Actionarile electrice raman o tema de actualitate. Mai ales in contextul preocuparilor de crestere a eficientei energetice, cunoasterea notiunilor teoretice fundamentale, precum si a rezultatelor experimentale cu caracter aplicativ constituie o conditie necesara in gasirea de noi solutii moderne si, totdata, de imbunatatire a celor deja existente.
Cartea se adreseaza in special studentilor de la facultatile de inginerie electrica, fiind un posibil suport de curs, dar poate fi utila tuturor celor preocupati de acest domeniu tehnic.
In prima parte a lucrarii se abordeaza aspecte specifice structurii si cinematicii actionarilor electrice, in capitolele urmatoare fiind analizate aspecte proprii sistemelor de actionare cu motoare de curent continuu cu excitatie separata precum si ale actionarilor cu motoare asincrone trifazate. Sunt, de asemenea, tratate metodele de modulare utilizate in comanda sistemelor de actionare electrica cu motoare asincrone, precum si aspecte metodologice specifice alegerii si verificarii puterii motoarelor. In finalul lucrarii este analizat in detaliu un studiu de caz.
Informatii conformitate produs
Studii universitare:
1995-2000 Facultatea de Electrotehnica, specializarea Actionari Electrice, Universitatea din Craiova;
2000 -2002 masterat, specializarea Sisteme electromecanice complexe, Facultatea de Electromecanica, Universitatea din Craiova
2002 -2010 Doctorat in domeniul Inginerie Electrica, Facultatea de Electromecanica, Universitatea din Craiova avand titlul tezei Cercetari privind energetica sistemelor de actionare cu motor asincron si convertoare statice de tensiune si frecventa si conducator stiintific prof. dr. ing. Alexandru Bitoleanu, Universitatea din Craiova
Locul de munca actual si functia: Universitatea din Craiova, Facultatea de Inginerie Electrica, Seflucrari
Din 01/10/2002–Prezent cadru didactic la Universitatea din Craiova, Facultatea de Inginerie Electrica
Din 17/01/2001–01/10/2002 Inginer proiectant SC Electroputere S.A. Craiova, Aparataj Electric, Jud. Dolj
Experienta profesionala:
Director departament – DEMIA, Facultatea de Inginerie Electrica 01.10.2019 – prezent.
Director de grant - Proiectul privind Invatamantul Secundar – ROSE ; Schema de Granturi pentru Universitati –SGU-PV; Beneficiar: UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA; Titlul subproiectului: Scoala de vara ”FIE: o vara in studentie” (FIE-VaSt); Acord de grant 109/SGU/PV/II din data de 24.04.2019.
Asistent manager proiect - " Stagii de practica - parteneriat pentru integrarea tinerilor ingineri pe piata muncii", ID 155789.
Lucrari publicate:
• 3 carti
• Peste 40 de articole publicate