Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Publica The Food Mood Connection. Un ghid esential al alimentelor uimitoare care lupta cu depresia, anxietatea, OCD, ADHD si multe altele - Dr. Uma Naidoo

-5%
69,00 Lei 65,55 Lei

Editura: Publica

Autor: Uma Naidoo

Pagini: 464

Anul publicării: 2022

ISBN: 978-606-722-467-2

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786067224672 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Autori
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Stiai ca afinele te pot ajuta sa controlezi efectele negative ale traumei? Ori ca salamul poate provoca depresie? Sau ca un aport crescut de vitamina D poate fi util in tratamentul anxietatii?

Cand vine vorba despre dieta, cei mai multi dintre noi suntem preocupati de slabit, de exercitii fizice, de sanatatea inimii si de longevitate. Dar ceea ce mancam are efecte nu doar asupra corpului nostru, ci si asupra creierului. Iar studiile recente au demonstrat ca dieta poate avea un efect profund asupra tulburarilor mintale, de la ADHD la depresie, anxietate, tulburari de somn, tulburare obsesiv-compulsiva, dementa si multe altele.

In The Food Mood Connection, dr. Uma Naidoo se bazeaza pe cercetari de ultima ora pentru a explica numeroasele moduri in care contribuie mancarea la sanatatea noastra mintala, demonstrand modul in care o dieta echilibrata poate fi utila in tratarea si prevenirea unor diferite probleme psihologice si cognitive.

Plina de informatii stiintifice fascinante, recomandari nutritionale usor de respectat si 40 de retete delicioase si sanatoase pentru creier, The Food Mood Connection este ghidul esential pentru optimizarea sanatatii tale mintale prin alimentatie.

Desi nu e deloc surprinzator ca alimentele pe care le mancam ne afecteaza dispozitia, The Food Mood Connection ne ofera informatii valoroase si foarte necesare despre modurile specifice in care mancarea ne sustine sau ne afecteaza sanatatea mintala. E o carte care trebuie citita de oricine este interesat sa descopere caile naturale prin care isi poate imbunatati functia cognitiva. — dr. Amy Myers, autoarea cartii The Autoimmune Solution and The Thyroid Connection

Suntem arhitectii creierului nostru in ceea ce priveste atat structura, cat si functia sa. Si nu exista nicio indoiala ca mancarea poate avea cea mai puternica influenta asupra destinului creierului nostru. Bazandu-se pe cercetari de ultima generatie, The Food Mood Connection ne ofera tot ce avem nevoie pentru a elabora un regim alimentar axat pe optimizarea sanatatii si a performantei creierului. — dr. David Perlmutter, autorul cartilor Grain Brain si Brain Wash

In aceasta carte, dr. Uma Naidoo ne dezvaluie legaturile ascunse dintre mancare, starea emotionala si creier. Ne spune cum poate fi ameliorata suferinta profunda cauzata de unele afectiuni prin schimbari alimentare, toate recomandarile fiind bazate pe date stiintifice solide. Fiecare capitol ne poarta intr-o calatorie, expunand metodele prin care ne putem asigura bunastarea mintii, analizand piata, meniul si dulapul cu condimente. E suficient sa citesti The Food Mood Connection si ti se face pofta de o stare de bine care iti ridica moralul! — dr. William W. Li, autorul cartii Eat to Beat Disease

In acest ghid fermecator, extraordinar si fascinant de psihiatrie nutritionala, Dr.Naidoo ne impartaseste descoperirile ei esentiale. The Food Mood Connection va deveni cu siguranta o lectura obligatorie pentru oricine doreste sa aiba grija de corpul sau, sa-si optimizeze sanatatea fizica si mintala si sa traiasca o viata lunga si sanatoasa. ― Prof.dr. Lynda Gratton, London Business School
Uma Naidoo este doctor in stiinte medicale, psihiatru certificat (Harvard Medical School), chef profesionist (Cambridge School of Culinary Arts) si specialist in nutritie (Cornell University).

