Curs practic de limba engleză

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-973-749-522-8

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 246

2890 RON

Disponibilitate: în stocMai multe detalii Curs practic de limba engleză

Studentii Facultatii de Limbi si Literaturi Straine constituie o categorie aparte, sunt speciali. Pe langa cele doua sau trei limbi straine, ei aprofundeaza Notiuni de Lingvistica Generala si Specifica, Gramatica generativa, Istoria Culturii si Civilizatiei Crestine, Psihologie Generala, Psihologie a Educatiei si Pedagogiei, Tehnica si Teoria Traducerii, Limbaje de Specialitate, etc si... lista poate continua. Se adauga cursurile si seminariile de Istoria Literaturii si cele de Cultura si Civilizatie in limba straina, specifice vorbitorilor acesteia.

Studentii facultatii pentru care limba romana nu este nativa, dar studiaza prin intermediul acesteia alte limbi straine, starnesc o reala consideratie pentru efortul de vointa si acumulare pe care invata sa sil formeze. Pentru toti acestia, dar si pentru dascalii lor, facultatea nu este “facultativa”, ci constituie o adevarata provocare! Acestor studenti cu totul si cu totul speciali, dar si colegilor nostri, dedicam acest manual de Curs Practic.

Profesorul de limbi straine este mereu interesat de raspunsul la intrebari aparent simple: care sunt metodele si tehnicile didactice cele mai eficiente pentru asimilarea activa a unei limbi straine, a structurilor ei gramaticale, pentru mentinerea si perfectionarea abilitatilor de comunicare acumulate dea lungul timpului, pentru diversificarea si innoirea permanenta a bagajului de cunostinte sedimentate anterior. Prezentul demers opteaza pentru o varianta a acestor raspunsuri fara pretentia de a le considera definitive si complete, dar cu certitudine, complexe.

Cursul Practic de Limba Engleza aduce un important plus al varietatii in abordarea noului, in timp ce structura unitara a acestuia urmareste cultivarea aptitudinilor multiple, dezvoltarea unui model de studiu individual, stimularea procesului de invatare continua, fara de care achizitia unei limbi straine este din pacate imposibila.

Diversitatea textelor de studiu, selectate din domenii de interes general, are in vedere atat perfectionarea proficientei lingvistice, cat si imbogatirea bagajului de cultura generala, din domenii precum arta, literatura, sociologia, cultura si civilizatie, legislatie europeana, etc.

Notiunile de gramatica, prezentate in fiecare capitol de lector univ.drd. Doina Ivanov, furnizeaza studentilor informatia teoretica structurata ergonomic, dublata de exercitii aplicative. «Este cunoscut ca, in general, culegerile de exercitii pentru limbile moderne au drept scop verificarea cunostintelor de gramatica dobandite anterior.

In scopul exersarii si fixarii corecte a structurilor gramaticale tratate, cat si stimularii interesului celor ce vor utiliza acest manual, am introdus tipuri cat mai variate de exercitii practice de selectie, substitutie, distributie, transformare, parafrazare, compunere, etc, ce pot fi utilizate selectiv. Lucrarea poate fi considerata un ghid de insusire a limbii engleze prin crearea si fixarea  deprinderilor de vorbire si scriere corecta specifice mediului multicultural contemporan.» (Doina Ivanov)

Temele de portofoliu sunt destinate cu prioritate celor care invata scriind. Continuturile acestora se pliaza optiunilor si interesului studentilor fata de “problemele cetatii”, ale contemporaneitatii si modernitatii, selectand tematica eseurilor propuse la finele fiecarui capitol Trivia.

Comunicarea este cu certitudine indispensabila lumii in care traim. Comunicand transmitem, oferim si primim poate bunul contemporan cel mai de pret: informatia. Cuvantul “comunicare” vine din latinescul “communis” insemnand comun, impartasit, si face parte din aceeasi familie de cuvinte cu comuniune si comunitate. Comunitatea informatiei, a mesajelor nu se poate obtine fara ca acestea sa fie formulate dar si transmise pentru perceptia corecta a destinatarului. Lucrurile sunt si mai complicate atunci cand acestea au drept vehicul o limba straina! Iata, de aici, necesitatea includerii in structura fiecarui capitol a unui punct destinat comunicarii care isi propune sa raspunda problematicii corectitudinii si eficientei acesteia.

