Lucrarea este rezultatul colaborării unor specialişti din diverse centre universitare: Conf. dr. Cristina Muică şi-a desfăşurat activitatea ştiinţifică în cadrul Institutului de Geografie al Academiei Române şi în prezent este cadru didactic la Universitatea Hyperion – Bucureşti; Prof. univ. dr. Mircea Buza este cercetător gr. I la Institutul de geografie al Academiei Române şi profesor la Universitatea Lucian Blaga – Sibiu;Dr. Mihaela Sencovici este cadru didactic la Universitatea Valahia – Târgovişte. Lucrarea se adresează studenţilor şi masteranzilor interesaţi de cunoaşterea relaţiilor complexe care au dus la actuala distribuţie pe glob a comunităţilor de plante şi animale, părţi integrante ale peisajelor geografice. Este utilă şi celor preocupaţi de conservarea biodiversităţii sau de turismul ecologic.
Abordează sintetic următoarele aspecte
• Relaţiile organismelor cu factorii de mediu abiotici şi biotici
• Factorul antropic, inclusiv problema speciilor periclitate, sinantrope, introduse, invazive
• Evoluţia în timp a lumii vii, în strânsă legătură cu modificarea configuraţiei uscatului pe parcursul erelor geologice
• Regionarea biogeografică
Informatii conformitate produs
Cristina Muica Cristina Muica a absolvit in anul 1962 Facultatea de Geologie-Geografie a Universitatii din Bucuresti, sectia Geografie-Biologie. A obtinut titlul de doctor in geografie in anul 1984. In intervalul 1965-2000 a lucrat ca cercetator stiintific la Institutul de Geografie al Academiei Romane, sectia de Geografie Fizica, colectivul de Biogeografie. Din anul 1988 este conferentiar universitar. A predat initial la Universitatea Valahia din Targoviste, in prezent isi desfasoara activitatea la Universitatea Hyperion din Bucuresti, Facultatea de Istorie-Geografie.
Mircea Buza
Mihaela Sencovici