Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Bazele informaticii. Elemente de programare C/C++ - Marian Zaharia

19,27 Lei

ISBN: 978-606-591-328-8

DOI: 10.5682/9786065913288

Anul publicării: 2011

Editia: I

Pagini: 210

Editura: Editura Universitara

Autor:

Aurelia Patrascu
Aurelia Patrascu
Marian Zaharia
Marian Zaharia
Ana  Tanasescu
Ana Tanasescu
Stoc epuizat
Cod Produs: 9786065913288 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Unde se gaseste
  • Autori
  • Review-uri (0)

După cum rezultă şi din titlul lucrării, scopul principal al acesteia este de iniţiere în tainele informaticii şi programării structurate în limbajul C/C++. Din acest considerent lucrarea se opreşte numai asupra unor capitole care să ajute cititorii sa facă primii paşi în programarea structurată. Ea va fi urmată de o altă lucrare a noastră care va viza programarea avansată în C/C++, unde vor fi abordate problematicile construirii şi utilizării funcţiilor, declararea şi utilizarea pointerilor către funcţii, crearea şi exploatarea structurilor autoreferite, precum şi bazele programării orientate obiect.

Lucrarea este structurată în nouă capitole, însoţite de numeroase aplicaţii practice, scheme şi comentarii, şi abordează, gradat, conceptele şi elementele fundamentale ale definirii algoritmilor şi schemelor logice, precum şi ale implementării acestora în limbajul C/C++.

Capitolul I, Arhitectura sistemelor de calcul şi bazele aritmetice şi logice ale calculatoarelor, aduce în atenţia cititorului elementele structurale fundamentale ale calculatoarelor numerice. De asemenea, se prezintă, bazat pe exemple concrete, bazele aritmetice şi logice ale acestora.

Capitolul II, Algoritmi şi scheme logice, oferă cititorului un set de cunoştinţe de bază privind construirea algoritmilor, precum şi premisele utilizării acestora la modelarea structurilor fundamentale ale programării structurate.

Capitolul III, Prezentarea generală a limbajului C, are rolul de a ajuta utilizatorul să facă primii paşi în cunoaşterea şi utilizarea limbajului C/C++, în conceperea şi dezvoltarea aplicaţiilor sale. Sunt trecute în revistă elementele fundamentale de sintaxă, pornind de la alfabet şi semne de punctuaţie, până la scrierea propoziţiilor şi/sau frazelor, precum şi funcţii de intrare/ieşire necesare construirii unor interfeţe minime între utilizator şi aplicaţiile sale. De asemenea, sunt prezentate directivele procesor define şi include, acestea fiind unele dintre cele mai utilizate directive procesor la dezvoltarea de aplicaţii C/C++, directive folosite în exemplele prezentate în lucrare.

Capitolul IV, Tipuri fundamentale de date şi clase de memorie, abordează probleme privind declararea şi iniţializarea tipurilor fundamentale de   date,   modurile   de   reprezentare   ale   acestora,   domeniile   valorilor reprezentabile, precum şi modul de vehiculare a datelor de diverse tipuri în cadrul aplicaţiilor.

Capitolul V, Operatori şi expresii, prezintă clasele de operatori ai limbajului C/C++, modurile lor de aplicare, efectele produse asupra datelor implicate, precum şi modurile de evaluare ale expresiilor în care apar.

Capitolul VI, Intrucţiuni, abordează structurile de programare fundamentale (secvenţială, alternativă şi repetitivă), instrucţiunile care permit construirea şi exploatarea acestor structuri, instrucţiunile de salt şi de inserare în codul sursă C/C++ a instrucţiunilor în limbaj de asamblare.

Capitolul VII, Pointeri, este dedicat prezentării modurilor de declarare şi de încărcare a pointerilor, inclusiv alocarea dinamică de memorie, trecerii în revistă a principalelor operaţii care pot fi efectuate cu pointeri din aşa-numita aritmetică de pointeri. Ţinând seama de importanţa înţelegerii şi dobândirii de deprinderi în lucrul cu pointeri, în cadrul capitolului sunt prezentate o serie de exemple edificatoare.

