Ghid de cultura pentru champignon, in sistem intensiv, vol. II

-27%
28,90 Lei   21,10 Lei

ISBN: 978-606-591-696-8

DOI: 10.5682/9786065916968

Anul publicării: 2013

Editia: I

Pagini: 216

Editura: Editura Universitară

Autor: Ioana Tudor

In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 9786065916968 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Download
  • Autori
  • Review-uri (0)

Lucrarea este dedicata celei mai cultivate, mai cunoscute si mai consumate specii de ciuperci si anume Agaricus bisporus, champignon sau ciuperca de balegar, dar in sistem intensiv-industrial.

Acest Ghid de cultura ciupercilor se adreseaza tuturor cultivatorilor, dar mai ales celor cu ciupercarii intensive. Sunt descrise toate lucrarile ce se aplica in cultura, pe flux tehnologic, tratamentele preventive, cu pesticide omologate, greseli ce pot fi evitate, lucrari noi precum CAC - ing., prevenirea si combaterea eventualelor boli si daunatori, dezinfectiile cu produse noi, cantitatile de apa la udare, hibrizi si tulpini noi, randamentul si recoltarea.

Nu au fost neglijate nici ambalarea, transportul, pastrarea ciupercilor, calitatea lor si chiar evacuarea compostului uzat si utilizarea acestuia in alte scopuri.  

  • Ghid de cultura pentru champignon, in sistem intensiv, vol. II

    Descarca
Ioana Tudor

Dr. Ing. IOANA TUDOR

S-a nascut in Buturugeni, judetul Giurgiu si este absolventa a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti, Facultatea de Horticultura (1981) in prezent fiind cercetator stiintific gradul II.

Specialist in tehnologia de cultura a ciupercilor comestibile, medicinale si producerea miceliului, cu o experienta de peste 30 de ani in infiintarea de ciupercarii, a considerat ca toate cunostintele acumulate sa le lase iubitorilor de ciuperci, in lucrarile publicate.

Autoare a peste 190 articole stiintifice si de popularizare si a 25 carti, dintre care mentionam:

Ciuperci si preparate culinare cu ciuperci , 1996;

Sfaturi practice pentru cultivatorii de ciuperci, 1996;

475 Retete culinare cu ciuperci, 1995;

Ciuperci si preparate culinare cu ciuperci, 1996;

Cultura ciupercilor comestibile si producerea miceliului, 2000;

Cultura si protectia ciupercilor comestibile, 2001;

Ciuperci comestibile - agaricus si pleurotus, 2001;

Cultura ciupercilor in gospodariile populatiei, 2001;

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, 2002, 2003, 2004, 2005, ed. II, 2006;

Retete culinare si conserve de ciuperci, 2003;

Ciuperci si miceliu, 2004, 2006;

Cresterea melcilor terestri, 2005;

Ciuperci comestibile si medicinale, 2007;

Tehnici inovative pentru obtinerea de alimente cu mare valoare nutritiva, 2007;

Champignon - tehnologia de cultura, 2010;

Pleurotus - Tehnologia de cultura, 2010;

Cultura ciupercilor pentru incepatori, 2010;

Trufele - ciuperci, 2010;

Ciuperci din flora spontana a Romaniei, 2010;

Sanatatea la indemana oricui, 2010;

Albinele si albinaritul, 2011;

Miceliu de ciuperci - suse si hibrizi - Ghid de producere a miceliului in sistem intensiv si clasic, 2012.

In anul 2012 cartea despre Ciupercile din flora spontana a Romaniei a fost premiata de catre Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

Scrie un review


Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!