Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Paideia Bazele gandirii semiotico-clinice - Constantin Verzan, Mircea Penescu

-15%
140,00 Lei 119,00 Lei

Editura: Paideia

Autor: Constantin Verzan, Mircea Penescu

Pagini: 752

Anul publicării: 2022

ISBN: 978-606-748-671-1

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786067486711 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Autori
  • Cuvant inainte
  • Review-uri (0)
Aceasta carte/tratat/vademecum sau Semiologia altfel este rodul muncii in colectiv a unui grup de colegi de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, sintetizand un material imens, punand totul intr-o matrice logica, comprehensibila, limpede, care sa invete studentii si doctorii tineri „stiinta suprema ubicuitar valabila” – aceea de a invata!

 

Semiologia este fundamentul tuturor disciplinelor medicale care s-au desprins din trunchiul comun. Semiologia este indispensabila invatarii limbajului medical, fara de care nimic nu are sens. Dezvoltarea atentiei, observatiei detaliilor, a diferentelor specifice, sesizarea anomaliilor, comparatia, capacitatea discriminativa, acordarea ponderii de semnificatie a elementelor observate, articularea tuturor acestor capacitati intr-un rationament logic, iata ce presupune Semiologia. Toate acestea presupun atentie, concentrare, exercitiu, invatare continua, permanenta. Marii clinicieni au capacitatea sa elaboreze diagnostice complicate si dificile cu o viteza ametitoare, sau cum se spune, la lumina unui fulger – „blitz diagnostic”. Nu e vorba de capacitati supranaturale, ci in primul rand de practica indelungata, experienta vasta, cazuistica similara parcursa, poate in plus si talent, intuitie, spontaneitate si inteligenta deosebita.

In medicina romaneasca sunt nume de legenda, care au ramas in memoria colectiva tocmai prin aceasta calitate de mari diagnosticieni: Iuliu Hatieganu, Ion Goia, Daniel Danielopolu, Nicolae Gh. Lupu etc.

Traim intr-o era supratehnicizata. Peste fundamentul oferit de Semiologie s-a creat o suprastructura arborescenta, hipertrofiata, constituind un arsenal investigational impresionant. Dar, chiar in posesia atator parghii care sa faciliteze diagnosticul, medicii pot ramane inoperanti daca nu stiu sa le foloseasca judicios, condusi de o logica impecabila, care la randul ei se bazeaza tot pe cunoasterea profunda a Semiologiei. Mutarea centrului de greutate al actului medical spre domeniul investigational, abordat abuziv, necoordonat de o gandire clinica judicioasa si limpede, arunca in derizoriu tot acest arsenal ultrapretios si deprofesionalizeaza medicul respectiv. Medicina moderna este deja parazitata de conceptia abordarii sub aspectul interesului economic, strivind la propriu pacientul nevoit sa-si plateasca aceste investigatii sau sufocand sistemul asigurarilor de sanatate. E drept ca si printre pacienti s-a impamantenit mitul „investigarii complete”... Avem insa datoria deontologica si morala de a nu lasa Medicina sa devieze de la scopul ei umanist si nobil. Marele Hatieganu definea astfel medicina: „Stiinta si constiinta incalzita de dragostea fata de oameni”.
Dr. Verzan Constantin este asistent universitar, medic specialist medicina interna, medic primar nefrologie si doctor in stiinte medicale. In prezent este seful Clinicii Nefrologie II din cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Bucuresti.

Prof. Dr. Penescu Mircea (n. 1951) este profesor universitar, medic specialist nefrologie si doctor in stiinte medicale.

Dr. Klein Christian este medic primar medicina interna, medic primar nefrologie, doctor in stiinte medicale.

Dumitrache Sergiu este medic primar medicina interna, medic primar nefrologie, doctor in stiinte medicale.

Dr. Dicu-Andreescu Ioana este asistent universitar, medic specialist nefrologie si doctor in stiinte medicale.

Dr. Neicu Mihaela este medic specialist nefrologie.

Dr. Ene Corina Daniela este medic primar nefrologie.

Dr. Stancescu Madalina este medic specialist nefrologie.

 Miler Ioana este medic specialist  nefrologie.
Dr. Tudorovici (Rotariu) Delia este medic specialist nefrologie.

Dr. Timofte Andreea este rezident medicina interna.

Medicina trebuie sa continue pe drumul trasat de inaintasi, respectiv spre performanta, adica acolo unde stiinta se intalneste cu arta. Iar Semiologia insusita cu dragoste si convingere deschide drumul spre „flerul si arta diagnosticului”.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!