Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Psihologia sanatatii - Abordari aplicate - Volumul II - Comportament dezadaptativ - Eugen Avram

-20%
40,00 Lei 32,00 Lei

Editura: Editura Universitara

ISBN: 978-973-749-944-8

Anul publicării: 2010

Editia: I

Pagini: 200

Autor: Eugen Avram - Coordonator

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9789737499448 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuprins
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Psihologia sanatatii constituie un domeniu de studiu extrem de vast, cu profunde implicatii in practica psihologica din toate ariile vietii umane, sociale. Lucrarea de fata isi propune sa ofere doritorilor de pregatire suplimentara repere moderne din cadrul acestei discipline. Ansamblul de volume intitulate “Psihologia sanatatii – abordari aplicate – include studii de specialitate, semnate de autori romani, cadre didactice universitare, practicieni din organizatiile sanatatii, dar si tineri aspiranti la o cariera in sanatate. Obiectivul acestor publicatii este reprezentat de cresterea capitalului informativ, actualizarea informatiilor in cadrul curriculei universitare, evidentierea unor contributii romanesti, internationale, si, mai ales, a contributiilor personale ale autorilor, valorificand interesele stiintifice actuale si experienta practica. 

Atat studiile din volumele aparute in anul 2010, cat si cele care vor urma isi propun sa acopere teme generale si specifice din psihologia sanatatii. La o trecere in revista a tematicilor domeniului amintim urmatoarele teme: necesitatea studierii psihologiei sanatatii, modele in psihologia sanatatii (de exemplu, modelul biopsihosocial), sistemele corpului (nervos, endocrin, cardiovascular, respirator, digestiv etc.), afectiunile si psihologia (in bolile de inima, diabet, congestii, leziuni cerebrale, artrita, HIV, etc.), aplicatii in subdomeniile de specialitate (psihoendocrinologie, psihoneuroimunologie, psihocardiologie etc.), promovarea comportamentului sanatos (de exemplu, mentinerea unei diete sanatoase, controlul greutatii, somnul, fumatul si alcoolismul - aspecte psihologice, sociale, strategii de tratament), modele ale schimbarii comportamentului, prevenirea accidentelor, comportamentul si diagnosticele severe, precum cancerul, stresul si factorii determinanti, boala, personalitatea si copingul, starea de bine, sustinerea sociala, familiala, cuplul, echilibrul psihic, rolul psihologului in terapia oamenilor bolnavi, raspunsurile emotionale la bolile cronice (negarea, anxietatea, depresia ), tehnici de control al gandurilor, emotiilor sau altor simptome dezadaptative, managementul durerilor si bolilor cronice, psihoterapia durerii (hipnoza, imageria dirijata, distragerea pacientului etc.), calitatea vietii, interventia psihologica in boala cronica, educarea pacientului, programele de promovare a sanatatii, aspecte metodologice (evaluare, masurare a starii de sanatate si a nenumaratelor variabile psiho-comportamentale), provocari ale cercetarii si aplicatiilor psihologiei sanatatii in anumite cadre existentiale (in familie, clinici, organizatii, etc.), folosirea serviciilor de sanatate, interventiile in cadrul spitalelor sau unitatilor specializate, spitalizarea copiilor, pregatirea pentru interventiile medicale, caracteristici ale persoanelor care lucreaza in domeniul sanatatii, comunicarea psiholog-pacient, pacient-medic, analiza costurilor necesare derularii programelor de sanatate etc. 


La aceste teme se adauga contributii moderne: granitele normalitatii psiho-comportamentale, studiile personalitatii sanatoase, personalitatea pozitiva, aspecte psihologice in patologiile cerebrale, fenomene dezadaptative, fragilitatea psihica in afectiunile psihosomatice, studii cu privire la familie si dinamica parteneriala, activitati si relatii terapeutice, standarde actuale ale exercitarii practicii in domeniul psihologiei sanatatii, etc. Intentia editorului, dar si autorilor este de a continua acest demers editorial in anii ce vor urma, avand vointa consolidarii pregatirii pretendentilor la angajare in domeniul sanatatii, dar si a celor care deja activeaza in aceste structuri.
  • Psihologia sanatatii - Abordari aplicate - Volumul II - Comportament dezadaptativ

    Descarca
Iuliana Armas este profesor universitar dr. la Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti (U.B.). Recent a absolvit Facultatea de psihologie in cadrul aceleiasi institutii. Este autor al mai multor studii de psihologie environmentala publicate in reviste internationale, dar si a multor carti de specialitate. Sub conducerea sa au fost realizate proiecte multidisciplinare de mare anvergura privind cercetarea riscurilor naturale si managementul in situatiile de calamitate. Este fondatorul si directorul Centrului pentru Studii de Risc, Modelare Spatiala si Dinamica Sistemelor Terestre si Costiere din cadrul U.B.

Eugen Avram (editor) este Lector univ., doctor in psihologie (o teza de psihologie pozitiva, la Universitatea din Bucuresti), titular in Catedra de Psihologie a Universitatii din Bucuresti si psiholog clinician specialist la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni”, sectia Neurochirurgie III. Specializarile sale includ (studii de master): managementul sanatatii, psihoterapii cognitiv-comportamentale, psihologie organizationala. De asemenea, a urmat o serie de cursuri de specializare in sisteme de management. Este autor si coordonator a 20 de volume din domeniul sanatatii, neuropsihologiei, psihologiei personalitatii si psihologiei organizationale, peste 20 de capitole in volume colective, 30 studii in periodice, 3 articole in reviste ISI.

