Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Psihologia sanatatii - Volumul VII - Interactiuni psihosomatice

-20%
40,00 Lei 32,00 Lei

Editura: Editura Universitara

Autor: Eugen Avram - Coordonator

ISBN: 978-606-591-885-6

DOI: 10.5682/9786065918856

Anul publicării: 2014

Editia: I

Pagini: 197

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786065918856 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuprins
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Psihologia sanatatii constituie un domeniu de studiu extrem de vast, cu profunde implicatii in practica psihologica din toate ariile vietii umane, sociale. Lucrarea de fata isi propune sa ofere doritorilor de pregatire suplimentara repere moderne din cadrul acestei discipline. Ansamblul de volume intitulate “Psihologia sanatatii – abordari aplicate – include studii de specialitate, semnate de autori romani, cadre didactice universitare, practicieni din organizatiile sanatatii, dar si tineri aspiranti la o cariera in sanatate. Obiectivul acestor publicatii este reprezentat de cresterea capitalului informativ, actualizarea informatiilor in cadrul curriculei universitare, evidentierea unor contributii romanesti, internationale, si, mai ales, a contributiilor personale ale autorilor, valorificand interesele stiintifice actuale si experienta practica. 

Atat studiile din volumele aparute in anul 2010, cat si cele care vor urma isi propun sa acopere teme generale si specifice din psihologia sanatatii. La o trecere in revista a tematicilor domeniului amintim urmatoarele teme: necesitatea studierii psihologiei sanatatii, modele in psihologia sanatatii (de exemplu, modelul biopsihosocial), sistemele corpului (nervos, endocrin, cardiovascular, respirator, digestiv etc.), afectiunile si psihologia (in bolile de inima, diabet, congestii, leziuni cerebrale, artrita, HIV, etc.), aplicatii in subdomeniile de specialitate (psihoendocrinologie, psihoneuroimunologie, psihocardiologie etc.), promovarea comportamentului sanatos (de exemplu, mentinerea unei diete sanatoase, controlul greutatii, somnul, fumatul si alcoolismul - aspecte psihologice, sociale, strategii de tratament), modele ale schimbarii comportamentului, prevenirea accidentelor, comportamentul si diagnosticele severe, precum cancerul, stresul si factorii determinanti, boala, personalitatea si copingul, starea de bine, sustinerea sociala, familiala, cuplul, echilibrul psihic, rolul psihologului in terapia oamenilor bolnavi, raspunsurile emotionale la bolile cronice (negarea, anxietatea, depresia ), tehnici de control al gandurilor, emotiilor sau altor simptome dezadaptative, managementul durerilor si bolilor cronice, psihoterapia durerii (hipnoza, imageria dirijata, distragerea pacientului etc.), calitatea vietii, interventia psihologica in boala cronica, educarea pacientului, programele de promovare a sanatatii, aspecte metodologice (evaluare, masurare a starii de sanatate si a nenumaratelor variabile psiho-comportamentale), provocari ale cercetarii si aplicatiilor psihologiei sanatatii in anumite cadre existentiale (in familie, clinici, organizatii, etc.), folosirea serviciilor de sanatate, interventiile in cadrul spitalelor sau unitatilor specializate, spitalizarea copiilor, pregatirea pentru interventiile medicale, caracteristici ale persoanelor care lucreaza in domeniul sanatatii, comunicarea psiholog-pacient, pacient-medic, analiza costurilor necesare derularii programelor de sanatate etc. 


La aceste teme se adauga contributii moderne: granitele normalitatii psiho-comportamentale, studiile personalitatii sanatoase, personalitatea pozitiva, aspecte psihologice in patologiile cerebrale, fenomene dezadaptative, fragilitatea psihica in afectiunile psihosomatice, studii cu privire la familie si dinamica parteneriala, activitati si relatii terapeutice, standarde actuale ale exercitarii practicii in domeniul psihologiei sanatatii, etc. Intentia editorului, dar si autorilor este de a continua acest demers editorial in anii ce vor urma, avand vointa consolidarii pregatirii pretendentilor la angajare in domeniul sanatatii, dar si a celor care deja activeaza in aceste structuri.
Eugen Avram este Conferentiar universitar, doctor in psihologie, Directorul Departamentului de Psihologie a Universitatii din Bucuresti; psiholog clinician la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti. Este coordonator al programului de master Psihologia sanatatii: cercetare si optimizare comportamentala, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.

Antoaneta Bugner este psiholog principal, cercetator stiintific la Institutul National de Hematologie Transfuzionala din Bucuresti din 1983. Consilier in federatia internationala a organizatiilor de donare - FIODS si presedinte al fundatiei donatorilor benevoli de sange din Romania.

Claudia-Iuliana Draganescu este psiholog clinician si psihoterapeut cu formare in psihoterapii cognitiv-comportamentale (absolvent al Universitatii Babes-Bölyai, Cluj-Napoca), practician la Asociatia Williams Syndrome din Bucuresti.

Simona-Alexandra Geacar este psiholog clinician in supervizare si masterand al programului de Psihologia Sanatatii – Cercetare Clinica si Optimizare Comportamentala, din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti. Este co-autor a doua studii privind sanatatea si longevitatea.

Daniela Ionescu este psihoterapeut si cercetator, a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti si doua programe de master (Sanatate ocupationala la Universitatea din Bucuresti si psihoterapie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca). Este doctorand la Universitatea Al. Cuza din Iasi.

