Povestea Trenului Regal ii invita pe cititori intr-o calatorie prin istoria Romaniei, pe urmele suveranilor care au strabatut tara pe caile ferate. La punctul de pornire, in 1866, Romania avea zero kilometri de cale ferata, iar intemeietorului dinastiei nationale, Regele Carol I, i se intindea inainte o misiune cu deznodamant necunoscut.
Astazi, caile ferate, ca si Familia Regala, fac parte din prezentul romanesc. Iar Trenul Regal, traversand epocile, sta drept marturie pentru istoria intrepatrunsa a monarhiei si a drumurilor de fier.
Tudor Visan-Miu este doctor in istorie (2023), absolvent al Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Pasionat de istoria familiilor, institutiilor si mentalitatilor, a publicat volumele La scoala cu Regele Mihai. Povestea Clasei Palatine (2016), O viata… Tudor Visan-Miu in dialog cu Dinu Zamfirescu (2019) si Maresalii Palatului. Curtenii regilor Romaniei, 1866–1947 (2022).
Din 2013 este membru al Institutului Roman de Genealogie si Heraldica „Sever Zotta“ din Iasi. In 2020 fost decorat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane, cu Medalia Regala pentru Loialitate.
Andrei Berinde (n. 1983) este un iubitor al istoriei feroviare, colectionar de fotografii si ghid de turism. Cunoscator al infrastructurii CFR din perspectiva de calator si cercetator, a publicat, in ultimele doua decenii, o serie de studii, cele mai recente fiind Regionala de Cai Ferate Brasov – 100 de ani – 1920–2020 (2020), in coautorat cu Radu Bellu si Gruia Hilohi, si Drumuri de fier ale Marii Uniri… – Instalarea administratiei C.F.R. in Transilvania: (1918–1920) – Documente inedite (2022).
O calatorie prin istoria Romaniei, pe urmele suveranilor care au strabatut tara pe caile ferate, si o marturie pentru istoria intrepatrunsa a monarhiei si a drumurilor de fier.