In prezent este director al sectiei Nutritional and Lifestyle Psychiatry de la Massachusetts General Hospital (MGH), unde face recomandari de interventii nutritionale pentru pacientii cu afectiuni psihice sau de alta natura medicala, si are un cabinet particular in Newton, Massachusetts.

Este si profesor la Cambridge School of Culinary Arts. Scrie pentru Harvard Health si Psychology Today si tocmai a terminat de filmat o serie de lectii video de gatit pentru MGH Academy, centrate pe psihiatria nutritionala prin folosirea de tehnici culinare.

Stiai ca afinele te pot ajuta sa controlezi efectele negative ale traumei? Ori ca salamul poate provoca depresie? Sau ca un aport crescut de vitamina D poate fi util in tratamentul anxietatii?

Cand vine vorba despre dieta, cei mai multi dintre noi suntem preocupati de slabit, de exercitii fizice, de sanatatea inimii si de longevitate. Dar ceea ce mancam are efecte nu doar asupra corpului nostru, ci si asupra creierului. Iar studiile recente au demonstrat ca dieta poate avea un efect profund asupra tulburarilor mintale, de la ADHD la depresie, anxietate, tulburari de somn, tulburare obsesiv-compulsiva, dementa si multe altele.

In The Food Mood Connection, dr. Uma Naidoo se bazeaza pe cercetari de ultima ora pentru a explica numeroasele moduri in care contribuie mancarea la sanatatea noastra mintala, demonstrand modul in care o dieta echilibrata poate fi utila in tratarea si prevenirea unor diferite probleme psihologice si cognitive.

Plina de informatii stiintifice fascinante, recomandari nutritionale usor de respectat si 40 de retete delicioase si sanatoase pentru creier, The Food Mood Connection este ghidul esential pentru optimizarea sanatatii tale mintale prin alimentatie.

Desi nu e deloc surprinzator ca alimentele pe care le mancam ne afecteaza dispozitia, The Food Mood Connection ne ofera informatii valoroase si foarte necesare despre modurile specifice in care mancarea ne sustine sau ne afecteaza sanatatea mintala. E o carte care trebuie citita de oricine este interesat sa descopere caile naturale prin care isi poate imbunatati functia cognitiva. — dr. Amy Myers, autoarea cartii The Autoimmune Solution and The Thyroid Connection

Suntem arhitectii creierului nostru in ceea ce priveste atat structura, cat si functia sa. Si nu exista nicio indoiala ca mancarea poate avea cea mai puternica influenta asupra destinului creierului nostru. Bazandu-se pe cercetari de ultima generatie, The Food Mood Connection ne ofera tot ce avem nevoie pentru a elabora un regim alimentar axat pe optimizarea sanatatii si a performantei creierului. — dr. David Perlmutter, autorul cartilor Grain Brain si Brain Wash

In aceasta carte, dr. Uma Naidoo ne dezvaluie legaturile ascunse dintre mancare, starea emotionala si creier. Ne spune cum poate fi ameliorata suferinta profunda cauzata de unele afectiuni prin schimbari alimentare, toate recomandarile fiind bazate pe date stiintifice solide. Fiecare capitol ne poarta intr-o calatorie, expunand metodele prin care ne putem asigura bunastarea mintii, analizand piata, meniul si dulapul cu condimente. E suficient sa citesti The Food Mood Connection si ti se face pofta de o stare de bine care iti ridica moralul! — dr. William W. Li, autorul cartii Eat to Beat Disease

In acest ghid fermecator, extraordinar si fascinant de psihiatrie nutritionala, Dr.Naidoo ne impartaseste descoperirile ei esentiale. The Food Mood Connection va deveni cu siguranta o lectura obligatorie pentru oricine doreste sa aiba grija de corpul sau, sa-si optimizeze sanatatea fizica si mintala si sa traiasca o viata lunga si sanatoasa. ― Prof.dr. Lynda Gratton, London Business School

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!