Cornel Mihalache medic primar neurochirurg, doctor in medicina, sef sectie neurochirurgie la Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Andrei” din Galati, sef lucrari La Facultatea de Medicina, Universitatea “Dunarea de Jos”, Galati.

Dan A. Nica este medic primar neurochirurg, doctor in medicina, Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Pantelimon” din Bucuresti.
Horia Ples este medic primar neurochirurg, doctor in medicina. Sef sectie clinica de neurochirurgie Timisoara, sef disciplina neurochirurgie UMF Timisoara, Presedinte C.A. a Centrului de Diagnostic Imagistic “Neuromed” Timisoara, Presedinte Asociatia Serviciilor Private de Ambulanta din Romania.

Marius Stanciu este doctorand in domeniul psihologie la Scoala Doctorala a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.

Dan Florin Stanescu – psiholog principal, conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Bucuresti, director departament Comunicare si Relatii publice.

Antoaneta Bugner & Dan Florin Stanescu
Talasemia – incadrari bio-psiho-sociale / 7
Eugen Avram & Daniela Ionescu
Dizabilitate, cognitie, emotionalitate / 28
Horia Ples
Experienta durerii / 42
Horia Ples
Durerea si dizabilitatea in hernia de disc lombara / 57
Cornel Mihalache
Traumatologia vertebromedulara - aspecte functionale, psihologice si complicatii / 84
Dan Nica
Suportul social in triada medic - pacient - insotitor / 109
Simona Geacar
Aspecte psihologice ale longevitatii / 123
Cornel Mihalache
Somnul si sanatatea / 133
Claudia-Iuliana Draganescu
Consumul de droguri in adolescenta: programe de preventie si interventie / 152
Marius Stanciu
Abordari neurobiologice ale creativitatii / 169

Psihologia sanatatii constituie un domeniu de studiu extrem de vast, cu profunde implicatii in practica psihologica din toate ariile vietii umane, sociale. Lucrarea de fata isi propune sa ofere doritorilor de pregatire suplimentara repere moderne din cadrul acestei discipline. Ansamblul de volume intitulate “Psihologia sanatatii – abordari aplicate – include studii de specialitate, semnate de autori romani, cadre didactice universitare, practicieni din organizatiile sanatatii, dar si tineri aspiranti la o cariera in sanatate. Obiectivul acestor publicatii este reprezentat de cresterea capitalului informativ, actualizarea informatiilor in cadrul curriculei universitare, evidentierea unor contributii romanesti, internationale, si, mai ales, a contributiilor personale ale autorilor, valorificand interesele stiintifice actuale si experienta practica. 

Atat studiile din volumele aparute in anul 2010, cat si cele care vor urma isi propun sa acopere teme generale si specifice din psihologia sanatatii. La o trecere in revista a tematicilor domeniului amintim urmatoarele teme: necesitatea studierii psihologiei sanatatii, modele in psihologia sanatatii (de exemplu, modelul biopsihosocial), sistemele corpului (nervos, endocrin, cardiovascular, respirator, digestiv etc.), afectiunile si psihologia (in bolile de inima, diabet, congestii, leziuni cerebrale, artrita, HIV, etc.), aplicatii in subdomeniile de specialitate (psihoendocrinologie, psihoneuroimunologie, psihocardiologie etc.), promovarea comportamentului sanatos (de exemplu, mentinerea unei diete sanatoase, controlul greutatii, somnul, fumatul si alcoolismul - aspecte psihologice, sociale, strategii de tratament), modele ale schimbarii comportamentului, prevenirea accidentelor, comportamentul si diagnosticele severe, precum cancerul, stresul si factorii determinanti, boala, personalitatea si copingul, starea de bine, sustinerea sociala, familiala, cuplul, echilibrul psihic, rolul psihologului in terapia oamenilor bolnavi, raspunsurile emotionale la bolile cronice (negarea, anxietatea, depresia ), tehnici de control al gandurilor, emotiilor sau altor simptome dezadaptative, managementul durerilor si bolilor cronice, psihoterapia durerii (hipnoza, imageria dirijata, distragerea pacientului etc.), calitatea vietii, interventia psihologica in boala cronica, educarea pacientului, programele de promovare a sanatatii, aspecte metodologice (evaluare, masurare a starii de sanatate si a nenumaratelor variabile psiho-comportamentale), provocari ale cercetarii si aplicatiilor psihologiei sanatatii in anumite cadre existentiale (in familie, clinici, organizatii, etc.), folosirea serviciilor de sanatate, interventiile in cadrul spitalelor sau unitatilor specializate, spitalizarea copiilor, pregatirea pentru interventiile medicale, caracteristici ale persoanelor care lucreaza in domeniul sanatatii, comunicarea psiholog-pacient, pacient-medic, analiza costurilor necesare derularii programelor de sanatate etc. 


La aceste teme se adauga contributii moderne: granitele normalitatii psiho-comportamentale, studiile personalitatii sanatoase, personalitatea pozitiva, aspecte psihologice in patologiile cerebrale, fenomene dezadaptative, fragilitatea psihica in afectiunile psihosomatice, studii cu privire la familie si dinamica parteneriala, activitati si relatii terapeutice, standarde actuale ale exercitarii practicii in domeniul psihologiei sanatatii, etc. Intentia editorului, dar si autorilor este de a continua acest demers editorial in anii ce vor urma, avand vointa consolidarii pregatirii pretendentilor la angajare in domeniul sanatatii, dar si a celor care deja activeaza in aceste structuri.

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!