Aurel Ion Clinciu este profesor universitar, Universitatea “Transilvania” din Brasov, doctor in psihologie (cu o teza de neuropsihologie clinica, la Universitatea din Bucuresti). Mai bine de 20 de ani s-a dedicat neuropsihologiei clinice, avand o bogata experienta in evaluarea si consilierea pacientilor din Spitalul Brasov. Competenta sa cuprinde disciplinele: psihologie generala, neurostiinte cognitive, metodologia cercetarii, psihodiagnostic (autor al unor instrumente incluse in primul catalog romanesc de teste), psihologie clinica, psihanaliza. Este autor a peste 40 de studii, 4 volume de specialitate si alte capitole de carte in lucrari colective.

Cristina Ioana Codreanu s-a nascut in anul 1976 la Iasi, a absolvit Facultatea de Stat de Medicina „Gr.T.Popa“ din Iasi in anul 2001 si Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 2009. In prezent este medic rezident in anul doi pe specialitatea medicina de familie, in centrul universitar Bucuresti.

Laurentiu Mitrofan este Conferentiar universitar, doctor in psihologie, Facultatea de Psihologie, Universitatea din Bucuresti. Este un cunoscut autor pe probleme de psihologie sociala, patologie socciala, autor a numeroase studii de specialitate. Carti (selectiv): Dinamica grupurilor (Curs Universitar), Editura CREDIS, Bucuresti, 2006; Testarea psihologica. Inteligenta si aptitudinile” (coautor), Ed. Polirom, Iasi, 2005; Elemente de psihologie sociala, Ed. SPER, Bucuresti, 2004; Dimensiuni ale excluderii sociale (coautor), Ed. SPER, Colectia Caiete Experientiale nr. 24, Bucuresti, 2004; Atractia interpersonala sau Romeo si Julieta in cotidian (din dosarele X ale Psihologiei Sociale), Ed. SPER, Bucuresti, 2002; Prietenia – o cale de dezvoltare si maturizare a personalitatii, Ed. SPER, Bucuresti, 2001.

Aurel George Mohan este medic, preparator universitar doctorand, Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicina si Farmacie.

Marius Stanciu a absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Facultatea de Psihologie la Universitatea din Bucuresti.

Alexandru Tascu este doctor in stiinte medicale, medic primar neurochirurg in sectia I Neurochirurgie a Spitalului Clinic Bagdasar-Arseni, Bucuresti. Este sef de lucrari la Catedra de Neurochirurgie Infantila – UMF „Carol Davila”, Bucuresti. Are specializari in Israel, Belgia, Franta, competenta in Managementul Serviciilor de Sanatate, masterat in Management Sanitar.

Georgiana Ichimescu, Daniela IonescuIoana Teodora Mihai, Cristina Avram, Denisa Florina Neacsu se formeaza in psihologia clinica la Facultatea de Psihologie/ Universitatea din Bucuresti.

 

CUPRINS


Capitolul 1
Laurentiu Mitrofan
Cauzele sociale ale tulburarilor de alimentatie / 7
Capitolul 2
Aurel Ion Clinciu
Evaluarea dezordinilor alimentare si a insatisfactiei corporale la adolescenti / 24
Capitolul 3
Cristina I. Codreanu
Fumatul: fenomen bio- psiho- social / 40
Capitolul 4
Daniela Ionescu
Dependenta de droguri  / 62
Capitolul 5
Marius Stanciu
Dependenta de alcool din perspectiva evolutionista / 83
Capitolul 6
Eugen Avram
Tulburari ale personalitatii / 113
Capitolul 7
Alexandru Tascu
Fenomene dezadaptative in afectiunile cerebrale traumatice / 124
Capitolul 8
Aurel G Mohan
Calitatea vietii, stresul si depresia / 142
Capitolul 9
Iuliana Armas, Eugen Avram
Perceptia riscului seismic si vulnerabilitatea umana / 161
Capitolul 10
Daniela    Ionescu, Georgiana Ichimescu,    Denisa    F. Neacsu, Cristina Avram, Ioana T Mihai
Manifestari ale agresivitat / 175

 

Psihologia sanatatii constituie un domeniu de studiu extrem de vast, cu profunde implicatii in practica psihologica din toate ariile vietii umane, sociale. Lucrarea de fata isi propune sa ofere doritorilor de pregatire suplimentara repere moderne din cadrul acestei discipline. Ansamblul de volume intitulate “Psihologia sanatatii – abordari aplicate – include studii de specialitate, semnate de autori romani, cadre didactice universitare, practicieni din organizatiile sanatatii, dar si tineri aspiranti la o cariera in sanatate. Obiectivul acestor publicatii este reprezentat de cresterea capitalului informativ, actualizarea informatiilor in cadrul curriculei universitare, evidentierea unor contributii romanesti, internationale, si, mai ales, a contributiilor personale ale autorilor, valorificand interesele stiintifice actuale si experienta practica. 
 

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!