Cand afirmam ca suntem ceea ce mancam, ar trebui sa avem in vedere in primul rand creierul, cu structura si functiile sale. Nu doar gandirea si capacitatea de memorare, ci si dispozitia sufleteasca si vointa depind, mai mult decat ne convine sa credem, de nutritie. De asemenea, de multe ori uitam sau ignoram faptul ca tot ce consumam poate avea un efect direct, de lunga durata, ba chiar ireversibil asupra organului-minune.
Autoarea acestei carti a copilarit in Italia, intr-una dintre acele zone in care oamenii sunt sanatosi, fericiti, sociabili si traiesc pana la adanci batraneti. Iar asta se datoreaza in primul rand, dupa cum i-au confirmat-o studiile de specialitate, dietei lor mediteraneene. Ajunsa in Statele Unite, a facut o comparatie cu obiceiurile alimentare de acolo, iar concluziile au fost alarmante.
Informatii conformitate produs
Lisa Mosconi este directoarea programului Women’s Brain Initiative, profesoara de neurostiinte si autoarea catorva carti devenite bestselleruri. Si-a luat doctoratul in neurostiinte si medicina nucleara, are un atestat de nutritionist si unul de specialist in ingrijire medicala holistica.
A publicat peste o suta de articole in reviste medicale prestigioase, printre care Nature Medicine, Journal of Medical Association si The British Medical Journal, si a tinut peste optzeci de conferinte, difuzate pe canale TV precum CNN, CBS si NBC.
Lisa Mosconi demonstreaza ca nevoile creierului sunt diferite de ale celorlalte organe si ca multe dintre recomandarile nutritionale obisnuite se pot dovedi chiar periculoase pentru el.