Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Oenologie. Caiet de lucrari practice

60,00 Lei

Editura: Editura Universitara

Autor: Grigore-Valentin Beleniuc

Editia: I

Anul publicării: 2023

Pagini: 114

ISBN: 978-606-28-1719-0

DOI: 10.5682/9786062817190

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786062817190 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Download (1)
  • Cuprins
  • Review-uri (0)
  • Oenologie. Caiet de lucrari practice

    Descarca
SCURTA PREZENTARE A LABORATORULUI DE OENOLOGIE / 7

LEGISLATIA SI VINUL / 9
- Autenticitatea si tipicitatea vinurilor / 9

CALITATEA VINURILOR CONFORM LEGII VIEI SI VINULUI / 11
- Criterii pentru stabilirea calitatii vinurilor / 11
- Caracteristicile vinurilor varietale / 13
- Caracteristicile vinurilor de calitate / 14
- Organismele sectorului viti-vinicol din Romania / 19

CRAMELE DIN DOBROGEA / 20
- Harta producatorilor, a indicatiilor geografice (IG) si a denumirilor de origine controlata (DOC) / 20
- Prezentarea succinta a cramelor din Dobrogea / 22
- Declasarea vinului DOC „Murfatlar” / 24

METODE DE ANALIZA INSTRUMENTALE FOLOSITE IN LABORATORUL DE OENOLOGIE / 6
- Clasificarea metodelor de analiza instrumentale / 26
- Metode areometrice / 28
- Metode optice de analiza / 37
- Metode spectrale de analiza / 52
- Metode electrochimice     / 53
- Metode izotopice de analiza - izomerii si izotopii / 53
- Metode cromatografice de analiza / 54
- Analiza enzimatica / 61
- Metode automate de analiza / 62

CLASIFICAREA METODELOR DE ANALIZA A VINULUI CONFORM O.I.V / 64

PARTILE CONSTITUTIVE ALE STRUGURELUI / 71

ETAPELE MATURARII STRUGURILOR SI EVOLUTIA COMPOZITIEI ACESTORA / 84

TIPURI DE MATURITATE INTALNITE LA STRUGURI / 86

OPERATIILE TEHNOLOGICE DE PRELUCRARE A STRUGURILOR SI TRANSFORMAREA LOR IN MUST SAU MUSTUIALA     / 93

CORECTII DE COMPOZITIE APLICATE MUSTULUI / 97

IDENTIFICAREA MICROORGANISMELOR SPECIFICE  VINIFICATIEI PE STRUGURI IN MUST SI VIN     / 104

BIBLIOGRAFIE / 112

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!