Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Hamangiu Fise de drept civil. Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea. Editia a VII-a, revizuita si adaugita - Gabriel Boroi, Carla Alexandra Ang

370,00 Lei

Editura: Hamangiu

Autor: Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu, Ioana Nicolae

Editia: a 7-a, revizuita si adaugita

Pagini: 1504

Anul publicării: 2022

ISBN: 978-606-27-2090-2

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786062720902 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Fisele de drept civil reprezinta, in acest moment, unica lucrare in materia dreptului civil, care trateaza unitar tematica pentru toate concursurile de admitere si definitivat in profesiile juridice.
Cartea Fise de drept civil este destinata mai ales candidatilor ce se pregatesc pentru aceste concursuri, fiind alcatuita astfel incat sa acopere in primul rand acele materii si institutii ale dreptului civil care fac parte din tematica concursurilor juridice nationale.
In al doilea rand, aceasta carte este adresata studentilor care se pregatesc pentru examenele de an sau pentru examenul de licenta, avand avantajul de a prezenta materia in mod concis si accesibil, axat pe intelegerea si asimilarea notiunilor de baza ale dreptului civil, deci, fara teoriile si dezbaterile doctrinare, de multe ori inevitabile in cursurile sau tratatele publicate dupa intrarea in vigoare a noului Cod civil.
Pe parcursul elaborarii lucrarii, s-a dovedit ca unele dintre institutiile dreptului civil sunt prea ample ca sa poata fi tratate schematizat, asa cum presupune conceptul fiselor. De aceea, si prezentarea lor s-a facut de o maniera mai apropiata sintezelor si notelor de curs. Cu toate acestea, am preferat sa pastram titulatura de „fise”, pentru a delimita aceasta carte de cursurile universitare clasice, dar si pentru a ne incadra in conceptia de ansamblu a editurii, care dezvolta o intreaga serie de fise pentru concursurile si examenele juridice. 
Dat fiind numarul mare de pagini care s-au adaugat inca de la editia a 5-a, pentru a evita riscul desprinderii filelor, si aceasta noua editie este tiparita tot in doua volume, structurate astfel: 1. Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale; 2. Obligatiile. Contractele. Mostenirea.

Despre editia a 7-a
•    41 de fise din toate materiile dreptului civil: Partea generala, Persoanele, Drepturile reale, Obligatiile, Contractele, Mostenirea, Familia.
•    O editie amplu revizuita si adaugita.
•    Acopera tematica pentru examenele de admitere la INM si in magistratura, de primire in profesia de avocat (avocat stagiar), precum si cel de admitere in notariat (notari stagiari).
•    Fisele existente au fost restructurate sau completate cu institutii noi si au fost adaugate 2 fise.
•    In acord cu modificarile aduse tematicilor pentru examenele si concursurile privind profesiile juridice, cu titlu de noutate, sunt prezentate pe larg obligatiile complexe (divizibile, solidare si indivizibile), reprezentarea, actul juridic unilateral, regimurile matrimoniale, actiunile de carte funciara, restituirea prestatiilor, contractul de inchiriere si contractul de arendare, sezina, petitia de ereditate si certificatul de mostenitor.
•    Ca urmare a amplelor modificari legislative intervenite in ultimul an, in special cele aduse prin Legea nr. 140/2022 privind unele masuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale si psihosociale, intrata in vigoare la data de 18 august 2022, au fost analizate noile dispozitii privind ocrotirea majorului prin consiliere judiciara si tutela speciala, asistenta pentru incheierea actelor juridice, mandatul de ocrotire si au fost actualizate toate fisele privind institutiile care au fost afectate de aceste modificari.
•    Completeaza informatia din editiile anterioare, cu numeroase precizari, corelari cu alte institutii, exemple practice si spete recente din practica judiciara.
•    Cuprinde jurisprudenta obligatorie relevanta in materie civila, respectiv deciziile Curtii Constitutionale, precum si deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in recursuri in interesul legii si cele privind dezlegarea unor probleme de drept in materie civila.
•    Explicatiile continute, actualizate si in raport de modificarile legislative intervenite, jurisprudenta citata, numeroasele exemple si tabele comparative inlesnesc procesul de invatare/retinere si intelegere, antreneaza si dezvolta procesul de interpretare si aplicare a normelor de drept civil, in contextul testelor tip grile si mini-spete.

Despre seria Concursuri si examene
Seria Concursuri si examene grupeaza toate lucrarile de sinteze, fise, spete si grile publicate de Editura Hamangiu si este o serie special dedicata studentilor, in vederea pregatirii examenelor de an sau de licenta, si candidatilor la concursurile de admitere si definitivat in profesiile juridice. Cartile de fise sunt publicate intr-un format inedit (20x24cm), mai mare decat formatul academic obisnuit, dar mai adaptat grafic acestui concept, ce include multe tabele si scheme, facilitand vizualizarea si asimilarea rapida a informatiilor necesare promovarii examenelor.
In ultimii ani, conceptul de fise s-a impus din ce in ce mai mult in fata tratatelor, cursurilor si monografiilor elaborate in materiile ce fac parte din tematica propusa pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, examenul de primire in profesia de avocat ori examenele de an, licenta ori definitivat (INM/INPPA).
Cuprinsul acestor carti este conceput astfel incat cititorul sa dobandeasca o viziune clara si de ansamblu asupra materiei, care sa asigure fixarea rapida a cunostintelor necesare pentru promovarea diferitelor examene si concursuri. Informatiile sunt usor accesibile, structurate intr-o forma logica, actualizate din punct de vedere legislativ si completate cu deciziile obligatorii ale Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
  • Fise de drept civil. Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea. Editia a VII-a, revizuita si adaugita - Gabriel Boroi, Carla Alexandra Ang

    Descarca
Gabriel Boroi

Studii: Doctor in Drept al Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti (1995); licentiat in Drept al Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti (1988). In perioada 1991 1992 a urmat un stagiu de pregatire in cadrul Universitatii Sophia Antipolis din Nisa, Franta.

