Editia de fata cuprinde multe „deleted scenes“. La prima editie mi-a fost teama ca voi fi criticat pentru scene de sex explicite sau pentru ideile radicale. Intre timp am aflat ca unii te critica oricum. Pe acestia ii asigur ca vor avea material din plin.
Radu F. Constantinescu a publicat peste tot, pe principiul ca „nu esti cu adevarat ratat cat mai e un domeniu in care n-ai incercat“. S-a simtit mereu un impostor, un pagan in templu, un repetent care habar nu are cum functioneaza lucrurile.
N-a stiut radio, dar a lucrat la ProFM in anii de glorie ai radioului.
N-a stiut nici televiziune, dar a lucrat la ProTV.
N-a stiut cum „se scrie“, dar „compunerile“ lui au devenit bestseller-uri.
Nici blogging n-a stiut, dar a castigat doi ani la rand titlul pentru Cel mai bun blog din Romania.
In momentul redactarii acestei prezentari rauvoitoare, pe blogul impostorului nostru se intra pentru a 75 066 903-a oara. Probabil, din greseala. E foarte posibil ca asa sa-l fi descoperit si tu. Dintr-o greseala pe care ti-a placut sa o repeti.
Ramona si Radu F. Constantinescu descriu acele intuitii psihologice pe care le-am avut cu totii, chiar daca nu le-am analizat intotdeauna. Viata de familie, joburile noastre, relatiile de cuplu, flirturile online, interviurile de angajare, versurile muzicii pop, rock sau hip-hop, proverbele romanesti – totul ascunde ceva, totul incearca sa ne vorbeasca.
Daca suntem suficient de deschisi, suficient de rabdatori, atunci vom intelege. Reflectiile celor doi autori spun multe nu doar despre lumea in care traim, ci mai ales despre noi insine, despre originea si sensul dorintelor noastre.
Ea: Muza. 20 de ani de pictura, mai multi de viata. Autoare premiata pentru Gust Verde, o carte de bucate cu bucati de viata. Singurul volum de acest gen care a ajuns in pozitia de bestseller fara sa fi fost vreodata pe rafturile unei librarii.
El: Singurul scriitor/blogger din Romania care a donat 66 000 RON pentru doua cauze sociale. A generat, in plus, donatii de aproximativ 200 000 de euro. Nu-i asa ca nu stiati? Stirile pozitive nu ajung in presa.
Nici nu stiti cata nevoie aveam de o psihologie a lumii urbane, a vietii de birou, a flirturilor online, a speakerilor motivationali si a comertului dezlantuit! La vremuri noi, fantasme noi. Sunt atatea si atatea noi dorinte, dar si traume, pe care, vai, marii analisti nu au apucat sa le descifreze.
Psihologia evadeaza din turnul sau de fildes si iese… in strada, pentru a le vorbi oamenilor obisnuiti. Este, din nou, o stiinta a sufletului, cristalizata la suprafata vietii de zi cu zi. O viata prinsa in vrajile industriei luxului, a manipularilor si a mantrelor publicitare.
Trebuie doar sa privim in jur, sa intelegem si sa ne punem cea mai importanta intrebare: de ce ne dorim ceea ce ne dorim?
Toate femeile din carte se numesc Maria. Pe de o parte pentru a le proteja identitatea, pe de alta parte pentru ca Maria este un nume relevant in ambele sensuri: Maria fecioara si Maria-Magdalena, curva emblematica. Cele mai multe femei sunt cumva pe drumul dintre cele doua Marii.
Scrie un review