Consideram, de asemenea, ca nu putea lipsi din cursul nostru practicmesajul culturii si civilizatiei de limba engleza propuse de prof.univ.dr. Violeta Negrea, care sa starneasca bucuria cunoasterii critice. «Abordarea indrazneata a constructivismului in formarea abilitatilor de comunicare il recomanda drept un exercitiu de integrare culturala prin atingerea standardelor europene in dezvoltarea personala si profesionala.

Tehnologiile didactice moderne de achizitionare activa si rapida a competentelor expresiei scrisa si orala sunt centrate pe cursant, pe baza unor continuturi de cultura generala de larg interes si pe constientizarea nevoilor personale de cunoastere si stimulare a explorarii critice a problemelor de vocabular si gramatica. Avem convingerea ca parcurgerea individuala sau supravegheata a manualului va recompensa cursantul cu o noua atitudine si comportament cultural integrativ fata de invatarea limbilor straine.» (Violeta Negrea)

Si pentru ca studentii la litere sunt speciali, asa cum bine am stabilit nu puteam lasa deoparte «regina artelor» poezia. O veti intalni la punctul de Extra reading / Talking Point al fiecarui capitol! Romantismul nu se afla cu exactitate nici in alegerea subiectelor, nici in adevar, ci in maniera de a simti’, spunea candva Charles Baudelaire. Va invitam sa fiti romantici si sa pasiti cu luare aminte in intimitatea amanuntelor despre viata si opera celor care leau asternut pe hartie, la punctul de Background.

‘Despre o multime de lucruri nu pot sta de vorba decat cu Dumnezeu’, afirma cu tarie Goethe. Cu multe sute de ani inaintea acestuia, regele David dadea glas gandurilor lui catre Inalt in Psalmi, ofrande nemuritoare ale sufletului sau preaplin de dragoste. Incheiem fiecare capitol cu unul dintre acesti Psalmi, cu speranta ca fiecare cuvant rostit sasi gaseasca rod si salas in inimile voastre, sa va aduca pace in suflete, sadind un dram de intelepciune si incredere in viitor, astazi, in vremurile pline de incertitudini pe care le traim.

Am incercat sa inchidem un cerc al studiului limbii engleze, pe care il desenam in jurul studentului la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, dornic sa stie mai mult si sa se perfectioneze continuu.

Cu speranta ca utilizarea acestui curs va stimula dorinta voastra de cunoastere prin munca temeinica si statornica, cu darul de a produce mutatii profunde in gandirea si simtirea noastra. Va dorim mult succes tuturor!

Silvia Osman

Despre autor

Silvia Osman

Violeta Negrea

Doina Ivanov

Unde se găseşte

 • www.editurauniversitara.ro
 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Te-ar mai putea interesa şi..

Le masque et la plume - Les formes d un enjeu: l individuation discursive

Le masque et la plume - L..

Limbi si literaturi straine

2311 RON Detalii

A STUDY ON ENGLISH IDIOMS

A STUDY ON ENGLISH IDIOMS..

Limbi si literaturi straine

4000 RON Detalii

Curs - Limba engleza pentru administratia publica

Curs - Limba engleza pent..

Limbi si literaturi straine

000 RON Detalii


English for professionals

English for professionals..

Limbi si literaturi straine

1156 RON Detalii

Business Communication - Keys to accounting,accountancy and auditing

Business Communication - ..

Limbi si literaturi straine

1445 RON Detalii

Quick steps towards business english, vol. I, No. I

Quick steps towards busin..

Limbi si literaturi straine

2800 RON Detalii

Promoţii

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata

CONTABILITATEA INSTITUTII..

Economie generala

5200 RON Detalii 57.8 RON

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL AL MICULUI ÎNTREPRINZĂTOR

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL ..

Contabilitate

3000 RON Detalii 38.53 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

PATRICK BIRKINSHAW PATRICK BIRKINSHAW Professor Patrick Birkinshaw has been a professor since 1990, and has lectured a ... citeşte mai mult →