Esenţial în meteorologie şi climatologie

Esenţial în meteorologie şi climatologie

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-973-749-131-2

 • Anul publicării:

  Ediţia: II

  Pagini: 168

2120 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Esenţial în meteorologie şi climatologie

Volumul de faţă se adresează studenţilor din anul I, Învăţământ Deschis la Distanţă şi Învăţământ cu Frecvenţă Redusă, care, animaţi de dorinţa firească a lărgirii orizontului lor de cunoaştere, ca şi de cea, la fel de naturală, a sporirii şanselor în competiţia mereu actuală pentru ocuparea unor locuri de muncă în domeniul geografiei, au decis să folosească oportunitatea oferită de această formă modernă de învăţământ, prin mijlocirea căreia vor putea obţine calificarea reală şi legală de a participa la respectiva competiţie. El este unul din numeroasele manuale care asigură bibliografia de bază pentru pregătirea cursanţilor în fiecare dintre disciplinele incluse în programul de studiu elaborat de geografi cu experienţă aparţinând Universităţii din Bucureşti. Substanţa lui este constituită din problemele esenţiale ale celor două discipline fundamentale care‑i dau titlul: Esenţial în Meteorologie şi Climatologie.

 

Conform strategiei elaborate pentru învăţământul deschis la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă, care nu putea omite dificultăţile întâmpinate de studenţi în găsirea resursei de timp şi procurarea mijloacelor de învăţare necesare unei pregătiri adecvate, manualul de faţă, la fel ca toate manualele seriei din care face parte, oferă cursanţilor cunoştinţele esenţiale pentru înţelegerea exactă a modului de funcţionare a sistemelor atmosferic în ansamblul complex al sistemului terestru.

        Efortul de esenţializare, constând în selectarea problemelor de bază şi explicarea mecanismelor de desfăşurare a proceselor şi fenomenelor atmosferice şi hidrosferice hotărâtoare pentru funcţionarea sistemului respectiv, este dublat de acela destinat accesibilizării unor cunoştinţe adesea aride şi puţin atrăgătoare pentru o bună parte a studenţilor. Acest din urmă efort se referă la încercarea de a asigura limpezimea maximă limbajului folosit în definirea noţiunilor, legităţilor etc., în evidenţierea legăturilor cauzale, în ierarhizarea factorilor care generează diversele procese şi determină evoluţia lor, în identificarea consecinţelor acestora pentru alte procese şi domenii etc.

Accesibilizarea şi eficientizarea sunt urmărite, de asemenea, prin forma adoptată de manualul de faţă şi de toate celelalte manuale ale seriei. Iar forma se vrea relaxată în esenţializarea şi sistematizarea materialului, încercând să stimuleze şi să faciliteze învăţarea prin stabilirea obiectivelor fiecărui capitol, prin formularea de întrebări şi răspunsuri cu grade diferite de dificultate, prin sublinierea unor procese şi fenomene esenţiale, a unor legităţi, a unor superlative etc.

 

Opţiunea pentru un atare nivel ştiinţific de prezentare a manualului de Meteorologie şi Climatologie are la bază raportul dintre accesibilitate şi eficienţă în contextul real al adresabilităţii lui. Căci un nivel mai ridicat ar putea determina, pentru cei cărora li se adresează, o scădere a accesibilităţii, iar un nivel mai coborât ar atrage după sine o scădere a eficienţei.

 

Dacă gândurile autorilor au fost bine cumpănite şi corect transpuse în manual, rămâne de văzut. Cei care vor şti primii acest lucru sunt, desigur, utilizatorii.

 

Autorii

Despre autor

Nicoleta Ionac

Sterie Ciulache

Unde se găseşte

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc

Ghid de contabilitate si ..

Contabilitate

4300 RON Detalii 48.17 RON

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Ciclul contabil si inchiderea exercitiului financiar

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

ANDREI PIPPIDI ANDREI PIPPIDI   Andrei Pippidi (n. 12 martie 1948, Bucuresti) este un istoric roman, mem­ ... citeşte mai mult →