Geografie politică - o nouă abordare

28,90 Lei

ISBN: 978-973-749-813-7

Anul publicării: 2009

Editia: I

Pagini: 328

Editura: Editura Universitară

Autor:

Silviu Costachie
Momentan indisponibil
Cod Produs: SKU-469 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Wishlist Cere informatii
 • Descriere
 • Unde se gaseste
 • Autori
 • Review-uri (0)

Geografie politică – O nouă abordare” este, de fapt, a treia lucrare românească post-decembristă din domeniul geografiei politice. Ea vine să completeze, însă, acest domeniu, oferind o abordare nouă şi diferită faţă de primele două lucrări semnate de domnii Voicu Bodocan şi Alexandru Ilieş. Noua carte acoperă toate cele şapte domenii fundamentale ale geografiei politice, fiind rezultatul unei activităţi majore şi susţinute de cercetare şi documentare, desfăşurată pe parcursul ultimilor cinci ani, ceea ce reiese şi din cele peste 530 de titluri bibliografice folosite în lucrare şi peste 260 citări în infrapagină. În paginile manuscrisului am regăsit idei, modele, concepte şi analize specifice diferitelor şcoli de geografie politică şi geopolitică, precum şi un volum considerabil de informaţii, extrem de interesante. În principiu, lucrarea are un profund caracter didactic, dar păstrează şi trăsăturile necesare unui amplu şi cuprinzător studiu de specialitate, extrem de analitic şi pluridisciplinar. Ea se face, astfel, utilă atât specialiştilor, cât şi celor preocupaţi de problemele geografiei politice şi geopoliticii lumii. Din punct de vedere organizatoric, autorul începe cu o amănunţită definire a disciplinei, a obiectului de studiu precum şi a locului geografiei politice în cadrul geografiei umane. Adept fervent al conceptului de geografie umană, autorul a reuşit să definească perfect poziţia şi relaţiile care se stabilesc între direcţia majoră de studiu reprezentată de geografia umană şi ramura sa componentă, geografia politică. În mod foarte util, lucrarea lămureşte diferenţele dintre geografie, geografie politică, geostrategie şi geopolitică şi clarifică, totodată, terminologia din domeniu, utilizată deseori în mod greşit sau confuz. De exemplu, sunt lămuriţi asemenea termeni precum “independenţă” şi “suveranitate” sau “naţiune” şi “etnie”, în acelaşi timp fiind definite diversele forme de expansiune şi imperialism. Ilustraţiile grafice sau cartografice, precum şi tabelele statistice ajută şi ele, substanţial, la o mai bună înţelegere a subiectelor. Se remarcă, de asemenea, o multitudine de abordări inedite si originale. Este vorba de “Simbolistica naţională”, de “Componentele şi trăsăturile etnicului”, de “Atributele statului”, de “Politicile de segregare, izolare, asimilare sau integrare etnică”, şi multe altele. Pentru o mai uşoară înţelegere a diferitelor concepte expuse în lucrare, autorul foloseşte şi o serie de analogii care uşurează însuşirea corectă a informaţiilor şi analizelor prezentate. Remarcăm, în plus, ca o surpriză plăcută, includerea a peste 40 de fotografii ale personalităţilor reprezentative din domeniu.

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Silviu Costachie
Silviu Costachie

Absolvent al Universităţii din Bucureşti (1995), al Masterului din domeniul aşezărilor umane (1996) şi Doctor în Geografie (2003).
Conferenţiar universitar (2005) şi prodecan al Facultăţii de Geografie (2008), director al Centrului de Cercetare pentru Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană (2009), membru în numeroase comisii naţionale şi internaţionale, reprezentant al României în cadrul Acţiunilor COST IS0803 şi IS1101 ale Uniunii Europene (2010).Scrie un review


Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!