In cartea de fata, Galina Satalova continua discutia despre sanatatea fizica si spirituala a omului, inceputa in volumul intitulat Metoda de vindecare naturala. In esenta, ea vede in alimentatia inadecvata cauza a numeroase neplaceri.
Intemeiata pe rezultatele cercetarilor stiintifice, teoria alimentatiei terapeutice a Galinei Satalova este cladita pe principiul oportunitatii energetice. Conform acestei teorii, in afara de hrana, exista mai multe canale prin care organismul acumuleaza energie – inclusiv din cosmos, prin razele solare, prin aerul plin de miresme al padurilor si al pajistilor pline de vegetatie. Autoarea considera ca normele moderne de alimentatie depasesc de cinci ori nevoile naturale ale omului. In plus, folosirea in alimentatie a carnii si a altor ingrediente bogate in calorii reduce durata de viata daruita omului de natura. Prin urmare, un rol important in consolidarea sanatatii il joaca alimentele ce contin putine calorii, putine proteine si multe dintre proprietatile lor biologice initiale. De asemenea, alimentatia contribuie in mod fundamental la prevenirea si tratarea afectiunilor cardiovasculare si oncologice.
Cartea ofera aproximativ 200 de retete culinare, create de insasi Galina Satalova.
Medic chirurg si om de stiinta rus, Galina Satalova (1916–2011) a condus departamentul de selectare si pregatire a cosmonautilor, din cadrul Institutului de Cercetari Spatiale al Academiei de Stiinte a URSS. In 1960, a inceput sa-si dezvolte metoda revolutionara de vindecare. A sustinut zeci de conferinte informative si pedagogice, cu scopul de a-i face pe oameni sa devina responsabili fata de propria sanatate.
In cartea de fata, Galina Satalova continua discutia despre sanatatea fizica si spirituala a omului, inceputa in volumul intitulat Metoda de vindecare naturala. In esenta, ea vede in alimentatia inadecvata cauza a numeroase neplaceri.
Intemeiata pe rezultatele cercetarilor stiintifice, teoria alimentatiei terapeutice a Galinei Satalova este cladita pe principiul oportunitatii energetice. Conform acestei teorii, in afara de hrana, exista mai multe canale prin care organismul acumuleaza energie – inclusiv din cosmos, prin razele solare, prin aerul plin de miresme al padurilor si al pajistilor pline de vegetatie. Autoarea considera ca normele moderne de alimentatie depasesc de cinci ori nevoile naturale ale omului. In plus, folosirea in alimentatie a carnii si a altor ingrediente bogate in calorii reduce durata de viata daruita omului de natura. Prin urmare, un rol important in consolidarea sanatatii il joaca alimentele ce contin putine calorii, putine proteine si multe dintre proprietatile lor biologice initiale. De asemenea, alimentatia contribuie in mod fundamental la prevenirea si tratarea afectiunilor cardiovasculare si oncologice.
Cartea ofera aproximativ 200 de retete culinare, create de insasi Galina Satalova.