Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie, cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi. Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.
Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum „De ce gatim alimentele?”, „De unde vine gustul?”, „De ce se taie maioneza?”, „Ce se intampla cand taiem ceapa?” si multe altele, explicate si scrise cu multa daruire, cu scopul de a impartasi stiinta in afara spatiului academic, tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul.
Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din stiinta alimentelor, chimie si fenomene culinare, iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta... cu sare si piper, bineinteles.
Informatii conformitate produs
Dan Cristian Vodnar ‒ profesor de Chimia alimentelor, Gastronomie Moleculara si Biotehnologii alimentare, in cadrul Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca. Este inclus in „Top 2% oameni de stiinta din lume”, „Top 10 tineri remarcabili ai Romaniei”, „Top 100 manageri”, „Top 100 oameni care misca tara in directia buna”. Este membru al Academiei Europea, alaturi de 80 de laureati ai premiului Nobel. A primit 88 de premii internationale si nationale, este autor/coautor a 274 de articole stiintifice si a 17 capitole in carti internationale. Este autorului proiectului Stiinta cu sare si piper, cu actiuni de popularizare a stiintei in cadrul emisiunilor televizate, dar si in cadrul evenimentelor de tip TED X.
Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.