Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura ALL Manual de anestezie si terapie intensiva. Volumul II. Terapie Intensiva - Gabriel M. Gurman

-15% nou
59,90 Lei 50,92 Lei

Editura: All

Autor: Gabriel M. Gurman

Pagini: 280

Anul publicării: 2024

ISBN: 978-606-587-612-5

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786065876125 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuvant inainte
  • Review-uri (0)
Ghid clinic pentru studenti si medici rezidenti ATI incepatori

Al doilea volum al Manualului de anestezie si terapie intensiva semnat de Prof. Dr. Gabriel M. Gurman reuneste aspectele esentiale pentru activitatea in sectia de terapie intensiva, inclusiv cele mai recente evolutii in domeniu.    

Manualul de fata reprezinta editia revizuita si adusa la zi a celui original, aparut in limba ebraica, si realizat de Prof. Dr. Gurman in colaborare cu Dr. Amir Ghilan. Este conceput dupa modelul a ceea ce in limba engleza se numeste „cookbook“: include mai toate domeniile specialitatii, dar prezentarea lor are un caracter eminamente clinic.

Atat studentul aflat in rotatie in sectia ATI, cat si rezidentul ATI in prima perioada a specializarii, se confrunta cu aceeasi problema: imposibilitatea de a descoperi domeniul intr-un timp scurt. Studentul este nevoit sa parcurga notiunile principale in doar cateva saptamani. Rezidentul este obligat sa inteleaga din primul moment aspectele de baza ale specialitatii sale. Acestea sunt necesitatile in intampinarea carora vine manualul creat de Prof. dr. Gabriel M. Gurman. Totodata, volumul deschide calea spre aprofundarea ulterioara a datelor prezentate.

Cititorii vor descoperi aici date si fapte esentiale pentru introducerea in activitatea zilnica a unei sectii ATI, cu foarte putine trimiteri fiziopatologice sau farmacologice. Poate fi parcurs in cateva zile si poate fi inteles cu usurinta, pentru ca terminologia folosita este cea insusita in timpul anilor de studentie. Din paginile sale, studentii sau medicii rezidenti ATI incepatori invata ce se petrece ora de ora intr-o unitate de terapie intensiva.

Starea pacientului internat in UTI este, prin definitie, dinamica si instabila. In comparatie cu rata de mortalitate intr-un spital general, care este in jur de 1-2% dintre pacientii internati, mortalitatea in UTI se apropie de 20%, chiar si in cele mai moderne spitale din lume. Dar, inaintea erei terapiei intensive, doar in urma cu mai putin de un secol, imensa majoritate a pacientilor care ar fi putut beneficia de un tratament intensiv decedau in primele ore sau zile ale internarii in spital.

Anesteziologia si terapia Intensiva (ATI), una dintre cele mai tinere specialitati medicale, a cunoscut o evolutie remarcabila in ultimii zeci de ani. De la activitatea din sala de operatie, prezenta medicului ATI a devenit treptat indispensabila in unitatile de terapie intensiva si in mai multe ramuri ale medicinei clinice: obstetrica, algeziologie, pneumologie, cardiologie, hematologie, nefrologie, analgezia si sedarea pacientului supus unei investigatii invazive etc.

„Menirea acestui manual este de a usura parcursul acestui drum anevoios, dar la sfarsitul caruia succesul este asigurat pentru cel studios, sarguincios si… rabdator.” – Prof. Dr. Gabriel M. Gurman
  • Manual de anestezie si terapie intensiva. Volumul II. Terapie Intensiva - Gabriel M. Gurman

    Descarca
Gabriel M. Gurman este profesor emerit, consilier medical, autor si presedinte al mai multor societati de specialitate.A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti si a plecat in Israel in 1972. In 1980, s-a
specializat in Terapie Intensiva la Toronto General Hospital din Toronto, Canada. Actualmente, este
Profesor emerit de Anestezie si Terapie Intensiva la Universitatea Ben Gurion din Negev, Beer Sheva,
Israel, consilier al directorului de la Soroka Medical Center din Beer Sheva, consilier medical sef la
Inshine Healthcare din China, editor-sef al buletinului informativ al ESAIC si presedinte al Comitetului
stiintific AAA Zurich 2023.In 1995, a devenit Doctor Honoris Causa la Universitatea de Medicina Bucuresti, in 2012 la Universitatea
de Medicina Targu Mures, in 2014 la Universitatea de Medicina din Chisinau, iar in 2015 la Universitatea
de Medicina din Iasi si la Universitatea de Medicina din Tbilisi. Este membru de onoare al societatilor
nationale de anestezie din Bulgaria, Romania, Ungaria, Republica Moldova, Serbia. A fost decorat in
2013 cu Meritul Sanitar cu gradul de Comandant de catre Presedintele Romaniei si cu Ordinul de Onoare
de catre Presedintele Republicii Moldova (2019).De asemenea, Prof. Gurman este autorul multor articole stiintifice, manuale si capitole din tratate
medicale, publicate in SUA, Germania si Italia.

Ghid clinic pentru studenti si medici rezidenti ATI incepatori

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!