Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro: 0745 204 115
Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783
ISBN: 978-606-28-0474-9
DOI: 10.5682/9786062804749
Anul publicării: 2016
Editia: I
Pagini:
Editura: Editura Universitara
Autor: Despina Paula Duminică, Tudor Cătălin Apostolescu
SISTEME DE GESTIUNE A BAZELOR DE DATE ÎN OPTOMETRIE
DescarcaSpecialistii optometristi isi utilizeaza cunostintele, capacitatile si judecatile pentru a raspunde nevoilor de ingrijire a ochilor si de imbunatatire a functiei vizuale a pacientilor, având ca principal obiectiv mentinerea sau ameliorarea calitatii vietii acestora.
Optometristii, ca profesionisti cu inalta calificare, pot deveni organizatorii si conducatorii propriilor cabinete optometrice, magazine de comercializare, ateliere de prelucrare si montare a ochelarilor sau a altor sisteme compensatoare. De asemenea, isi pot desfasura activitatea in unitatile producatoare de echipament optic si medical, in laboratoarele pentru testarea capacitatilor vizuale, in institutii specializate care se ocupa de asistenta sociala a populatiei si profilaxie (scoli, institutii speciale, camine de copii etc.), in cadrul firmelor care se ocupa cu comercializarea si intretinerea aparaturii si echipamentelor optometrice sau pot realiza activitati de colaborare cu medicul oftalmolog.
Intr-un asemenea domeniu, vital pentru calitatea vietii, atentia acordata pacientului, profesionalismul si calitatea serviciilor oferite sunt valorile care fac diferenta intre diferitele cabinete de optometrie si conduc catre succes. In demersul sau de consolidare a prestigiului profesional printr-o politica de imbunatatire continua a calitatii serviciilor si produselor oferite, optometristul are la indemâna un instrument deosebit de valoros: baza de date referitoare la clienti si la comenzile acestora. Exploatata corespunzator, aceasta sursa de informatie poate permite extragerea de concluzii deosebit de utile referitoare la profilul clientilor cabinetului de optometrie (vârsta, gen, raspândire geografica, profesie, situatie materiala), la interesele si dorintele specifice ale acestora, precum si la serviciile si produsele cele mai apreciate de catre cumparatori. Totodata, baza de date poate furniza statistici referitoare la comportamentul de cumparare (valoare medie, frecventa), permitând dezvoltarea de oferte personalizate pentru diversele categorii de pacienti.
O baza de date corect construita va permite, pe lânga stocarea si gestionarea informatiilor referitoare la clienti, retete si comenzi, memorarea si prelucrarea informatizata a datelor referitoare la plati, stocuri, puncte de lucru, angajati etc., dovedindu-se un instrument deosebit de util in managementul de zi cu zi al cabinetului. Beneficiile utilizarii unei asemenea solutii informatice nu vor intârzia sa apara: cresterea gradului de fidelitate al clientilor multumiti, atragerea de noi clienti, consolidarea imaginii cabinetului de optometrie, cu implicatii directe asupra cifrei de afaceri si a profitului.
Lucrarea vine in sprijinul specialistilor optometristi care isi propun dezvoltarea propriilor sisteme de gestiune a bazelor de date, ilustrând notiunile de baza prin exemple concrete extrase din activitatea curenta a unui lant de cabinete, rezolvate in totalitate. In egala masura, ea este utila celor care doresc sa apeleze la solutii iinformatice disponibile comercial prin prezentarea si evidentierea paletei largi de informatii si beneficii care pot fi obtinute prin gestionarea si exploatarea corespunzatoare a bazelor de date in domeniul optometriei.
Autorii
Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00
0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro