in domeniile sale de expertiza, il atesta ca un specialist de marca. Catalin Vrabie este, de asemenea, coordonatorul Jurnalului International "Smart Cities and Regional Development" (SCRD) si al seriei de conferinte internationale Smart Cities (SCIC), organizate de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

021 315 32 47 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!