Activitate profesionala: Rector al Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti (2012-2020), Prorector al Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti (din 2020); Profesor universitar si conducator de doctorat la Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti (incepand cu anul 2001, respectiv 2003); Membru in Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare – CNATDCU si Presedinte al Comisiei de stiinte juridice (2012 2016); Formator si sef al Catedrei de Drept procesual civil si al Catedrei de Drept civil la Institutul National al Magistraturii (2001-2016); redactor sef al revistei Curierul judiciar (2002 2005); colaborator extern al Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti si cadru didactic titular la aceeasi facultate (1988 2014); avocat in Colegiul de avocati Ialomita (1988 1990). A participat la diverse comisii de concurs pentru ocuparea de posturi juridice si la diverse comisii de elaborare a unor proiecte de acte normative. Este membru titular al Academiei de Stiinte Juridice din Romania din 2016.

Publicatii recente: Fise de procedura civila (in colaborare cu Mirela Stancu), Ed. Hamangiu, 2019; Fise de drept civil (coautor si coordonator), 6 editii, Ed. Hamangiu, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021; Noul Cod de procedura civila – comentariu pe articole, 2 volume (coautor si coordonator), 2 editii, Ed. Hamangiu, 2013 si 2016; Drept procesual civil (in colaborare cu Mirela Stancu), 5 editii, Ed. Hamangiu, 2015, 2016, 2017 si 2020; Curs de drept civil. Drepturile reale principale (in colaborare cu Carla Alexandra Anghelescu si Bogdan Nazat), 2 editii, Ed. Hamangiu, 2012 si 2013; Curs de drept civil. Partea generala (in colaborare cu Carla Alexandra Anghelescu), 3 editii, Ed. Hamangiu, 2011, 2012 si 2021; Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil (in colaborare cu Liviu Stanciulescu), Ed. Hamangiu, 2012; Drept civil. Partea generala. Persoanele, 4 editii, Ed. All Beck si Ed. Hamangiu; Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila (coautor), 5 editii, Ed. C.H. Beck; Drept civil. Partea generala. Explicatii teoretice, spete si grile (coautor), Ed. Hamangiu, 2008.

Premii si distinctii: Diploma de excelenta pentru contributii la stiinta dreptului in domeniul procedurii civile, acordata de Societatea de Stiinte Juridice, 2016; Premiul Mihail Eliescu al Uniunii Juristilor din Romania, pentru lucrarea Drept procesual civil, Ed. Hamangiu, 2015; premiul Paul C. Vlachide al Uniunii Juristilor din Romania, pentru lucrarea Comentariile Codului civil – Garantiile personale. Privilegiile si garantiile reale (coautor), Ed. Hamangiu, 2012; Premiul Andrei Radulescu al Academiei Romane, in anul 2001, pentru lucrarea Codul de procedura civila comentat si adnotat, Ed. All Beck, 2001.
 

 

actualizat iunie 2021Carla Alexandra Anghelescu

Studii: Doctor in Drept al Facultatii de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti, sub indrumarea prof. univ. dr. Gabriel Boroi (2015); licentiata in Drept a Facultatii de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti (2010); absolventa a Institutului National al Magistraturii (2012).

Activitate profesionala: In perioada 2012 iunie 2016 a indeplinit functia de judecator la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. In prezent este judecator la Tribunalul Bucuresti, desfasurand si activitate didactica in calitate de lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu, disciplinele Drept civil si Drept procesual civil.

Publicatii recente: Fise de drept civil (coautor), 6 editii, Ed. Hamangiu, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 si 2021; Curs de drept civil. Drepturile reale principale (coautor), 2 editii, Ed. Hamangiu, 2012 si 2013; Curs de drept civil. Partea generala (coautor), 3 editii, Ed. Hamangiu, 2011, 2012 si 2021; Exceptiile in procesul civil. Jurisprudenta comentata si reglementarea din noul Cod de procedura civila (coautor), Ed. Hamangiu, 2012; Drept civil. Drepturile reale principale. Note de curs. Jurisprudenta relevanta. Spete. Teste grila (coautor), 2 editii, Ed. Hamangiu, 2010 si 2011.


actualizat iunie 2021


Ioana Nicolae

Studii: Doctor in Drept al Facultatii de Drept Simion Barnutiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (2007); licentiata in Drept a Facultatii de Drept Simion Barnutiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (2000).

Activitate profesionala: Cadru universitar al Facultatii de Drept, Universitatea Transilvania din Brasov, din anul 2001; profesor universitar la aceeasi facultate din anul 2015 si prodecan din anul 2016; membru al Colegiului editorial al Journal of Politics and Law, Canada; membru al Colegiului editorial al revistei Bulletin of the Transilvania University of Brasov. Series VII: Social Sciences. Law; membru al Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior; membru al Societatii Romane de Drept European; avocat in Baroul Brasov din anul 2000.

Publicatii recente: Fise de drept civil (coautor), 6 editii, Ed. Hamangiu, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 si 2021; Devolutiunea legala si testamentara a mostenirii, Ed. Hamangiu, 2016; Dreptul familiei in context national si in raporturile de drept international privat, Ed. Hamangiu, 2014; Drept civil. Succesiuni. Mostenirea legala, Ed. Hamangiu, 2014; Drept civil. Succesiuni. Mostenirea testamentara, Ed. Hamangiu, 2014.


actualizat iunie 2021

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!