Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Localitatea Albesti - Bihor. 500 ani de atestare documentara (1508-2008) - Ioan Crisan, Vidu Bidilean

ISBN: 978-606-591-244-1

Anul publicării: 2011

Editia: I

Pagini: 174

Editura: Editura Universitara

Autor: Ioan Crişan, Vidu Bidilean

Cod Produs: 9786065912441 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
  • Descriere
  • Unde se gaseste
  • Autori
  • Review-uri (0)

Lucrarea este pur si simplu o experienta a unei entitati rurale, este o biografie a unei localitati care-si defineste filozofia existentei din momentul atestarii ei pana astazi.

Nu vom nega faptul ca, la elaborarea cartii, cand ne-am uitat inapoi, la satul Albesti, au intervenit unele inconveniente de ordin subiectiv: uitarea, omisiunea, o anumita autocenzura de ordin retrospectiv, unele retineri determinate de trecerea vremii. Dar, dincolo de toate acestea, in demersul nostru, nu am fost stanjeniti nici un moment de a fi sinceri in tot ce am scris. Nu am supralicitat si nu am sublicitat nimic. Am scris, cu sinceritate despre viata acestui sat, dar mai ales am redat evocari, mesaje, amintiri si ganduri ale oamenilor de ieri si de astazi, pentru a oglindi cat mai bine realitatea.

Mai mult, a fost si o modalitate de a pune in lumina acele forte care au onorat, prin activitatile lor, satul in care s-au nascut si au crescut. Si nu, in ultimul rand, am prezentat cu mare tragere de inima viata spirituala a acestui sat, biserica, scoala, dar mai ales cultura lui populara, inconfundabila - datini, traditii, obiceiuri.

Poate ca tocmai de aceea, cartea va ramane una de suflet pentru cei care o vor lectura si avem convingerea ca ea va fi asezata in acel Panteon invizibil al culturii istorice si populare din Romania.

www.editurauniversitara.ro

Ioan Crişan
Vidu Bidilean
Vidu Bidilean S-a născut în localitatea Albeşti - Bihor, liceul “Samuil Vulcan” din Beiuş. Institutul Agronomic Timişoara şi Institutul Politehnic Bucureşti - cursuri postuniversitare, după absolvire şi-a desfăşurat întreaga activitate în învăţământul superior, ocupând funcţii didactice până la profesor universitar. În anul 1973, a beneficiat, prin concurs, de un stagiu, de specializare la Paris, cu bursă oferită de OIM - Geneva, organism specializat al ONU. După revoluţie a lucrat ca expert la Camera Deputaţilor şi Senatul României, consilier general la Primăria Capitalei, consultant la S.C. Import - Export ROBOT S.R.L. Cluj-Napoca (româno-austriacă) şi consilier la CENTROCOOP. S -a remarcat ca autor al unui număr de 32 apariţii editoriale - tratate, lucrări, cursuri universitare ş.a., publicate singur sau în colaborare, la diverse edituri din ţară şi străinătate; circa 250 articole, comunicări şi studii apărute în reviste de profil sau buletine ştiinţifice; peste 100 de materiale pentru uz didactic - cursuri, lecţii, aplicaţii practice, studii de caz, analize-diagnostic; circa 120 comunicări prezentate la diverse manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale; peste 40 de contracte de cercetare şi analize-diagnostic încheiate cu instituţii centrale economice de cercetare, direcţii agricole judeţene, PHARE ş.a. Amintim şi traducerile din limba franceză a romanelor Cezar Borgia şi Tamerlan. A participat activ la numeroase manifestări ştiinţifice internaţionale - congrese, conferinţe, simpozioane, ş.a.: Hamburg - Germania, Banff - Canada, Padova - Italia, Malaga - Spania, Praga, Budapesta, Copenhaga, Raqqa - Siria, Belgrad, Moscova, Atena, Sofia, Beijing, Cairo ş.a. La Lisabona, a reprezentat România la Conferinţa Generală Europeană F.A.O., A fost profesor visiting la Universitatea din Padova - Italia, iar la Montpellier, Ain şi Melun - Franţa, a susţinut conferinţe pe teme economice. Distincţii: Premiul “Nicolae Titulescu” al Academiei Române; “Meritul Academic” al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Siseşti”; Premiul “N. Densuşianu” al Academiei Dacoromâne; Diplomă de Onoare a Asociaţiei Naţionale “Cultul Eroilor”; ordine şi medalii. Este membru titular al Academiei Dacoromâne. Lucrarea este rezultatul unor studii susţinute, în perioada cât a lucrat la Parlamentul României. Prin întreaga sa acativitate Dl. prof. univ. dr. ing. Vidu Bidilean s-a remarcat ca o personalitate binecunoscută în domeniul economiei atât în România, cât şi în străinătate.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!