Romanul Manaraga ofera o perspectiva terifianta asupra viitorului iminent. Un razboi mondial, un nou Ev Mediu si o a doua revolutie islamica schimba totul, Europa este fragmentata si instrainata de radacinile sale culturale. Cartile nu mai sunt tiparite si supravietuiesc doar in muzee, iar educatia este inlocuita de implanturi inteligente. O noua tendinta se raspandeste printre snobii bogati – book'n'grillul, unde la prepararea carnii se folosesc pe post de carbune carti tiparite.
Profesia neobisnuita a personajului principal – un maestru al book'n'grillului, un ilegalist si un romantic – ne face sa privim cartile tiparite intr-un mod nou. Romanul lui Sorokin poate fi citit ca un epitaf pentru cartile tiparite, dar si ca o celebrare a vietii lor vesnice.
Amuzant, suprarealist, un roman tulburator de actual, care critica prezentul cu instrumente stilistice si inventive rafinate.
Informatii conformitate produs
VLADIMIR SOROKIN (n. 1955) este un scriitor rus de factura postmoderna, unul dintre cei mai populari autori din literatura rusa contemporana. A scris romane, piese de teatru, nuvele si scenarii de teatru si film, precum si libretul pentru Copiii lui Rosenthal, de Leonid Desiatnikov, prima opera comandata de Teatrul Bolsoi intr-un sfert de secol.
In anii 1980, a facut parte din scena underground a literaturii moscovite, unde s-a format ca scriitor, dupa ce vreme de un deceniu, in anii 1970, avusese o activitate de ilustrator de carte si artist vizual. Cartile sale au fost traduse in peste douazeci de limbi si sunt prezente in portofoliile unora dintre cele mai importante edituri din intreaga lume. Sorokin este laureat al premiilor „Andrei Belii“ si „Maxim Gorki“, iar Viscolul a fost distins atat cu Premiul literar NOS, cat si cu Premiul Bolsaia Kniga. In 2013, Vladimir Sorokin a fost finalist la Man Booker Prize.
Dintre cartile sale, la Curtea Veche Publishing au mai fost traduse Gheata, Ziua opricinicului si Kremlinul de zahar.