Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmărire comenzi Persoane fizice / Vânzări: 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Corint Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala - Dan Cristian Vodnar

Editura Corint
-15%
89,90 Lei 76,42 Lei

Editura: Corint

Autor: Dan Cristian Vodnar

Pagini: 176

Anul publicării: 2024

ISBN: 978-606-088-581-8

Stoc limitat
Cod Produs: 9786060885818 Ai nevoie de ajutor? 021 315 32 47 / 0745 200 357
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuvânt înainte
  • Review-uri (0)
Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie, cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi. Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.

Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum „De ce gatim alimentele?”, „De unde vine gustul?”, „De ce se taie maioneza?”, „Ce se intampla cand taiem ceapa?” si multe altele, explicate si scrise cu multa daruire, cu scopul de a impartasi stiinta in afara spatiului academic, tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul.

Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din stiinta alimentelor, chimie si fenomene culinare, iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta... cu sare si piper, bineinteles.
Informatii conformitate produs
  • Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala - Dan Cristian Vodnar

    Descarcă
Dan Cristian Vodnar ‒ profesor de Chimia alimentelor, Gastronomie Moleculara si Biotehnologii alimentare, in cadrul Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca. Este inclus in „Top 2% oameni de stiinta din lume”, „Top 10 tineri remarcabili ai Romaniei”, „Top 100 manageri”, „Top 100 oameni care misca tara in directia buna”. Este membru al Academiei Europea, alaturi de 80 de laureati ai premiului Nobel. A primit 88 de premii internationale si nationale, este autor/coautor a 274 de articole stiintifice si a 17 capitole in carti internationale. Este autorului proiectului Stiinta cu sare si piper, cu actiuni de popularizare a stiintei in cadrul emisiunilor televizate, dar si in cadrul evenimentelor de tip TED X.

Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

021 315 32 47 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!