In prezent, in cadrul general al psihologiei se manifesta ceea ce s‑a definit a fi psihologia postconventionala. Sunt deschise noi perspective si sunt redescoperite adevaruri fundamentale. Fiinta umana este privita holistic iar psihoterapia se adapteaza noilor curente privind echilibrarea psihoemotionala si somatica, de relationare, de comunicare, de comportament si actiune. Folosind starile amplificate ale constiintei, psihoterapeutii pot beneficia de un aparat teoretic amplu si tehnici deosebit de eficiente.
In anexe sunt unele materiale cu rol documentar ce sunt prezentate in forma initiala gandita si publicata de autor precum si sursele bibliografice originale ce sunt indicate in mod expres.
In prezenta lucrare contributiile in calitate de coautori la protocoalele de lucru pentru Psihodiagnostic prezumptiv in psihologia clinica folosind starile amplificate ale constiintei sunt realizate de:
Schiopu (Mitiloaga) Alexandra‑Maria, Manea (Dinca) Iuliana Andreea si Minoiu (Necula) Cristina Aurelia‑Protocoalele‑ Tulburarile de neurodezvoltare si Tulburarile disociative.
Nechifor Mirela‑Daniela, Ciceo Alexandru, Rusu Vlad Risvan ‑ Protocolul ‑Tulburarile din spectrul schizofreniei si alte tulburari psihotice.
Andrei (Negoita) Liliana Dorina, Betivu Violeta Georgiana, Neacsu (Stancescu‑Neacsu) Veronica Maria‑Protocoalele ‑ Tulburarile depresive si Disforia de gen.
Bucur Mihaela ‑ Protocoalele ‑ Protocoalele ‑ Tulburarile Anxioase, Tulburarile de miscare induse de medicamente si alte efecte adverse ale medicamentelor.
Minca Irina Lucia, Vintila (Mincu) Daniela Maria si Trifu (Mohai) Gabriela ‑ Protocoalele ‑ Tulburarile de neurodezvoltare si Tulburarile disociative.
Enea Ramona, Livadariu Denisa, Moraru Andrei Cristian, P’duraru Adela Luciana ‑ Protocoalele ‑ Tulburarile asociate traumei si factorilor de stres si Tulburarile de comportament disruptiv, de control al impulsurilor si de conduita.
Baciu Dorina‑Maria, Bondocu Luminita‑Valentina si Aerinei (Drilea) Roxana ‑ Protocolul ‑ Alte afectiuni care pot justifica abordarea clinica.
Dumitrescu (Hayat) Anca Oana, Ristea Adela Niculina, Manole Mariana ‑ Protocolul ‑ Tulburarea cu simptome somatice si tulburarile inrudite.
Enciu ( Dinu) Violeta Andreea, Badaluta Osaci Laszlo Ioana, Maris Maria Ionela, Isac Ela ‑ Protocoalele ‑ Tulburarile de comportament alimentar si Tulburarile parafilice.
Proteasa (Cosma) Elena ‑ Protocoalele ‑ Tulburarile de personalitate si Disfunctiile sexuale.
Votrondos Denice, Petrisor Alexandra Mimi, Alexandru Rares‑ Protocolul‑ Tulburari Neurocognitive.
Frigioiu (Ciucur) Stefania, Oltu (Gae) Ramona, Constantin Adriana‑Georgiana si Obeada (Botan) Delia‑Iuliana ‑ Protocolul ‑Tulburarile ciclului somn‑veghe.
Andreescu Camelia, Mindreanu (Bertholet) Mihaela Daniela, Purcarescu (Milea) Carmen‑Aida si Zbranca (Boiangiu) Veronica Adina ‑ Protocolul ‑ Tulburarile legate de consumul de substante si dependente.
Informatii conformitate produs
ALIODOR MANOLEA
Doctor in Psihologie / Universitatea Bucuresti
Doctor in Stiinte Militare / Universitatea Nationala de Aparare Carol I, Bucuresti
Doctor in Stiinte / The Open International University for Complementary Medicines, Colombo, Sri Lanka
Conferentiar Universitar Doctor / Universitatea Hyperion Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei
Membru asociat / Academia Oamenilor de Stiinta din Romania
Membru / Colegiul Psihologilor din Romania
Cuvant inainte / 5
Nota autorului / 7
Metode nestandardizate folosite in psihologia postconventionala / 11
Psihologia postconventionala / 11
Tehnici neconventionale / 16
Tehnici ideomotoare / 26
Tehnici ideomotorii / 33
Scrisul automat / 33
Testarea musculara (kinesiologia aplicata) / 36
Conditii de realizare a testarii musculare / 39
Tehnica REVERSE / 41
Perceptia subliminala / 41
Conditionarea psihosomatica / 53
Protocoale de lucru pentru diagnostic prezumtiv folosind starile amplificate ale constiintei / 88
Tehnici spirituale / 171
Deprivarea senzoriala / 189
Metode si instrumente simple de deprivare senzoriala / 191
Tulburari somatosenzoriale / 194
Fenomenul deja vu / 196
Efecte ale deprivarii senzoriale / 203
Terapia stimulatorie in mediu restrictionat / 204
Bibliografie / 211
Anexa 1. Conexiuni intre fizica cuantica si psihologie / 215
Anexa 2. Evidentierea modului de actiune al Quantum Deep Psychotherapy QDP / 219
Anexa 3. Evidentierea experimentala a modului psihocuantic de actiune psihoterapeutica QDP / 224
Anexa 4. Real or imagined. The Swan. Hypnotherapy by Bob Burns / 240
Anexa 5. Semnalizarea ideodinamica a capului, mainilor si bratelor / 244
Cartea de fata se constituie un adevarat instrument de initiere in intelegerea si utilizarea starilor amplificate ale constiintei pentru optimizarea performantei individuale, pentru atingerea si valorificarea potentialului fiintei umane, in final, pentru intelegerea si indeplinirea scopului ce ne defineste existenta.
In stari amplificate ale constiintei, mintea constienta este permisiva in ceea ce priveste comunicarea cu subconstientul iar in aceasta carte se si arata cum acea parte ascunsa a mintii noastre este adusa la suprafata si se poate exprima.
Autorul descrie si aparatul teoretic care se bazeaza tehnicile psihoterapeutice pe care le si foloseste in practica personala: conflicte intrapsihice, conditionare/ de conditionare in stari amplificate ale constiintei, factori initiali declansatori.
Autorul propune in premiera si o metoda de realizare a unui diagnostic prezumtiv in psihologia clinica post conventionala folosind starile amplificate ale constiintei.
Aliodor Manolea este un eminent cercetator al domeniului si, in acelasi timp, un adevarat profesor, care detine toate abilitatile necesare transmiterii cunostintelor catre noile generatii mai orientate catre concretul imediat. Detinand o bogata experienta in practicarea psihoterapiilor bazate pe starile amplificate ale constiintei, autorul reuseste sa faca domeniul mai accesibil, mai comprehensibil celor care il studiaza ca parte a pregatirii profesionale dar si celor care manifesta curiozitate si dorinta de evolutie spirituala, dovedindu-se un initiator in domeniu.
Prof. univ. dr. Irina Holdevici