Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Corint Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala - Dan Cristian Vodnar

-15%
89,90 Lei 76,42 Lei

Editura: Corint

Autor: Dan Cristian Vodnar

Pagini: 176

Anul publicării: 2024

ISBN: 978-606-088-581-8

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786060885818 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuvant inainte
  • Review-uri (0)
Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie, cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi. Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.

Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum „De ce gatim alimentele?”, „De unde vine gustul?”, „De ce se taie maioneza?”, „Ce se intampla cand taiem ceapa?” si multe altele, explicate si scrise cu multa daruire, cu scopul de a impartasi stiinta in afara spatiului academic, tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul.

Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din stiinta alimentelor, chimie si fenomene culinare, iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta... cu sare si piper, bineinteles.
  • Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala - Dan Cristian Vodnar

    Descarca
Dan Cristian Vodnar ‒ profesor de Chimia alimentelor, Gastronomie Moleculara si Biotehnologii alimentare, in cadrul Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca. Este inclus in „Top 2% oameni de stiinta din lume”, „Top 10 tineri remarcabili ai Romaniei”, „Top 100 manageri”, „Top 100 oameni care misca tara in directia buna”. Este membru al Academiei Europea, alaturi de 80 de laureati ai premiului Nobel. A primit 88 de premii internationale si nationale, este autor/coautor a 274 de articole stiintifice si a 17 capitole in carti internationale. Este autorului proiectului Stiinta cu sare si piper, cu actiuni de popularizare a stiintei in cadrul emisiunilor televizate, dar si in cadrul evenimentelor de tip TED X.

Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!