Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Preparate vegetariene si conserve din ciuperci

19,27 Lei

ISBN: 978-606-591-643-2

DOI: 10.5682/9786065916432

Anul publicării: 2013

Editia: I

Pagini: 158

Editura: Editura Universitara

Autor: Ioana Tudor

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786065916432 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Cuprins
  • Autori
  • Review-uri (0)

1. Alimentatia si sanatatea / 9
Tipuri de nutritie / 9
Despre consumul de carne / 11
Avantajele consumului de alimente vegetale / 12
Trecerea de la consumul de carne la cel de produse vegetale / 13
Sfaturi utile privind prepararea alimentelor / 14
Ciupercile in alimentatie /  15

2. Retete culinare cu ciuperci / 21
Aperitive - gustari / 21
Salate / 40
Supe, supe-creme, borsuri, ciorbe / 48
Sosuri / 61
Mancaruri / 64

3. Conserve din ciuperci / 133

4. Atentie la ciupercile toxice si otravitoare / 145

Bibliografie / 151

Index / 153 

Ioana Tudor

Dr. Ing. IOANA TUDOR

S-a nascut in Buturugeni, judetul Giurgiu si este absolventa a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti, Facultatea de Horticultura (1981) in prezent fiind cercetator stiintific gradul II.

Specialist in tehnologia de cultura a ciupercilor comestibile, medicinale si producerea miceliului, cu o experienta de peste 30 de ani in infiintarea de ciupercarii, a considerat ca toate cunostintele acumulate sa le lase iubitorilor de ciuperci, in lucrarile publicate.

Autoare a peste 190 articole stiintifice si de popularizare si a 25 carti, dintre care mentionam:

Ciuperci si preparate culinare cu ciuperci , 1996;

Sfaturi practice pentru cultivatorii de ciuperci, 1996;

475 Retete culinare cu ciuperci, 1995;

Ciuperci si preparate culinare cu ciuperci, 1996;

Cultura ciupercilor comestibile si producerea miceliului, 2000;

Cultura si protectia ciupercilor comestibile, 2001;

Ciuperci comestibile - agaricus si pleurotus, 2001;

Cultura ciupercilor in gospodariile populatiei, 2001;

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, 2002, 2003, 2004, 2005, ed. II, 2006;

Retete culinare si conserve de ciuperci, 2003;

Ciuperci si miceliu, 2004, 2006;

Cresterea melcilor terestri, 2005;

Ciuperci comestibile si medicinale, 2007;

Tehnici inovative pentru obtinerea de alimente cu mare valoare nutritiva, 2007;

Champignon - tehnologia de cultura, 2010;

Pleurotus - Tehnologia de cultura, 2010;

Cultura ciupercilor pentru incepatori, 2010;

Trufele - ciuperci, 2010;

Ciuperci din flora spontana a Romaniei, 2010;

Sanatatea la indemana oricui, 2010;

Albinele si albinaritul, 2011;

Miceliu de ciuperci - suse si hibrizi - Ghid de producere a miceliului in sistem intensiv si clasic, 2012.

In anul 2012 cartea despre Ciupercile din flora spontana a Romaniei a fost premiata de catre Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!