Capitolul VIII, Masive, este destinat prezentării modurilor de definire şi utilizare a masivelor de date în C/C++. Sunt abordate tematici privind declararea masivelor, iniţializarea acestora la declarare, prin încărcare individuală sau citirea de la stdin, referirea elementelor masivelor prin indexare şi prin indirectare, lucrul cu masive de pointeri şi alocarea dinamică de memorie pentru masive.

Capitolul IX, Caractere şi şiruri de caractere, după trecerea în revistă a unor aspecte specifice lucrului cu caractere şi masive de caractere, precum şi a funcţiilor şi macrodefiniţiilor pentru lucrul cu acestea, prezintă modurile de definire şi iniţializare a şirurilor de caractere, funcţiile specifice de intrare/ieşire, precum şi o gamă largă de funcţii destinate lucrului cu şiruri de caractere. În scopul facilitării parcurgerii şi însuşirii cunoştinţelor privind lucrul cu caractere şi şiruri de caractere, pe parcursul capitolului sunt prezentate aplicaţii însoţite de comentarii.

Conştienţi că lucrarea este perfectibilă, mulţumim anticipat celor care, prin observaţiile şi recomandările lor, vor contribui la îmbunătăţirea acesteia.

 

Autorii

  • Bazele informaticii. Elemente de programare C/C++

    Descarca

www.editurauniversitara.ro

Marian Zaharia
Marian Zaharia

Profesor universitar doctor, titular la Departamentul Modelare, Analiză Economică şi Statistică, din Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.
Este absolvent al  Academiei de Studii Economice, Bucureşti, Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică (1981), doctor în cibernetică economică (1994).

Are o bogată experienţă în managementul universitar îndeplinind pe rând funcţiile de Decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Universitatea “George Bariţiu” din Braşov (1996-2003) şi Prodecan al Facultăţii de Economia Turismului Intern şi Internaţional, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti (2004-2008) fapt pentru care în 2004 i se conferă Medalia “Meritul pentru Învăţământ”.
Este autorul a 28 de cărţi de specialitate din domeniile modelare şi cibernetică economică, econometrie, fundamentarea deciziei, programarea calculatoarelor şi management şi a peste 80 articole publicate în reviste de specialitate, precum şi în volumele unor manifestări ştiinţifice internaţionale recunoscute, susţinute în ţară şi în străinătate.

 


Aurelia Patrascu
Aurelia Patrascu

Asistent universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Facultatea de Ştiinţe Economice.
A obţinut titlul de doctor în economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti, în domeniul informatică economică.
Predă şi coordonează în cadrul facultăţii următoarele discipline: bazele informaticii, sisteme de gestiune a bazelor de date, baze de date, tehnologii web şi informatică managerială.
Domeniile actuale de interes sunt reprezentate de: sisteme de management al documentelor, sisteme de gestiune a bazelor de date, programare web şi sisteme suport de decizie.
Este autoare şi coautoare a 3 cărţi şi 27 de articole în domeniile de interes prezentate anterior.


Ana Tanasescu

Lector universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Facultatea de Ştiinţe Economice.
Este doctor în economie, titlu obţinut în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în domeniul cibernetică şi statistică economică.
La specializările de licenţă şi master ale facultăţii, susţine şi coordonează următoarele discipline: sisteme suport de decizie, sisteme inteligente în administrarea afacerilor şi proiectarea sistemelor informatice.
Preocupările sale sunt concentrate asupra următoarelor zone de interes: inteligenţă artificială, sisteme expert, sisteme suport de decizie, sisteme de gestiune a bazelor de date şi sisteme bazate pe ontologii.
A publicat în calitate de autor şi coautor 3 cărţi şi 32 de articole ştiinţifice în reviste de specialitate sau în volumele unor manifestări ştiinţifice.

 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!