Viena! Inima Europei. Aici, traditia si modernitatea se impletesc de secole, clasicul si avangarda coexista intru inteligenta si armonie. Viena traditionala si imperiala, Viena burgheza si populara, Viena triumfatoare si Viena umilita, Viena republicana si socialista, anexata, razbunata, bombardata si, in sfarsit, libera din 1955, acestea sunt marile momente ale unei metropole in care s-a nascut arta de a trai. Minunatele cafenele, unde putem petrece o zi intreaga citind sau scriind fara a fi deranjati; cea mai mare sala de bal din Europa si scolile unde se invata si astazi valsul in tinuta de gala si rochie lunga; Art Nouveau care se rupe de traditie inainte de 1900 pentru ca inspiratiile lui Gustav Klimt, Otto Wagner si Joseph Hoffmann sa poata inflori; bisericile baroce, ale caror vitralii au vibrat la geniul celor mai mari muzicieni, de la Haydn la Mahler: orasul acesta este un vartej de arta si istorie.
„Nu-i poti rezista lui Jean des Cars in timp ce se aventureaza in epoci si locuri care ii sunt dragi. Viena si nostalgia Imperiului Habsburgic sunt subiecte care ii sunt pe plac. Si le cerceteaza cu bucurie.ˮ VINCENT MEYLAN, Point de vue
Informatii conformitate produs
JEAN DES CARS (n. 1943) este un cunoscut jurnalist francez care a semnat articole in mari cotidiene precumParis Match si le Figaro. Reputat specialist in istoria marilor familii ale aristocratiei europene, cu deosebire a familiilor Habsburg si Grimaldi, este autor al mai multor carti foarte apreciate de marele public, printre care se numara: Eugénie, la dernière impératrice, Perrin, 1997; Louis II de Bavière, Perrin, 1998; Sissi, impératrice d'Autriche, Perrin, 1999; Inoubliable Grace de Monaco, Éditions du Rocher, 1999, La saga des Habsbourg. Du Saint Empire à l'union européenne, Perrin, 2010 si La saga des Windsor, Perrin, 2011. Din 2011 este cavaler al Ordinului Grimaldi, acordat persoanelor care au contribuit la cresterea prestigiului principatului.
PAUL-JEAN FRANCESCHINI (1933–2016) a fost jurnalist, traducator si scriitor francez. Intre 1964 si 1986, a lucrat la ziarul Le Monde si la saptamanalul L’Express, unde s-a ocupat de rubrica de literatura. A scris mai multe romane istorice, precum si cateva biografii ale unor cupluri celebre, cum ar fi: André Malraux (in colaborare cu Robert Payne, 1996), Poisonet volupté. Les dames du Palatin (in colaborare cu Pierre Lunel, 1999), Antoine, Cléopatre. Les amants du Nil (2000), Caligula (in colaborare cu Pierre Lunel, 2002, aparuta si in traducere romaneasca in 2004), Crésus (2004), Isis, la dame du Nil (in colaborare cu Laurent Bricault, 2008), Faust, le vertige de la science (in colaborare cu Jacques Le Rider).
Povestea celor mai importante personaje si evenimente care au influentat Viena de-a lungul timpului.